INFORMATIONS

FACEBOOK TSIRIGOTIS GIANNIS: https://www.facebook.com/giannis.tsirigotis2
ΓΙΝΕΤE ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΓΙΝΑΜΕ 5000 ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ FACEBOOK GIANNIS TSIRIGOTIS II ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009204922633γ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πειραιά, Απόφοιτος Roosevelt University Chicago USA στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών M&A's Business(Ρευστοποιήσεις & Συγχωνεύσεις Επιχειρήσεων) και Απόφοιτος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ στο ΙΕΚ Όμηρος Αθηνών.

Ο Τσιριγώτης Γιάννης είναι και Εκδότης της Ομογενειακής Ελληνικής Εφημερίδος του Βερολίνου "YELLOW JOURNAL": www.yellowjournal44.blogspot.com

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
SEE THE BLOG HERE: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/



Επίσημη Ιστοσελίδα του Σικάγου: http://www.cityofchicago.org/city/en.html

Eπίσημη Ιστοσελίδα Νέας Υόρκης:

http://www1.nyc.gov/

Kontra News Newspaper: http://www.kontranews.gr/
Τι γίνεται τώρα στο Lingen στην Γερμανία (Γεννέτηρα πόλη του Τσιριγώτη Γιάννη) ζωντανά στον αέρα με κάμερα web: http://www.lingen.de/webcam_1/webcams.html

To ROOSEVELT UNIVERSITY (Walter Heller Business & Economical School) είναι παράλληλα με το UNIVERSITY OF CHICAGO (MILTON FRIEDMAN SCHOOL OF ECONOMICS) η τρίτη καλήτερη σχολή οικονομολογίας στον κόσμο. Πρώτη είναι το Harvard Uni Boston! Η δεύτερη είναι το Yale UΝΙ!

To Roosevelt University του Σικάγου διδάσκει την εφαρμογή του Παγκόσμιου NEW DEAL σε κάθε οικονομία και δημοσιονομική διαχείριση και σε κάθε κράτος του πλανήτη. Συσάχθεια και διαγραφή κρατικών χρεών! Βελτίωση και ανάπτυξη του Κοινωνικού και Προνοιακού Κράτους! Ισχυρή οικονομία στο έσωθεν για τις ΗΠΑ και όχι εγχώρια οικονομία δια μέσω της κοπής νέων ποσών από την FED σε δολάρια $!.... Διαφωνεί με το Νέο-Φιλελεύθερο Μοντέλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης και του Ιμπεριαλιστικού Καπιταλισμού. Το θεωρεί αποτυχημένο και άδικο! Ενώ το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και το Χάρβαντ στην Βοστώνη διδάσκουν τον Νέο-Φιλελευθερισμό και την Παγκοσμιοποίηση της Παγκόσμιας Οικονομίας!

Διαβάστε προσεκτικά την μελέτη του Καθηγητή Παρασκευόπουλου για την Εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας της Αρχαίας Αθήνας σήμερα στην εποχή μας και το πόσο κακό κάνει το Κοινοβουλευτικό Κομματικό Σύστημα Προεδρευόμενης & Προεδρικής Δημοκρατίας. Και τι κομπίνα έχουν στήσει εδώ και αιώνες οι Εβραιοσιωνιστές Νεοταξίτες Φασίστες και Δυνάστες και Καταπιεστές και Καθεστωτικοί Καπιτολιστοιμπεριαλιστές και Παγκοσμιοποιητές της Πολυπολιτισμικότητας και της δήθεν αριστερίστικης προόδου και του νέο-φιλελευθερίστικης ανάπτυξης δια μέσω αυτού του σάπιου Πολιτεύματος και το πώς κοροϊδεύουν τους λαούς: http://philocosmy.com/wp-content/uploads/2014/06/2_Exofillo-Athinaikis-Dimokratia-Syllogou_Proti-Ekdosi.pdf

Η Ομάδα Ε επιθυμεί να εφαρμοστεί η Άμεση Αριστοτελική Δημοκρατία του Περικλή σε όλους τους λαούς της Γής και κυρίως στην Ελλάδα! Οπότε βοηθείστε και ενωθείτε με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: http://www.dimopolis.gr/

Τι είναι τελικά Ομάδα Ε; Διαβάστε την ιστοσελίδα αυτή: http://www.i-diadromi.gr/2014/05/blog-post_6357.html

Δείτε ιστοσελίδα της ιντερνέτ ψήφου πολιτών της Άμεσης Δημοκρατίας: http://www.dd-democracy.gr/article.asp?Id=126

Μπείτε στο Ραδιοφωνικό Ιντερνέτ Σταθμό LOVE RADIO του Γιώργου Κουρή: http://www.loveradio.gr/

LIVE RADIO "LOVE FM" OF MR KOURIS GEORGE: http://live24.gr/radio/loveradio

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: .... ΈΔΡΑ των Κεντρικών Γραφείων της Hermes Inv. Corp.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AYTH:

http://politsirigotis.blogspot.gr/2015/02/hermes-inv-corp-in-konstantinople-with.html

Διαβάστε την ιστοσελίδα του συναδέλφου Έλληνα αξιόλογου οικονομολόγου και δηλαδή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ εδώ: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_23.html

Διαβάστε Άρθρα-Σχόλια-Αναλύσεις-Συνεντεύξεις-Αποκαλύψεις-Παρασκήνιο του Δημοσιογράφου-Οικονομολόγου-Liquidator Τσιριγώτη Γιάννη και Ειδήσεις Αποκλειστικές σε αυτό το Blog! Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ): WWW.VOICENEWS.GR

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ... Ενοχλημένος ο Αβραμόπουλος με Τσίπρα: Δεν του βγήκε στο τηλέφωνο - Ολο το παρασκήνιο.... Aποκλειστικό Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου-οικονομολόγου για την ειδησιογραφική ιστοσελίδα: IEFIMERIDA.GR δηλαδή του Γιάννη Τσιριγώτη

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της υποψηφιότητάς του, εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο κοινοτικός επίτροπος είχε διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι εκείνος θα είναι η επιλογή του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του δημοσιογράφου-οικονομολόγου Γιάννη Τσιριγώτη, την Κυριακή του βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε έρθει από την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα αναμένοντας την ανακοίνωση.
«Δημήτρη, έχω κάποιες αντιδράσεις από το κόμμα, αλλά θα τις ξεπεράσω» φέρεται να του είπε ο Πρωθυπουργός.
Οι Τσίπρας και Αβραμόπουλος, συνομίλησαν επίσης αρκετές φορές και την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup.

Ετσι το τηλέφωνο του κοινοτικού επιτρόπου «σίγησε» καθώς δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ελληνα Πρωθυπουργό από την Δευτέρα το βράδυ. Ο Τσίπρας «εξαφανίστηκε» και δεν του τηλεφώνησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του δημοσιογράφου-οικονομολόγου Γιάννη Τσιριγώτη για την ιστοσελίδα: iefimerida.gr ούτε καν πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να του ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκείνος ο «εκλεκτός».
Τον κάλεσε στο τηλέφωνο μετά, αφού είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου. Εμφανώς πικαρισμένος από την αντιμετώπιση που έτυχε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν βγήκε στο τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα.

Όλο το παρασκήνιο της επιλογής Παυλόπουλου - Γιατί «κάηκε» ο Αβραμόπουλος

Εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες – περίπου τον Δεκέμβριο, πριν την υπόδειξη του Σταύρου Δήμα από τον Αντώνη Σαμαρά – είχε ακουστεί για πρώτη φορά το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές και είχε επιστρέψει στα καθηγητικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο, δεν φάνταζε ως πιθανή επιλογή. Οσοι το είχαν ρίξει στο τραπέζι ήξεραν τι έκαναν, όμως οι περισσότεροι από όσους το άκουσαν, δεν το πίστεψαν και το προσπέρασαν. Μετά την αποτυχία εκλογής του Σταύρου Δήμα και την προκήρυξη εκλογών, το όνομα Παυλόπουλου έπεσε ξανά σε ένα κύκλο στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, ο ορυμαγδός των εξελίξεων που ακολούθησαν αλλά και τα θετικά (προεκλογικά) σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Δημήτρη Αβραμόπουλου, έκαναν το σενάριο να περάσει στο περιθώριο.
Στα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου, προεκλογικά, είχαν αρχίσει να ακούγονται φωνές για υποψήφιο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς ή της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπήκε στην ονοματολογία, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μη θέλοντας να προκαταλάβει τις μετεκλογικές του κινήσεις.
Το δίλημμα Τσίπρα
Είχε πάντως αποφασίσει αρκετά πριν από τις εκλογές ότι στόχος του είναι να κάνει το άνοιγμα στο χώρο του Κέντρου – τόσο με την φρασεολογία των τελευταίων προεκλογικών εβδομάδων, όσο και με τον υψηλό συμβολισμό του προσώπου που θα εκλέγονταν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, μετεκλογικά. Η άρνηση του Κώστα Καραμανλή (ιδανική περίπτωση για τον Αλέξη Τσίπρα) να παίξει έναν τέτοιο ρόλο, στις βολιδοσκοπήσεις που του έγιναν, έκαναν τον Πρωθυπουργό να σκεφτεί τις εναλλακτικές.
Εχοντας καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να επιλέξει κεντροαριστερό υποψήφιο - όπως πρότειναν μεταξύ άλλων η Αριστερή Πλατφόρμα, ο ΚΟΕ, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος κ.α. - Είχε να επιλέξει μεταξύ των δύο: Δημήτρη Αβραμόπουλου και Προκόπη Παυλόπουλου.
Πώς ακυρώθηκε το σενάριο Αβραμόπουλου
Ο ίδιος ο Τσίπρας φέρεται να είχε καταλήξει στην επιλογή του κοινοτικού επιτρόπου με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. Είχαν γίνει σχετικές κρούσεις, ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν απολύτως σύμφωνος θεωρώντας την πρόταση ιδιαίτερα τιμητική. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταφέρει μάλιστα να απαλύνει τις αντιδράσεις από την Κομισιόν και τον Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ λόγω της αναστάτωσης που προκαλούσε στην ανισορροπία συσχετισμού δυνάμεων στο κολλέγιο των Επιτρόπων.
Ο Δ. Αβραμόπουλος είχε μάλιστα ενημερώσει σχετικά τους αρμοδίους ότι θα δέχονταν την πρόταση ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, την θέση του ως Επίτροπος της Ελλάδας (με άλλο χαρτοφυλάκιο, υποδεέστερο βέβαια) θα έπαιρνε ο νυν ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης ή ο επιλαχών ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός.
Με αυτό το σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε μεν έναν κεντροδεξιό πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά έναν κεντροαριστερό κοινοτικό Επίτροπο.
Το σενάριο είχε σχεδόν «κλειδώσει» αλλά σκόνταψε στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά οι ενστάσεις ήταν για επιλογή υποψηφίου από την Δεξιά.
«Μια αριστερή κυβέρνηση που κατέκτησε την εξουσία για πρώτη φορά, δεν μπορεί να εκφραστεί από έναν υποψήφιο που ψήφισε μνημονιακά μέτρα. Ενας εργάτης είτε χειρώναξ είτε του πνεύματος από την Αριστερά, θα είναι καλύτερη επιλογή από οποιονδήποτε προέρχεται από την Δεξιά» ήταν μερικά από τα επιχειρήματα. Επιπλέον, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όχι όμως ο Π. Λαφαζάνης) θύμιζαν ότι ο Παυλόπουλος είχε ταχθεί κατά του ΕΝΦΙΑ και είχε κρατήσει ήπια στάση στα «Δεκεμβριανά» του 2009.
Στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος την Κυριακή το μεσημέρι, οι περισσότεροι αντέδρασαν στο σενάριο Αβραμόπουλου που φαινόταν το επικρατέστερο.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που ήταν παρών αντί του Αλέξη Τσίπρα, καθησύχασε τα πνεύματα λέγοντας ότι «αυτά θα τα πούμε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα». Λίγη ώρα αργότερα, ο Πάνος Καμμένος που είδε τον Τσίπρα στο Μαξίμου, του πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη.
Το διάγγελμα που ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων
Ο Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να κάνει διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής, ανακοινώνοντας το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με συνεργάτες του αυτό το όνομα θα ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Είχε καλέσει μάλιστα και την κάμερα της ΝΕΡΙΤ για το διάγγελμα. Ωστόσο η ισχυρή αντίδραση και μέσα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να καλέσει στο μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη προκειμένου να τον μεταπείσει να αποδεχθεί την λύση Αβραμόπουλου.
Στο Μαξίμου ήρθαν και ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Βίτσας, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νάσος Αθανασίου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης. Μετά από 1,5 ώρα διαβουλεύσεων, ο Π. Λαφαζάνης έμεινε αμετακίνητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε ως ύστατη γραμμή «υποχώρησης» το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr την Δευτέρα, τηλεφώνησε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε έρθει από την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα αναμένοντας την ανακοίνωση. «Δημήτρη, έχω κάποιες αντιδράσεις από το κόμμα, αλλά θα τις ξεπεράσω» φέρεται να του είπε ο Πρωθυπουργός.
«Πέρασε» της Αριστερής Πλατφόρμας
Η Αριστερή Πλατφόρμα πίεζε ασφυκτικά – όπως και αρκετοί άλλοι – να μην γίνει αποδεκτή η λύση Αβραμόπουλου και έθεταν ως όριο αμοιβαίας υπαναχώρησης τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας με συνεργάτες του, χθες το μεσημέρι, επεσήμαινε ότι δεν έχει εμπλοκή στις όποιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις γίνονται για το όνομά του. «Εχω φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχω καμία εμπλοκή» υπογράμμιζε.
Ο Πρωθυπουργός τελικώς υπαναχώρησε. Επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη, μισή ώρα πριν την συνεδρίαση της ΚΟ με τον κ. Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε και επίσημα.
Επιπλέον, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον Κώστα Καραμανλή στους οποίους ανακοίνωσε την επιλογή του και λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωνε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, επικοινώνησε πρώτα απ' όλους με τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο και στη συνέχεια επισκέφθηκε στο γραφείο του, ενώ συνομίλησε και με τον Αντώνη Σαμαρά.