INFORMATIONS

FACEBOOK TSIRIGOTIS GIANNIS: https://www.facebook.com/giannis.tsirigotis2
ΓΙΝΕΤE ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΓΙΝΑΜΕ 5000 ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ FACEBOOK GIANNIS TSIRIGOTIS II ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009204922633γ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πειραιά, Απόφοιτος Roosevelt University Chicago USA στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών M&A's Business(Ρευστοποιήσεις & Συγχωνεύσεις Επιχειρήσεων) και Απόφοιτος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ στο ΙΕΚ Όμηρος Αθηνών.

Ο Τσιριγώτης Γιάννης είναι και Εκδότης της Ομογενειακής Ελληνικής Εφημερίδος του Βερολίνου "YELLOW JOURNAL": www.yellowjournal44.blogspot.com

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
SEE THE BLOG HERE: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/



Επίσημη Ιστοσελίδα του Σικάγου: http://www.cityofchicago.org/city/en.html

Eπίσημη Ιστοσελίδα Νέας Υόρκης:

http://www1.nyc.gov/

Kontra News Newspaper: http://www.kontranews.gr/
Τι γίνεται τώρα στο Lingen στην Γερμανία (Γεννέτηρα πόλη του Τσιριγώτη Γιάννη) ζωντανά στον αέρα με κάμερα web: http://www.lingen.de/webcam_1/webcams.html

To ROOSEVELT UNIVERSITY (Walter Heller Business & Economical School) είναι παράλληλα με το UNIVERSITY OF CHICAGO (MILTON FRIEDMAN SCHOOL OF ECONOMICS) η τρίτη καλήτερη σχολή οικονομολογίας στον κόσμο. Πρώτη είναι το Harvard Uni Boston! Η δεύτερη είναι το Yale UΝΙ!

To Roosevelt University του Σικάγου διδάσκει την εφαρμογή του Παγκόσμιου NEW DEAL σε κάθε οικονομία και δημοσιονομική διαχείριση και σε κάθε κράτος του πλανήτη. Συσάχθεια και διαγραφή κρατικών χρεών! Βελτίωση και ανάπτυξη του Κοινωνικού και Προνοιακού Κράτους! Ισχυρή οικονομία στο έσωθεν για τις ΗΠΑ και όχι εγχώρια οικονομία δια μέσω της κοπής νέων ποσών από την FED σε δολάρια $!.... Διαφωνεί με το Νέο-Φιλελεύθερο Μοντέλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης και του Ιμπεριαλιστικού Καπιταλισμού. Το θεωρεί αποτυχημένο και άδικο! Ενώ το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και το Χάρβαντ στην Βοστώνη διδάσκουν τον Νέο-Φιλελευθερισμό και την Παγκοσμιοποίηση της Παγκόσμιας Οικονομίας!

Διαβάστε προσεκτικά την μελέτη του Καθηγητή Παρασκευόπουλου για την Εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας της Αρχαίας Αθήνας σήμερα στην εποχή μας και το πόσο κακό κάνει το Κοινοβουλευτικό Κομματικό Σύστημα Προεδρευόμενης & Προεδρικής Δημοκρατίας. Και τι κομπίνα έχουν στήσει εδώ και αιώνες οι Εβραιοσιωνιστές Νεοταξίτες Φασίστες και Δυνάστες και Καταπιεστές και Καθεστωτικοί Καπιτολιστοιμπεριαλιστές και Παγκοσμιοποιητές της Πολυπολιτισμικότητας και της δήθεν αριστερίστικης προόδου και του νέο-φιλελευθερίστικης ανάπτυξης δια μέσω αυτού του σάπιου Πολιτεύματος και το πώς κοροϊδεύουν τους λαούς: http://philocosmy.com/wp-content/uploads/2014/06/2_Exofillo-Athinaikis-Dimokratia-Syllogou_Proti-Ekdosi.pdf

Η Ομάδα Ε επιθυμεί να εφαρμοστεί η Άμεση Αριστοτελική Δημοκρατία του Περικλή σε όλους τους λαούς της Γής και κυρίως στην Ελλάδα! Οπότε βοηθείστε και ενωθείτε με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: http://www.dimopolis.gr/

Τι είναι τελικά Ομάδα Ε; Διαβάστε την ιστοσελίδα αυτή: http://www.i-diadromi.gr/2014/05/blog-post_6357.html

Δείτε ιστοσελίδα της ιντερνέτ ψήφου πολιτών της Άμεσης Δημοκρατίας: http://www.dd-democracy.gr/article.asp?Id=126

Μπείτε στο Ραδιοφωνικό Ιντερνέτ Σταθμό LOVE RADIO του Γιώργου Κουρή: http://www.loveradio.gr/

LIVE RADIO "LOVE FM" OF MR KOURIS GEORGE: http://live24.gr/radio/loveradio

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: .... ΈΔΡΑ των Κεντρικών Γραφείων της Hermes Inv. Corp.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AYTH:

http://politsirigotis.blogspot.gr/2015/02/hermes-inv-corp-in-konstantinople-with.html

Διαβάστε την ιστοσελίδα του συναδέλφου Έλληνα αξιόλογου οικονομολόγου και δηλαδή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ εδώ: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_23.html

Διαβάστε Άρθρα-Σχόλια-Αναλύσεις-Συνεντεύξεις-Αποκαλύψεις-Παρασκήνιο του Δημοσιογράφου-Οικονομολόγου-Liquidator Τσιριγώτη Γιάννη και Ειδήσεις Αποκλειστικές σε αυτό το Blog! Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ): WWW.VOICENEWS.GR

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου του Vladimir Putin

Φωτογραφία: το Προεδρικό γραφείο τύπου και πληροφοριών       
 
Συνέντευξη του Προέδρου μεταδόθηκε ζωντανά από ένα κανάλι, Rossiya-1 και Rossiya-24 τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και από το ραδιόφωνο Rossii, Mayak και Vesti FM ραδιοφωνικοί σταθμοί. 1259 ρωσικών και ξένων δημοσιογράφων έχουν διαπιστευθεί για να καλύψει τη συνέντευξη.

ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΊΑΣ VLADIMIR PUTIN: καλό απόγευμα, τους συναδέλφους.

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας δούμε σε μεγάλα κέφια. Όπως κάναμε τελευταία φορά, θα ξεκινήσω σας ενημέρωση για το έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια του έτους και στη συνέχεια θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
Πρώτο το πιο σημαντικό πράγμα: την οικονομική απόδοση. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%, και το τελικό ποσό μπορεί να είναι περίπου 0,6 τοις εκατό. Συναδέλφους και συνάντησα χθες να οριστικοποιήσει τα στοιχεία. Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε από 13,3 δισεκατομμύρια $ να φθάσει $148.4 δισεκατομμύρια.
Βιομηχανική παραγωγή πήρε κάποια ταχύτητα μετά την ανάπαυλα του περασμένου έτους. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους, σηκωνότανε από 1,7%. Ανεργίας είναι επίσης χαμηλή: μερικές φορές, αυτό μειώθηκε σε κάτω από 5 τοις εκατό, και τώρα είναι περίπου 5 τοις εκατό, ενδεχομένως το 5.1 τοις εκατό.
Το συγκρότημα γεωργοβιομηχανικού εξελίσσεται. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους η ανάπτυξη εκεί θα ανέλθουν σε 3,3 τοις εκατό. Όπως ίσως γνωρίζετε, φέτος είχαμε ρεκόρ καλλιέργεια 104 εκατ.
Παρά την ταραχώδη κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό φέτος θα δείξει μια surprlus. Με άλλα λόγια, έσοδα θα υπερβαίνει τις δαπάνες από 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια [πάνω από $20 δισεκατομμύρια], που είναι περίπου 1.9 τοις εκατό του ΑΕΠ. Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να εργάζεται για τον τελικό υπολογισμό, αλλά το πλεόνασμα είναι οριστικό.
Το κύριο επίτευγμά του έτους στον κοινωνικό τομέα είναι φυσικά θετικό demographics.
Φυσική αύξηση του πληθυσμού κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν 37,100 άνθρωποι. Η θνησιμότητα είναι πηγαίνει κάτω σε αυτή τη χώρα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των γεννήσεων. Αυτό είναι μια πολύ καλή τάση και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη διατηρήσει. Όπως είχε υποσχεθεί, συνεχίσαμε προσαρμογή του κεφαλαίου της μητρότητας. Το 2014 αυτό ανήλθε σε 429,408.5 ρούβλια.
Συναντηθήκαμε και έχουν υπερβεί τους στόχους για το τρέχον έτος για τα ποσοστά του μισθού για δέκα κατηγορίες του εργατικού δυναμικού. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε τι πράγμα μιλάω. Πρώτα απ ' όλα, αυτά είναι καθηγητές σε σχολεία και ιδρύματα εφοδιάζοντάς συμπληρωματική εκπαίδευση, σύμβουλοι, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, γιατρούς, παραϊατρικό και νοσηλευτές και τους εργαζομένους πολιτιστικών φορέων. Το 2014, προσαρμόσαμε συντάξεις σε πληθωρισμό δύο φορές: από 6.5 τοις εκατό την 1η Φεβρουαρίου και από ένα επιπλέον 1,7% την 1η Απριλίου.
Δώσαμε σημαντική προσοχή φέτος να ενισχύουν την ικανότητα αγώνα και την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες εδώ. Θα ήθελα μόνο να αναφέρω τον κοινωνικό τομέα. Το 2014, 11.700 Υπουργείο Άμυνας στρατιωτικούς λάβει μόνιμη στέγαση και 15.300 έλαβε υπηρεσία στέγασης. Αυτό είναι 100 τοις εκατό το φετινό αριθμητικών στόχων.
Αυτοί είναι οι αριθμοί που θα ήθελα να αρχίσει με. Τώρα λίγα λόγια σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι το κύριο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες αυτής της χώρας είναι η κατάσταση της οικονομίας, το εθνικό νόμισμα και πώς όλα αυτά θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξελίξεις στον κοινωνικό τομέα. Θα προσπαθήσω να περιγράψει αυτήν την κατάσταση εν συντομία και να πω πως περιμένω να αναπτύξει. Βασικά, αυτό είναι όπου θα μπορούσαμε να καταλήξουμε αυτό συνέντευξη τύπου. (Γέλια) Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Η τρέχουσα κατάσταση αυτός προφανώς προκάλεσε κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες. Ωστόσο, θα προχωρήσουμε από την άποψη ότι δεν καταφέραμε να επιτύχουμε πολλά από τα πράγματα που είχαν προγραμματιστεί, και που έπρεπε να γίνουν για να διαφοροποιήσει την οικονομία κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό δεν ήταν εύκολο, αν είναι δυνατόν, δεδομένης της εξωτερικής οικονομικής κατάστασης, που ήταν ευνοϊκή, υπό την έννοια ότι επιχειρήσεις επένδυση σε περιοχές που εγγυάται μέγιστη και γρήγορη κέρδη. Αυτός ο μηχανισμός δεν είναι εύκολο να αλλάξει.
Τώρα, όπως ίσως γνωρίζετε, η κατάσταση άλλαξε υπό την επήρρεια ορισμένων ξένων οικονομικών παραγόντων, κατά κύριο λόγο η τιμή των ενεργειακών πόρων, του πετρελαίου και κατά συνέπεια του φυσικού αερίου, καθώς και. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα σε αυτήν την κατάσταση. Θα μπορούσε να αμφισβητούμε την επικαιρότητα ή την ποιότητα των μέτρων που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα, αλλά γενικά, είναι επαρκώς ενεργεί και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ελπίζω ότι η χθεσινή και τη σημερινή πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας συναλλάγματος και ανάπτυξη του εθνικό μας νόμισμα, το Ρούβλι, θα συνεχιστεί. Είναι αυτό δυνατό; Είναι. µΠορούσε τιμές του πετρελαίου που υπάγονται, και θα ήταν οι συνέπειες μας εθνικό νόμισμα και κατά συνέπεια όλα τα άλλα διάφορους δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού; Ναι, αυτό είναι δυνατό.
Τι σκοπεύουμε να κάνουμε σχετικά με αυτό; Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέτρα που εφαρμόζονται, και μάλλον επιτυχώς, πίσω στο 2008. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη βοήθεια προς εκείνους τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και στη διατήρηση-αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να υπογραμμίσω-διατηρώντας όλα μας κοινωνικών στόχων και σχεδίων. Αυτό αφορά πρώτιστα τις συντάξεις και τους μισθούς του δημόσιου τομέα, και ούτω καθεξής.
Σαφώς, θα έπρεπε να ρυθμίσετε μας σχέδια σε περίπτωση τυχόν δυσμενείς εξελίξεις. Εμείς σίγουρα θα αναγκαστεί να κάνει μερικές περικοπές. Ωστόσο, είναι εξίσου βέβαιο- και θα ήθελα να το τονίσω αυτό-ότι θα υπάρξει τι εμπειρογνώμονες πρόσκληση θετική ανάκαμψη. Περαιτέρω ανάπτυξη και ανάλυση αυτής της κατάστασης είναι αναπόφευκτη για τουλάχιστον δύο λόγους. Ένα είναι ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται, οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερο, αλλά η θετική τάση είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει. Η οικονομία θα αναπτυχθεί, και η οικονομία μας θα βγει από αυτή την κατάσταση.
Πόσο καιρό θα λάβει; Στη χειρότερη περίπτωση, πιστεύω ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια. Επαναλαμβάνω: μετά από αυτό, η ανάπτυξη είναι αναπόφευκτη, λόγω μια μεταβαλλόμενη εξωτερική οικονομική κατάσταση μεταξύ άλλων. Μια αυξανόμενη παγκόσμια οικονομία θα απαιτήσει πρόσθετες ενεργειακών πόρων. Ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε σε θέση να κάνει πολλά για να διαφοροποιήσει την οικονομία μας, επειδή η ίδια η ζωή θα εξαναγκαστούμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος που θα μπορούσε να λειτουργούμε.
Ως εκ τούτου, συνολικά, επαναλαμβάνω, θα αναμφίβολα συμμορφωνόμαστε με όλους μας στον κοινωνικό τομέα χρησιμοποιώντας υφιστάμενα αποθεματικά. Ευτυχώς, φέτος έχουν ακόμα και αυξηθεί.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Κεντρική Τράπεζα διατηρεί ποσό σε 419 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κεντρική Τράπεζα δεν σκοπεύει να «κάψει» τους όλα άσκοπα, που είναι σωστό. Το αποθεματικό της κυβέρνησης, το Εθνικό Ταμείο του πλούτου, το αποθεματικό Ταμείο έχουν αυξηθεί φέτος από περίπου 2.4-2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια σε μια συνολική 8.4 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Με τα αποθεματικά αυτά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να εργαστούμε ήρεμα για να επιλύσετε μας κύρια κοινωνικά ζητήματα και να διαφοροποιήσει την οικονομία? και επαναλαμβάνω ότι αναπόφευκτα η κατάσταση θα επανέλθει στο φυσιολογικό.
Θα ήθελα να ολοκληρώσω τις εισαγωγικές παρατηρήσεις μου εδώ. Όπως έχω πει, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε νέα διάσκεψη εδώ, αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, είμαι έτοιμος να απαντήσει σε αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΙΚΌ-ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ τύπου DMITRY PESKOV: φέτος θα ήθελα να ξεκινήσω με εκείνους που έχουν εργαστεί με τον Πρόεδρο του όλο το χρόνο-δελτίο τύπου του Κρεμλίνου πισίνα. Θα ήθελα πρώτα να δώσω τον λόγο ο πρύτανης του Κρεμλίνου πατήστε λίμνη Βιατσεσλάβ Terekhov, που έχει εργαστεί με τον κ. Πούτιν για πολλά χρόνια και που ταξιδεύει σε όλα τα απομακρυσμένα μέρη του κόσμου και όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις της αυτής της χώρας. Κύριε Terekhov, παρακαλώ.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: αυτό είναι αυτό που αποκαλούν νεποτισμό.
TEREKHOV ΒΙΑΤΣΕΣΛΆΒ, INTERFAX: αλλά έχω μια ενδιαφέρουσα δουλειά.
Υπάρχει κάτι που θα ήθελα να διασαφηνίσω, κύριε Πρόεδρε. Κρίνοντας από την κατάσταση στη χώρα, είμαστε στη μέση του μια βαθιά νομισματική κρίση, που ακόμη και τους υπαλλήλους της Κεντρικής Τράπεζας να πω δεν θα έχουν προβλεφθεί κατά τους χειρότερους εφιάλτες.
Πιστεύετε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα σε δύο χρόνια, όπως αναφέρατε, και εμείς θα ανακάμψει από την παρούσα χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση; Κριτική ήταν στοιβαγμένοι στην κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα για το Ρούβλι της μαύρη Δευτέρα και τρίτη. Συμφωνείτε με αυτή την κριτική;
Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: είπα ότι δεδομένης της δυσμενέστερες ξένων οικονομικής κατάστασης, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει (περίπου, γιατί κανείς να πούμε με βεβαιότητα) για περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν μπορεί να διαρκέσει που μακρά και η κατάσταση θα μπορούσε να πάρει μια στροφή για καλύτερα όσο πιο γρήγορα. Θα μπορούσαν να βελτιώσουν το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, ή μέχρι το τέλος.
Κανείς δεν μπορεί να πει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες αβέβαιο. Ως εκ τούτου, θα μπορούσατε να καλέσετε αυτό μια κρίση ή κάτι άλλο, μπορείτε να αποφασίσετε ποια λέξη να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, πιστεύω ότι κατέστησα απολύτως σαφές ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση γενικά λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα σε αυτήν την κατάσταση. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα θα μπορούσε να γίνει αργά, και αυτό είναι πραγματικά τι τους για επικρίνουν εμπειρογνωμόνων Κοινότητα.
Τι η εργασία περιλαμβάνει, κατά τη γνώμη μου; Και ποια είναι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση να κάνει πραγματικά; Κατ ' αρχάς, όπως ίσως γνωρίζετε, ανέθρεψαν το βασικό επιτόκιο. Ελπίζω ότι το επιτόκιο θα παραμείνει κατά τη διάρκεια της αυτές τις περίπλοκες εξελίξεις συνδέονται με την εξωτερική οικονομική κατάσταση, και η οικονομία θα ρυθμίσετε ένα ή άλλο τρόπο.
Ποια είναι η βάση για την αισιοδοξία μου; Η ιδέα ότι η οικονομία είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν με τη ζωή και να εργάζονται σε συνθήκες των χαµηλών τιµών στους ενεργειακούς πόρους. Αυτό θα γίνει μια πραγματικότητα.
Πόσο σύντομα θα προσαρμόσει την οικονομία αν οι τιμές παραμένουν στο σημερινό επίπεδο ή ακόμη και να πάει κάτω από 60 [USD/βαρέλι], 40, ή οτιδήποτε άλλο; Για μας θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε σχήμα, η οικονομία θα πρέπει να πάρετε δομημένο. Πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό; Αυτό είναι δύσκολο να πω. Αλλά είναι αναπόφευκτη. Θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Αυτό θα είναι ένα γεγονός της ζωής.
Τι κάνει η Κεντρική Τράπεζα; Έθιξαν το βασικό επιτόκιο. Τι άλλο χρειάζεται να κάνουμε; Και τι επιδιώκουν ήδη; Για τη σταθεροποίηση το εθνικό νόμισμα πρέπει να περιορίσει η Λευκορωσίας ρευστότητας κάπως και να δώσει πρόσβαση οικονομικές οντότητες σε ξένο νόμισμα ρευστότητας. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει η Τράπεζα. Επιτόκιο τους σε ξένο νόμισμα είναι αρκετά χαμηλό-0,5.
Συνολικά, νομίζω ότι είναι μέχρι την Κεντρική Τράπεζα να αποφασίσει είτε να μειώσει το επιτόκιο ή όχι, θα πρέπει να δείτε και θα αντιδράσουμε ανάλογα. Δεν πρέπει να μοιράζουμε το χρυσό μας και ξένο νόμισμα διατηρεί ή κάψει στην αγορά, αλλά παρέχουν δανεισμού πόρων. Και κάνουν αυτό επίσης.
Η λεγόμενη ρεπό είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο εδώ. Μπορούν να προσφερθούν για μια ημέρα, μια εβδομάδα, 28 ημέρες, σχεδόν ένα μήνα, ή για ένα χρόνο. Πρόκειται για χρήματα που επιστρέφεται, αλλά οι οικονομικές οντότητες δίνει την ευκαιρία να κάνει χρήση του ξένου νομίσματος. Τα πάντα που γίνεται δεξιά.
Θα πρέπει να κινούνται κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον μισό ένα ρυθμό πιο γρήγορα. Φυσικά, βλέπω ότι η κριτική προς την Κεντρική Τράπεζα και τον κυβερνήτη. Ορισμένα από αυτά δικαιολογείται, μερικά δεν είναι. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υπέχουν ευθύνη. Θα πρέπει να λειτουργούν με εξαγωγείς που έχουν αρκετά υψηλά συναλλαγματικά έσοδα.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών μας και μπορούμε να δούμε κάποια αποτελέσματα. Πολλοί από αυτούς έχουν να επιστρέψει τα δάνειά τους και σκέφτομαι την κατάσταση τους επιχειρήσεις είναι σε.
Κάθε επιχείρηση, ακριβώς όπως το κάθε άτομο, προσπαθεί να σώσει «για μια βροχερή ημέρα». Μια τέτοια συμπεριφορά οικονομικά δικαιολογείται; Όσον αφορά την οικονομική λογική, δεν είναι. Ωστόσο, οι εταιρείες κάνουν, και μπορούμε τώρα να δούμε κάποιο αποτέλεσμα, συμβαίνει το «ριμπάουντ».
Η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνουν άλλα μέτρα, καθώς και. Τι εννοώ; Για παράδειγμα, η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι φυσικά δουλειά της Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που έχουμε αναφέρει ήδη, τα πράγματα μου μίλησε στο κοινό κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με την κυβέρνηση.
Για παράδειγμα, οι τιμές της βενζίνης και των τροφίμων είναι κάτι πρέπει να δουλέψω. Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση, ό, τι λέγεται, απαιτεί μια προσέγγιση «χέρια». Πρέπει να ανταποκρίνονται με παραγωγούς, αυτούς που είναι στην αγορά, με τους λιανοπωλητές και με το λάδι εταιρείες που μονοπώλησαν σημαντικά την αγορά. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμονοπωλιακό πρέπει να λειτουργήσει σωστά.
Οι ενέργειες αυτές πρέπει να είναι κοινή και λογικό, αν και χωρίς οποιαδήποτε παραβίαση των μεμονωμένων αρμοδιοτήτων του, λένε, η κεντρική τράπεζα ή την κυβέρνηση. Ωστόσο, πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους, και σε μια έγκαιρη μόδα.
Ως εκ τούτου, να ασκούν κριτική Nabiullina [διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας] όλους τους αρέσει, αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι συνολικά η πολιτική τους είναι σωστή. Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
PESKOV ΝΤΜΊΤΡΙ: ένα άλλο Προεδρικό τύπου πισίνα παλιό-χρονόμετρο, Αλέξανδρος Gamov από την Komsomolskaya Pravda. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να ρωτήσω;
GAMOV ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ, KOMSOMOLSKAYA ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ PRAVDA: κατ ' αρχάς, έχω κάτι να πω. Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι κοιτάζοντας μπροστά για να σας δούμε εδώ στο αυτό συνέντευξη τύπου. Πολλοί προσπαθούσαν να προβλέψει τη διάθεσή σας, γιατί αυτό θα θέσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση για όλη τη χώρα. Είστε εδώ, και Χαμογελάσατε ήδη αρκετές φορές, οπότε σας ευχαριστώ για την αισιοδοξία σας. Ελπίζουμε ότι τα πάντα θα συμβεί ακριβώς ο τρόπος που είπατε ότι θα.
Πάνω στις ερωτήσεις μου. Από το 2008, μιλάμε για την ανάγκη να απαλλαγείτε από έλαιο εθισμός μας και να αναδιαρθρώσει την οικονομία μας να καταστεί αποτελεσματικότερο. Ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν ότι δεν καταφέραμε να επιτύχουμε αυτό.
Είμαστε εξακολουθεί να εθιστεί, και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό αυτό θα διαρκέσει. Θα μπορούσε να λέτε ανοιχτά τι σκέφτεστε προσωπικά: θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κρίση για να μας πλεονέκτημα, χάνουν εθισμού μας και ανοικοδόμηση της οικονομίας; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα πάρει χρόνο.
Και το δεύτερο σημείο. Στην ομιλία σας να τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που ονομάζεται, για το φιλόξενο χειροκρότημα της χώρας και την επιχειρηματική κοινότητα, ένα ολόκληρο κατάλογο των παραχωρήσεων που έχουν καιρό προτείνει οι ίδιοι. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος στη Ρωσία, όπως γνωρίζετε καλά, ότι όλα τα ψηφίσματα σημαντικές και χρήσιμες, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών, να χαθεί στην υπερβολική γραφειοκρατία και γενικά βραδύτητα.
Είστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά σας δηλώσεις, θα εφαρμοστούν τα ψηφίσματα σας και αισιοδοξία σας θα υποστηριχθεί με πραγματική δράση;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: όπως όλοι γνωρίζουμε, μόνο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να σας δώσει εμπιστοσύνη. Η κύρια ασφάλιση για μας εδώ είναι η δεξιά μακροοικονομική πολιτική και αποθεματικά κεφάλαια για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων. Αυτό είναι το είδος του ασφαλιστηρίου που θα μας έδινε την αυτοπεποίθηση.
Όσο για την υπερβολική γραφειοκρατία, μπορώ να πω αυτό: πρέπει να υπάρξει κάποια άτομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ. Αν τους ρωτήσετε σχετικά με τη γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες, θα σας πουν όλοι για αυτό. Μας γραφειοκρατία είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με τη δική τους.
Το πρόβλημα υπάρχει, ωστόσο, και δεν πρόκειται για τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Ξέρετε τι είναι; Είπα στην αρχή ότι θα ήθελα να πω μερικά πράγματα και καθώς ολοκληρώνουμε τη συνέντευξη. Μοιάζει με αυτό ήταν αστείο.
Δεν πρόκειται για αποφάσεις που να μην βαλτώσουν μέσα στη γραφειοκρατία. Πρόκειται για την εξωτερική οικονομική κατάσταση αναγκάζει οικονομικές οντότητες να επενδύσουν, ας πούμε, σε ενεργειακών πόρων, η χημική βιομηχανία ή τα μέταλλα. Έτσι ανεξάρτητα από όλες τις απόπειρες της κυβέρνησης να τελειοποιήσουν τα μέσα της φορολογίας και οφέλη για τις επιχειρήσεις που δεν ασχολούνται με πρώτες ύλες, αυτό είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, επειδή ο προϋπολογισμός δεν έχει συνήθως τα κεφάλαια που απαιτούνται.
Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα για πολλά χρόνια ήδη. Προσπαθούμε να δημιουργήσει πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της παραγωγής, αλλά προχωρεί με δυσκολία. Ειδικά όταν κάποιος μπορεί να κάνει μεγάλα κέρδη επενδύοντας σε ενεργειακούς πόρους. Όπως ίσως γνωρίζετε, τουλάχιστον το 80 τοις εκατό όλων των αιτήσεων προς την κυβέρνηση (Πιστέψτε με, αυτό είναι αλήθεια) έχει να κάνει με να πάρει την πρόσβαση σε ορισμένες τομέα αντί να επενδύουν σε κάποια περιοχή της υψηλής τεχνολογίας. Γιατί είναι αυτό; Επειδή οι αποδόσεις που υπάρχουν γρήγορα και μεγάλα.
Έρχομαι στην ερώτησή σας. Εάν η κατάσταση αλλάξει, τότε ίδια τη ζωή θα μας αναγκάσουν να επενδύσουν σε άλλες βιομηχανίες. Και αυτό μου δίνει αισιοδοξία, περίεργο όσο φαίνεται. Αλήθεια, κατά κάποιο τρόπο θα ήταν πιο δύσκολο. Αλήθεια, θα έπρεπε να επιλύσει τα κοινωνικά ζητήματα με οποιοδήποτε κόστος και την επίτευξη των στόχων που αφορά τις κοινωνικές δαπάνες του 2012 στο Προεδρικό εκτελεστικές αποφάσεις.
Μπορούμε να το κάνουμε; Ναι μπορούμε. Ωστόσο, την ίδια στιγμή πρέπει να κάνουμε χρήση της τρέχουσας κατάστασης, να δημιουργήσετε πρόσθετους όρους για την ανάπτυξη της παραγωγής και της οικονομικής διαφοροποίησης. Ελπίζω ότι η σημερινή κατάσταση θα καταστεί αυτό δυνατό.
ΑΝΤΡΈΙ KOLESNIKOV, ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ: Κύριε Πρόεδρε, στις αρχές του 2012 σε ένα από τα άρθρα σας πριν από τις εκλογές που τεκμηριώθηκαν αργότερα ως εκτελεστικές αποφάσεις του Μαΐου 2012, όπως όλοι γνωρίζουμε, περιγράφοντας την κατάσταση τη στιγμή που αναφέρατε Gorchakov Αλέξανδρος [19ου αιώνα Ρώσος διπλωμάτης]. Είπατε, "Επικεντρώνεται Ρωσία."
Μπορείτε να μας πείτε αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα; Τι κάνει; Ακόμα επικεντρωμένοι, ή ίσως ήρθε η ώρα να de-επικεντρωθεί, για να τελικά να χαλαρώσετε;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: πρέπει να εργαστούμε. Λίγα έχουν αλλάξει από αυτή την άποψη. Επιπλέον, οι σημερινές συνθήκες πιέζουν να προχωρήσουμε. Εγώ κρατήσει του προβλήματος από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και σας βλέπω και τους συναδέλφους σας συνεχίσει να αυξάνει το ίδιο θέμα. Πρέπει να εργαστούμε, και τις εξωτερικές συνθήκες αναγκάζουν μας να γίνει πιο αποτελεσματική και να στραφούν σε καινοτόμο ανάπτυξη.
Τι λέει το μέλλον της μας οικονομία απαιτούν; Θα πρέπει να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, να διασφαλίσει την ελευθερία της επιχειρηματικότητας, πρέπει να εγγυηθεί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να κυνηγήσει εκείνους που δεν τους αρέσει και να χρησιμοποιούμε τα μέσα για τον ανταγωνισμό. Χρειαζόμαστε περισσότερα οφέλη για τις εγκαταστάσεις παραγωγής? πρέπει να αναπτύξουμε αυτές τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, όπως την Άπω Ανατολή.
Κάνουμε αυτό; Είμαστε. Ωστόσο, στην ομιλία μου μίλησα της ένα ολόκληρο πρόγραμμα δράσης. Αναφέρομαι εδώ 4-έτος φορολογικές διακοπές, να 3ετής επιθεώρηση διακοπές για τις εταιρείες που υπάρχει κανένα τυχόν σοβαρές παραβιάσεις, να οφέλη για τις μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε με τη συγκέντρωση και να στηρίξει με πραγματικές προσπάθειες.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ KONDRATYEV, NTV τηλεόραση εταιρεία: Κύριε Πρόεδρε, πρόσφατα γιορτάσαμε την 25ου επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου. Ήσασταν μάρτυρας το γεγονός όταν εξακολουθεί να εργάζεται στη γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία. Έχουν επιτευχθεί πολλά, ίσως δεν είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκαμε, και είχαμε μεγάλες ελπίδες, αλλά υπήρξαν ορισμένα επιτεύγματα. Ήταν χάρη σε σας επιμονή που Ρωσία ήταν κάποτε κοντά σε μια υποχρέωση θεώρησης συμφωνία με την Ευρώπη.
Για το επετειακό έτος, ένα νέο τείχος εμφανίστηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Δεν είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, αλλά είναι εξίσου προφανές, έναν τοίχο της αποξένωσης, η καχυποψία, η αμοιβαία δυσπιστία και η αμοιβαία μομφές. Πού μπορεί αυτή την ψύξη μας οδηγήσει; Μερικοί φθάνουν μέχρι μιλώντας για την αρχή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Θα ζούμε σε έναν κόσμο που διαιρεμένη ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να επαναλάβουν το διάλογο και τη συνεργασία;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: είπατε μόλις έπεσε το τείχος του Βερολίνου, αλλά κάποια νέα τείχη έχουν τεθεί τώρα. Θα απαντήσω, και ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Είναι τώρα δεν είναι ότι αυτό που συνέβη. Είστε ένας εμπειρογνώμονας στη Γερμανία και την Ευρώπη. Δεν μας λένε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διεύρυνση προς ανατολάς; Ωστόσο, η επέκταση ξεκίνησε αμέσως. Υπήρχαν δύο κύματα της επέκτασης. Δεν είναι ότι ένα τοίχο; Αλήθεια, είναι μια εικονική τοίχο, αλλά έρχεται η σειρά της. Τι γίνεται με το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα δίπλα μας συνόρων; Δεν είναι ότι ένα τοίχο;
Μπορείτε να δείτε, κανείς δεν έχει σταματήσει ποτέ. Αυτό είναι το κύριο θέμα της τρέχουσας διεθνών σχέσεων. Ποτέ δεν σταμάτησε να μας εταίρους. Αποφάσισαν ότι ήταν οι νικητές, ήταν μια αυτοκρατορία, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν υποτελείς τους, και την ανάγκη να θέσει τη συμπίεση τους. Το ίδιο είπα στην ομιλία μου [στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση]. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έπαψαν ποτέ να χτίζουν τείχη, παρά όλες τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία, χωρίς διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα.
Πιστεύω ότι μας σκληρή στάση σε ορισμένες κρίσιμες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου στην Ουκρανία, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι το καλύτερο πράγμα που κάνει είναι να σταματήσουμε να υψώνουμε τοίχους και να αρχίσει η δημιουργία ενός κοινού χώρου της ανθρωπιστικής ασφάλειας και την οικονομική ελευθερία.
Εφόσον ανέφερα την Ουκρανία, έχω να δώσω τον λόγο στους συναδέλφους μας από την Ουκρανία. Πάει μπροστά, παρακαλώ.
TSYMBALYUK της ΡΩΜΑΪΚΉΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ειδήσεων UNIAN: Έχω δύο σύντομες ερωτήσεις, αν μου επιτρέπετε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Πάει μπροστά, παρακαλώ.
TSYMBALYUK ΡΩΜΑΪΚΉ: το πρώτο μου ερώτημα αφορά την τιμωρητική εκμετάλλευση ξεκινήσατε στην Ανατολική Ουκρανία, που είναι ως επί το πλείστον πρωτοστάτησε κατά Ρωσόφωνων. Είναι κοινό μυστικό ότι πρόκειται για στρατιωτικούς ρωσικό και ρωσικό μαχητές που αγωνίζονται εκεί. Ερώτηση: Πώς πολλές ρωσικές servicemen και τις μονάδες εξοπλισμού έχετε έστειλε εκεί, και πόσοι από αυτούς έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία; Τι έλεγα σας ως ο αρχιστράτηγος προς τις οικογένειες των ρωσικών στρατιωτικών και αξιωματικοί σκοτώθηκαν εκεί;
Και μου δεύτερο σύντομο ερώτημα, εάν μου επιτρέπετε. Είχαμε έναν Πρόεδρο που ονομάζεται Viktor, ο οποίος τώρα κρύβονται στη Ρωσία. Αυτός είχε φυλακίσει το νούμερο ένα στον κατάλογο Batkivshchyna, Γιούλια Τιμοσένκο. Αυτή έχει απελευθερωθεί, αλλά τώρα το σημερινό αριθμό στο ψηφοδέλτιο είναι στη φυλακή, αυτή τη φορά στη Ρωσία...
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Τι? Το πω και πάλι παρακαλώ;
ΡΩΜΑΪΚΉ TSYMBALYUK: Το νούμερο ένα στον κατάλογο του μέρους της Γιούλια Τιμοσένκο, Batkivshchyna, είναι επί του παρόντος σε μια ρωσική φυλακή. Έχω μια ερώτηση: οι όροι θα αφήσετε ουκρανική πιλοτικά Savchenko, ουκρανική σκηνοθέτης Oleg Sentsov και τουλάχιστον 30 ουκρανική αιχμάλωτοι πολέμου τους οποίους διατηρείτε σε διάφορες φυλακές στη Ρωσία; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Ας ξεκινήσουμε με το δεύτερο ερώτημα, και στη συνέχεια θα απαντήσω σίγουρα πρώτη ερώτησή σας.
Το θέμα ουκρανικού πολίτη Savchenko και τους όρους για την απελευθέρωσή της. Έχω ένα ανοικτό και, στο βαθμό που μπορώ να δω, μια σαφή θέση επί του θέματος. Μπορείτε να δείτε σε αυτό το κοινό τους συναδέλφους των δημοσιογράφων μας-είναι επίσης οι συνάδελφοί σας-που πέθαναν στη γραμμή του δασμού στην Νοτιοανατολική Ουκρανία. Θέλω να τονίσω ότι δεν πήραν μέρος στον αγώνα για οποιαδήποτε από τις πλευρές, και ήταν άοπλοι. Είναι καθήκον όλων των κρατικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, να προστατεύσει την υγεία και την ζωή τους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνει το επαγγελματικό τους καθήκον δηλαδή να παρέχουν αντικειμενική και πλήρης ενημέρωση, τουλάχιστον κατά την άποψή τους. Είναι ένα γεγονός που έχει αναγνωρισθεί στον πολιτισμένο κόσμο. Έχουν σκοτωθεί. Σύμφωνα με μας υπηρεσίες επιβολής του νόμου, Ms Savchenko ονομάζεται στην πυρά πυροβολικού μέσω του ραδιοφώνου. Εάν διαπιστωθεί αξιόπιστα κατά την προδικαστική έρευνα και τη μεταγενέστερη δίκη ότι είχε συμμετάσχει και δεν είναι ένοχος, αυτή θα κυκλοφορήσει αμέσως. Αλλά αν μπορούν να αποδείξουν ότι ήταν πράγματι συμμετέχουν στη δολοφονία των δημοσιογράφων, ρωσικό δικαστήριο θα εκδώσει μια σωστή απόφαση, όπως εγώ το βλέπω, και αυτή θα εκτίσει την ποινή της σύμφωνα με την ετυμηγορία. Ωστόσο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατέχει κάποιος ένοχος για ένα έγκλημα για λογαριασμό. Θέλω να πω ότι η ρωσική νομοθεσία περιλαμβάνει το τεκμήριο της αθωότητας. Έτσι θα δούμε πώς προχωρά η προδικαστική έρευνα, και ποια συμπεράσματα θα κάνει Ρωσική αυλή.
Όσο για το στρατιωτικούς που αναφέρατε, εμείς δεν θεωρούμε τους αιχμαλώτους πολέμου. Βρίσκονται σε στην κράτηση στη Ρωσία, και είναι αντικείμενο έρευνας ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω σχετικά με τη δεύτερη ερώτησή σας.
Τώρα στην πρώτη ερώτηση, σχετικά με την ευθύνη. Στη Ρωσία, όπως σε άλλα Προεδρική Δημοκρατία, είναι ο Πρόεδρος που είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Και η ευθύνη για τους στρατιωτικούς με ο αρχιστράτηγος. Σας υπενθυμίζω ότι στη Ρωσία αυτό είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.
Όλοι όσοι ακολουθούν την καρδιά τους και να εκπληρώνοντας το καθήκον τους εθελοντικά συμμετέχοντας στις εχθροπραξίες, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, δεν είναι μισθοφόροι, δεδομένου ότι δεν πληρώνονται για αυτό που κάνουν.
Ρωσική κοινή γνώμη κατέχει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Νοτιοανατολική Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα μια τιμωρητική λειτουργία, αλλά θα διεξάγεται από τις αρχές του Κιέβου και όχι το αντίστροφο. Η αυτοάμυνα μαχητές στα νοτιοανατολικά δεν ήταν αυτοί που έστειλε στρατεύματα στο Κίεβο. Αντιθέτως, οι αρχές του Κιέβου συγκέντρωναν τους στρατιωτικές δυνάμεις στο νοτιοανατολικό σημείο της Ουκρανίας, και χρησιμοποιούν πολλαπλές εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη.
Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ και πώς αυτό μπορεί να λυθεί; Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση αυτή, καθώς και. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης (και δεν έχει σημασία πώς άλλοι κλήση και τι λέγεται εν προκειμένω, μια κυβέρνηση πραξικόπημα ήταν πραγματοποιείται στο Κίεβο με στρατιωτικά μέσα) μέρος της χώρας δεν συμφωνούσαν με αυτές τις εξελίξεις.
Αντί να προσπαθεί τουλάχιστον να συμμετάσχουν σε διάλογο μαζί τους, Κίεβο ξεκίνησε με την αποστολή της επιβολής του νόμου, της αστυνομίας, αλλά όταν αυτό τελικά δεν δούλεψε, έστειλαν στο στρατό, και δεδομένου ότι δεν δούλεψε είτε, προσπαθούν τώρα να διευθετήσει το θέμα χρησιμοποιώντας άλλες ισχυρές μεθόδους, τον οικονομικό αποκλεισμό.
Πιστεύω ότι αυτό το μονοπάτι έχει απολύτως καμία μελλοντική απολύτως και αποβαίνει σε βάρος της Ουκρανίας κρατικής υπόστασης και του λαού. Ελπίζω ότι με τη συμμετοχή τους σε διαλόγου – και είμαστε έτοιμοι να αναλάβει το ρόλο των μεσαζόντων εν προκειμένω-εμείς θα επιτύχουν να έλθουν σε άμεση, πολιτικό διάλογο, και προσλαμβάνοντας τέτοιες μέθοδοι και πολιτικά μέσα θα διευθέτησης και επαναφέρετε ένα ενιαίο πολιτικό χώρο.
ANTON VERNITSKY, CHANNEL ONE RUSSIA: Κύριε Πρόεδρε, είναι οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, η τιμή που πρέπει να πληρώσουμε για Κριμαία; Ίσως έχει έρθει η ώρα να το παραδεχτεί;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Όχι. Αυτή δεν είναι η τιμή που πρέπει να πληρώσουμε για Κριμαία... Αυτό είναι πραγματικά το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για φυσικό φιλοδοξία μας για τη διατήρηση τους εαυτούς μας ως έθνος, όπως ένας πολιτισμός, ως κράτος. Και είναι εδώ γιατί.
Όπως έχω ήδη αναφέρει όταν απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου σας NTV, και όπως έχω πει κατά τη διάρκεια μου διεύθυνση για τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας, μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, Ρωσία ίδια άνοιξε για τους εταίρους μας. Αυτό που βλέπουμε; Α άμεση και πλήρως-θα πετάξει για αετιδέας υποστήριξη της τρομοκρατίας στο βόρειο Καύκασο. Υποστήριξαν άμεσα τρομοκρατία, καταλαβαίνετε; Είναι ότι τι εταίροι συνήθως κάνουν; Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, αλλά αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός. Και ο καθένας το ξέρει.
Για κάθε θέμα, δεν έχει σημασία τι κάνουμε, τρέχουμε πάντα σε προκλήσεις, αντιρρήσεις και αντιπολίτευσης. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σχετικά με τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, έμπνευση και ενθουσιασμό μας για να διοργανώσει μια εορταστική εκδήλωση, όχι μόνο για την ρωσική φίλαθλοι, αλλά και για φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, και αυτό είναι μια προφανής αλήθεια, άνευ προηγουμένου και σαφώς ενορχηστρωμένη έγιναν προσπάθειες να δυσφημίσουν τις προσπάθειές μας να οργανώσει και να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός! Ποιος χρειάζεται να το κάνουμε, για ποιο λόγο; Και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.
Ξέρετε, στο Club Valdai [διεθνής συζήτηση] έδωσα ένα παράδειγμα μας το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο. Πρόκειται για μια αρκούδα προστασία του Τάιγκα. Μπορείτε να δείτε, εάν συνεχίσουμε την αναλογία, μερικές φορές νομίζω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα αν μας φέρουν ακριβώς καθόταν ακόμα. Ίσως πρέπει σταματήσουμε να κυνηγάμε χοίρων και κάπροι γύρω από το Τάιγκα αλλά να ξεκινήσει picking μούρα και τρώει μέλι. Ίσως τότε θα μείνει μόνο. Αλλά όχι, δεν θα είναι! Γιατί κάποιος θα προσπαθήσει πάντα να τον αλυσίδας μέχρι. Από τη στιγμή που αυτός είναι αλυσοδεμένος αυτοί θα σκίσουμε τα νύχια και τα δόντια του. Σε αυτή την αναλογία, αναφέρομαι στη δύναμη της πυρηνικής αποτροπής. Μόλις-Θεός φυλάξοι-συμβαίνει και δεν χρειάζεται πλέον η αρκούδα, η Τάιγκα θα γίνει.
Έχουμε ακούσει ακόμη και από τους υψηλού επιπέδου ανώτερους υπαλλήλους που είναι άδικο το γεγονός ότι το σύνολο της Σιβηρίας με τους απύθμενους πόρους ανήκει στη Ρωσία, στο σύνολό της. Γιατί ακριβώς είναι αθέμιτη; Έτσι είναι δίκαιο να αρπάξει το Τέξας από το Μεξικό, αλλά είναι άδικο ότι εργαζόμαστε στη δική μας γη-δεν, που πρέπει να μοιραστούμε.
Και, στη συνέχεια, όταν όλα τα δόντια και τα νύχια είναι σχισμένο, η αρκούδα θα είναι άχρηστο σε όλα. Ίσως αυτοί θα ουσία αυτό και αυτό είναι όλο.
Έτσι, είναι για Κριμαία αλλά για μας η προστασία μας ανεξαρτησία, την κυριαρχία μας και μας δικαίωμα ύπαρξης. Αυτό είναι τι θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε.
Αν πιστεύουμε ότι ένα από τα σημερινά προβλήματα – συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας ως αποτέλεσμα των κυρώσεων-είναι ζωτικής σημασίας... Και είναι έτσι επειδή από όλα τα προβλήματα των κυρώσεων που καταλαμβάνουν περίπου 25 έως 30 τοις εκατό. Αλλά πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κρατήσει πηγαίνοντας και αγώνα, να αλλάξει την οικονομία μας-προς το καλύτερο, από τον τρόπο, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παρούσα κατάσταση προς δικό μας όφελος- και να είναι περισσότερο ανεξάρτητη, περάσει από όλα αυτό ή εμείς θέλουμε το δέρμα μας να κρεμάσει στον τοίχο. Αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνουμε και δεν έχει καμία σχέση με Κριμαία καθόλου.
YEVGENY ROZHKOV, ΚΑΝΆΛΙ VESTI ROSSIYA-1: Καλό απόγευμα, κύριε Πρόεδρε.
Πρώτα απ ' όλα, το ζήτημα της Κριμαίας είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφή. Ίσως, το μόνο ερώτημα είναι πόσο θα πρέπει να τελικά να επενδύσουν στην ανάπτυξή του μετά το δύσκολο παρελθόν ουκρανική. Πιο επιτακτικά το ερώτημα για μένα είναι σχετικά με την Ανατολική Ουκρανία, η οποία τώρα αυτοαποκαλείται Νοβορωσίας. Πώς βλέπετε το μέλλον της ότι μέρος της Ουκρανίας; Πιστεύετε στην επιτυχία των συμφωνιών Μινσκ; Πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν συμφιλίωση; Και πώς θα πάμε να βοηθήσει περαιτέρω Donbass; Θα ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως είναι τώρα, ή κάτι άλλο;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Νομίζω ότι απάντησα ένα σκέλος της ερώτησής σας στην απάντησή μου προς την ουκρανική συνάδελφό σας. Υποθέτουμε ότι αργά ή γρήγορα θα επιλυθεί η κρίση. Τόσο αργά την καλύτερη, φυσικά. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Δεύτερον, θα πρέπει να απευθύνεται και να διευθετούνται με πολιτικά μέσα και όχι με πίεση, δεν έχει σημασία τι είδους πίεση, είτε ένα οικονομικό αποκλεισμό ή τη χρήση της ένοπλης αρχής. Και, φυσικά, θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους, όπως κάνουμε τώρα (όπως ίσως γνωρίζετε, ένα δέκατο κομβόι ανθρωπιστικής έχει αποσταλεί). Μετά από όλα, πρέπει να προχωρήσουμε από τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και από το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει τη μοίρα τους από μόνα τους.
Δεν ήταν τυχαίο ότι εγώ... Δεν είναι απλά μια περιστασιακή φράση, όταν είπα ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με πολιτικά μέσα. Προχωρούμε από την υπόθεση ότι ένα κοινό πολιτικό χώρο θα να είμαι επανέφερα. Είναι δύσκολο να πω σε αυτό το σημείο, τι θα μοιάζουν, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτό. Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό. Και οι δύο! Και οι άνθρωποι που ζουν στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας πρέπει να γίνονται σεβαστά. Οικονομικοί δεσμοί θα πρέπει να αποκατασταθούν.
Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της βιομηχανίας ενέργειας της Ουκρανίας καίει Donbass άνθρακα, αλλά μέχρι τώρα, αυτοί δεν είναι αγορά αυτός ο άνθρακας. Μας ζητήθηκε να επηρεάσει Νοτιοανατολική της Ουκρανίας, Donbass, για να τους ανθρακωρύχους που αναλαμβάνει να προσκομίζει άνθρακα. Κάναμε αυτό, αλλά δεν αγοράζουν αυτό. Γιατί? Επειδή κλείσατε όλες τις τράπεζες και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές. Οι συνάδελφοί μας μου είπε χθες: είμαστε έτοιμοι να πληρώσετε, και μετέφεραν την προκαταβολή. Έχω κάνει έρευνες και διαπίστωσε ότι υπάρχει καμία προκαταβολή. Τους σύμφωνα με τους ισχυρισμούς συνδέονται με καλώδιο τα χρήματα σε τραπεζικές κάρτες των ανθρακωρύχων, αλλά τα φύλλα δεν λειτουργούν! Και αυτό είναι το πώς είναι με κάθε τεύχος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος αλλά ένας ειρηνικός διακανονισμός.
Όσον αφορά τις συμφωνίες του Μινσκ, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής, και θέλουμε να τηρούνται, επειδή, πρώτον, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση του Μινσκ ήρθε από μένα και από Poroshenko ΠΕΤΡΟ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αγωνίζεται για αυτό. Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός εκεί. Έχουμε άκουσε τις δηλώσεις από άλλους υπαλλήλους, που υποστηρίζουν ουσιαστικά ένας πόλεμος στο τέλος. Η επίπτωση είναι ότι όλα αυτά είναι πιθανό να οδηγήσει σε ένα ηπειρωτικό κρίση. Ακούμε πολλές δηλώσεις πολεμοχαρής. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι Poroshenko Πρόεδρος προσανατολίζεται προς διευθέτηση. Αλλά απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα.
Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες του Μινσκ ή δεν πρέπει; Ναι θα έπρεπε! Επιτρέψτε μου να επαναλάβω: ήμουν ένας από εκείνους που ξεκίνησε τους και εμείς... Εγώ θα πω ένα σημαντικό πράγμα. Κοιτάξτε, θα ήθελα όλοι να ακούσουμε αυτό. Μας εκπρόσωποι στο Μινσκ υπέγραψαν μνημόνιο το Σεπτέμβριο και υπήρχαν πρωτόκολλα σε αυτό που ορίζεται η αποχώρηση γραμμή. Οι εκπρόσωποι του Ντόνετσκ δεν υπογράψουν αυτά τα πρωτόκολλα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Είπαν στην αρχή: δεν μπορούμε.
Όταν προσπαθήσαμε να επιμένουν-θα είμαι ειλικρινής μαζί σας σχετικά με αυτό, δεδομένου ότι το κοινό πρέπει να γνωρίζει αυτά τα πράγματα-μας είπαν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά (υπήρχαν τρεις ή τέσσερις συζητημένο χωριά), επειδή οι οικογένειές τους που ζουν εκεί, και δεν υπάρχει κίνδυνος να τους παιδιά, σύζυγοι και αδελφές που σκοτώθηκαν ή βιασμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Ουκρανίας δεν αποσύρατε τα στρατεύματά τους από τις περιοχές που έπρεπε να φύγει, όπως το αεροδρόμιο Ντόνετσκ, είτε. Αυτοί διαμένουν εκεί.
Είστε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις; Δυνάμεων αυτοάμυνας τους επέτρεψε να περιστρέψετε τα στρατεύματά τους στο αεροδρόμιο. Πήραν τους σε ένα λουτρό και τους έστειλε κάποια τρόφιμα. Καλά, αυτό μπορεί να βάλει ένα χαμόγελο στα πρόσωπά σας, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Ίσως, στο τέλος, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με τα πράγματα μεταξύ τους. Ο καθένας επιμένει στην ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να αντάλλαξαν άνευ όρων. Αλλά η ζωή είναι πιο περίπλοκη από αυτό. Όταν αυτοί οι κατάλογοι έγιναν διαθέσιμα, αποδείχθηκε (σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι που μας είπε η Donbass αυτοάμυνα μαχητές), ότι οι λίστες από την Ουκρανία περιλαμβάνουν τους ανθρώπους που κρατούνται δεν σε σχέση με τις εχθροπραξίες στην Νοτιοανατολική Ουκρανία, αλλά κάπου στο Kherson ή την Οδησσό. Οι κατάλογοι αυτοί πρέπει να ελέγχεται. Ωστόσο, επιμένουμε, και πιστεύω ότι πρέπει να πάρει αυτούς τους ανθρώπους πίσω στο σπίτι στις οικογένειές τους για το νέο έτος ή τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Χθες, συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα 30 άτομα. Εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτοάμυνας πήγε στη θέση της ανταλλαγής, και ένας εκπρόσωπος από τις αρχές του Κιέβου είπε, "Οχι, δεν πρόκειται να προχωρήσει με την ανταλλαγή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση στο Μινσκ." Λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε αυτό, φυσικά, αλλά θα ήταν ωραίο αν θα μπορούσε να αφήσει να πάει τουλάχιστον 30 άτομα... Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Τέλος πάντων, είναι μια θετική κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του όσον αφορά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, που είναι μια σημαντική και αναγκαία διαδικασία.
Έχει επιτευχθεί συμφωνία για τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψη σήμερα ή αύριο. Πρώτον, θα υπάρξει ένα διάλογο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αυτό, αλλά το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει σε μια συνάντηση στο Μινσκ. Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό πράγμα. Είναι απαραίτητο για τις αρχές του Κιέβου για να κρατήσει τους τέλος της συμφωνίας. Υπήρχε συμφωνία σχετικά με την έγκριση νόμο παροχής αμνηστίας. Είναι πουθενά να δει. Αυτοί μας λένε συνεχώς ότι ψηφίστηκε ένας νόμος στο ειδικό καθεστώς, αλλά δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αυτός ο νόμος, καταλαβαίνετε ότι; Επειδή ο νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ και να γίνει πραγματικά αποτελεσματική μόνον αφού είχε εκδοθεί η άλλη νομοθεσία-για τη γραμμή αποχώρηση. Αυτό δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής. Αυτή η συλλογή πρέπει να σταματήσει. Εάν η Ουκρανία θέλει να αποκαταστήσει την ειρήνη, την ηρεμία και την εδαφική της ακεραιότητα, τους ανθρώπους που ζουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας πρέπει να τηρηθούν και μια ευθεία, ανοιχτή και ειλικρινής πολιτικός διάλογος πρέπει να διατηρείται με τους. Πρέπει να είναι ένα πολιτικό διάλογο χωρίς οποιαδήποτε πίεση. Ελπίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλοι μαζί σε αυτή την κατεύθυνση.
ΒΕΡΌΝΙΚΑ ROMANENKOVA,TASS: Ευχαριστούμε. Φέτος, κατέστη σαφές ότι η ενεργειακή διπλωματία έχει γίνει παράγοντα κλειδί στην γεωπολιτική. Δικαιολογημένη και αν της Ρωσίας στροφή προς την Ανατολή και το αέριο συμβάσεις που έχει υπογράψει με την Κίνα και την Τουρκία;
Έχουν ληφθεί υπόψη όλες τις παγίδες αυτών των έργων; Πολλοί εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η κινεζική σύμβαση θα είναι κερδοφόρα, ενώ η δυνατότητα τουρκική Stream θα αφήσει τη Ρωσία εξαρτάται από την Τουρκία. Έχετε κάτι να πω εδώ;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Όχι δεν κάνω. Αυτά τα πράγματα είναι τόσο προφανές ότι είναι αδύνατο να την υποστηρίζουν. Ακούω συχνά σχόλια σχετικά με την σειρά της Ρωσίας προς ανατολάς. Τώρα, αν διαβάσετε αμερικάνικους αναλυτές, γράφουν επίσης για την στροφή των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα ανατολικά. Είναι αλήθεια αυτό; Εν μέρει, ναι. Γιατί? Είναι αυτή η πολιτική; Όχι. Αυτό πηγάζει από την παγκόσμια οικονομική διαδικασίες, γιατί την Ανατολή-δηλαδή, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού-δείχνει την ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το υπόλοιπο του κόσμου. Ανοίξει νέες ευκαιρίες. Όσο για την ενέργεια, η ζήτηση για πόρους αγωνιστικά στα πηδήματα και τα όρια στην Κίνα, Ινδία, καθώς και στην Ιαπωνία και Νότια Κορέα. Ό, τι αναπτύσσεται γρηγορότερα εκεί από ό, τι σε άλλα μέρη. Έτσι πρέπει να γυρίζουμε κάτω μας ευκαιρία; Τα έργα που εργαζόμαστε είχαν προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν, ακόμη και πριν από την πιο πρόσφατη προβλήματα εμφανίστηκαν στην παγκόσμια ή ρωσική οικονομία. Εφαρμόζουμε απλά μας εδώ και καιρό σχέδια.
Σχετικά με την κινεζική συμβόλαιο – είναι δεν ζημιογόνες ένα σχέδιο. Απολαμβάνει προνόμια στις δύο πλευρές-στις δύο πλευρές, πρέπει να τονίσω. Αυτό είναι αλήθεια. Κίνα πρόσφερε κάποια οφέλη καθώς και. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες τώρα-αυτά τα οφέλη δεν είναι έκτακτη ή οτιδήποτε? απλά, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να παρέχει κάποια υποστήριξη στους συμμετέχοντες στο έργο. Συμφωνήσαμε και με τη σειρά τους, να κάνουν το ίδιο. Έτσι, το έργο σίγουρα έγινε κερδοφόρα. Σίγουρα.
Επιπλέον, έχουμε συμφωνήσει ένα τιμολόγησης φόρμουλα, η οποία δεν είναι πολύ διαφορετική – αν και καθόλου – από εκείνη που επιβάλλεται σε μας ευρωπαϊκές συμβάσεις, εκτός από τους συντελεστές ειδικών περιφερειακή αγορά. Αυτό είναι τακτική πρακτική. Επιπλέον, θα βοηθήσει τη Ρωσία, που θα λάβετε και συσσωρεύονται γιγαντιαία πόρων στο αρχικό στάδιο του έργου, να αρχίσει τη σύνδεση άκρως ανατολικές περιοχές μας με τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, όχι μόνο για την εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού. Αυτό θα επέτρεπε να κάνουν-ένα πολύ σημαντικό-το επόμενο βήμα. Θα είμαστε σε θέση να συνδέσει τα συστήματα αγωγός αερίου Δυτικής και Ανατολικής και rechannel αμέσως μια πόρων μπρος-πίσω, όταν χρειάζεται, ανάλογα με τη διεθνή αγορά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς αυτό, ποτέ δεν θα μπορούσαμε να συνδέσει την Ανατολική Σιβηρία και την Άπω Ανατολή με το δίκτυο διανομής αερίου. Έτσι, το έργο αυτό κατέχει πολλά πιθανά οφέλη. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει φόρου εισοδήματος σε κάθε επίπεδο, και να αναβιώσουμε το Άπω Ανατολή της Ρωσίας και ολόκληρη την περιοχή.
Για την Τουρκία. Η τουρκική οικονομία είναι επίσης καλλιέργεια και απαιτεί επιπλέον ενεργειακών πόρων όσο και ο Απρίλιος. Χτίσαμε τον λεγόμενο αγωγό Blue Stream πριν από πολλά χρόνια, και τώρα οι Τούρκοι εταίροι μας σκέφτεται να αυξήσει τις προμήθειες στην τουρκική αγορά. Πρέπει να αρνούμαστε;
Έχουμε φτάσει σε όλες τις βασικές συμφωνίες μαζί τους, που καλύπτουν τον τύπο της τιμολόγησης, προμήθεια χρονοδιάγραμμα και άλλες πτυχές. Εμείς περισσότερο ή λιγότερο να καταλάβει τις απαιτήσεις τους, και εμείς θα πουλήσει σίγουρα τι έχουμε και τι χρειάζονται. Φυσικά, αυτό θα το πράξουμε.
Θα κατασκευαστεί ένα αποκαλούμενο ευρωπαϊκό κόμβο στα σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας; Αυτό δεν είναι για εμάς να αποφασίσει. Η απόφαση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ευρωπαίους εταίρους μας: θέλουν σταθερό, εγγυημένα και απολύτως διαφανή ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία, οι οποίες χρειάζονται άσχημα, χωρίς κινδύνους διαμετακόμισης; Μεγάλο! Στη συνέχεια εμείς θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε, και ο αγωγός θα φτάσει Μακεδονίας μέσω Ελλάδας, να συνεχίσω στη Σερβία και να Baumgarter στην Αυστρία. Αν δεν θέλουν αυτό, εμείς δεν θα το κάνουμε. Το πράγμα είναι ότι υπάρχει όχι φτηνότεροι και πιο αξιόπιστο προμηθευτή από τη Ρωσία, και εκεί δεν πρόκειται να υπάρξουν στο εγγύς μέλλον.
GRIGORY DUBOVITSKY, RIA NOVOSTI: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να πάω πίσω στην κατάσταση στην αγορά νομίσματος, η οποία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, και είναι μια μεγάλη ανησυχία για τα εκατομμύρια των Ρώσων. Πολλοί ειδικοί, ακόμη και εσάς, κύριε Πρόεδρε, είπαν η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσαν να κατηγορηθούν επίσης για τους κερδοσκόπους του νομίσματος. Συγκεκριμένες επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν ονομαστεί. Μπορείτε να μας δώσετε αυτά τα ονόματα; Είναι Ρώσοι ή αλλοδαπούς; Και γιατί δεν μπορεί αυτοί να σταματήσει; Είναι πάρα πολύ ισχυρό; Ή είμαστε πολύ αδύναμη;
Έχω μια δεύτερη ερώτηση στο ίδιο θέμα, αν μου επιτρέπετε. Η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση σκοπεύετε να πρόσδεση ή να υποτιμήσουν το Ρούβλι;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: αυτό είναι ό, τι έκανα τους Ουκρανούς εταίρους μας, αρκετά ανεπιτυχώς. Ρωτάτε αν σκοπεύουμε να αναγκάσει τις εταιρείες μας, μας κυριότεροι εξαγωγείς, που λαμβάνουν τα έσοδα σε ξένο νόμισμα, για να το πουλήσει; Αυτοί θα απλά αγοράστε το πίσω την επόμενη μέρα, όπως συνέβη στο Κίεβο και όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Το επόμενο βήμα σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να καθορίζουν ένα όριο όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος στην εγχώρια αγορά. Δεν θα πάμε αυτό μακριά, και έτσι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση δεν σχεδιάζουν, πολύ σωστά όσον αφορά την γνώμη μου, να περιορίσει τους εξαγωγείς μας σε αυτόν τον τομέα.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ενεργήσει μέσω εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια. Μετά από όλα, αυτά είναι μας μεγαλύτερες εταιρίες ενέργειας. Είναι εν μέρει κρατικές, που σημαίνει ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τις πολιτικές τους, αλλά χωρίς να λάβουν τις οδηγίες ή τους περιορισμούς. Αυτό που δεν θα κάνουμε.
Όσο για την λεγόμενη κερδοσκόπους, δεν είναι ένα έγκλημα για να παίξει στην αγορά συναλλάγματος. Αυτοί οι παράγοντες της αγοράς μπορεί να είναι αλλοδαποί ή διαφόρων Ταμείων, που είναι παρόντες στη ρωσική αγορά και λειτουργεί αρκετά ενεργά εκεί. Ή μπορούν να είναι ρωσικές εταιρείες. Συνολικά, όπως είπα στην αρχή αυτής της συνεδρίασης, αυτό είναι μια αποδεκτή πρακτική στην οικονομία της αγοράς. Profiteers πάντα εμφανίζονται όταν υπάρχει μια πιθανότητα να κάνει κάποια χρήματα.
Δεν δείχνουν να κλέψει ή να εξαπατήσει, αλλά να κάνει κάποια χρήματα στην αγορά δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες, πιέζοντας, για παράδειγμα, όπως έγινε στην αρχή αυτής της διαδικασίας, όπως, στην προκειμένη περίπτωση, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ήταν ώθησε να εισέλθουν στην αγορά και να αρχίσουν να πωλούν χρυσό και αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα με την ελπίδα να παρεμβαίνει και να υποστηρίζει το εθνικό νόμισμα.
Αλλά η Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε, και ήταν το σωστό πράγμα που κάνει. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν είχε γίνει νωρίτερα και με πιο σκληρή τρόπο. Τότε ίσως δεν θα ήταν απαραίτητο να αυξήσει το ποσοστό 17 τοις εκατό. Αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα. Ένα θέμα γούστου, να το πω έτσι. Αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά σημαντική. Είναι αλήθεια. Έτσι, σας είπα ποιοι είναι.
Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες είχα ένα φιλικό τηλεφωνική συνομιλία με μερικά από αυτά και να ρώτησα, "Έτσι γιατί σας κρατούν πίσω;" Παρεμπιπτόντως, δεν έκανε τους κάνει τίποτα. «Μας πληρωμές δανείου αναμένεται σύντομα,» ήταν η απάντηση. Τότε λέω, «βλέπω. Εντάξει, εάν ξύνετε το κάτω μέρος του βαρελιού, μπορείτε να συμμετέχετε στην αγορά;" Πήρε ένα λεπτό και απάντησε: «Λοιπόν, υποθέτω ότι έχουμε τρία δισεκατομμύρια δολάρια.» Έχουν τρία δισεκατομμύρια στα αποθεματικά. Δείτε τι εννοώ; Είναι δεν 30 kopeks. Και αυτό είναι μόνο μία εταιρεία.
Έτσι εάν κάθε εταιρεία έχει τρία δισεκατομμύρια, συνολικά δεν είναι 30 αλλά 300 δισεκατομμύρια. Ακόμα, δεν μπορώ να αναγκάζουμε τους. Ακόμη και κορυφαία διαχείριση των εταιρειών με κρατική συμμετοχή πρέπει να προβλέψει τι θα συμβεί και να διασφαλίσει τη σταθερότητα των εταιρειών τους. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί πολύ στενά μαζί τους και να εξασφαλιστεί, μαζί με την Κεντρική Τράπεζα, ξένο νόμισμα και Λευκορωσίας ρευστότητα όποτε κρίνεται αναγκαίο.
PRIKHODKO ΒΙΚΤΩΡΙΑ, MOSKOVSKY KOMSOMOLETS ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ: Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Ο αριθμός των κλινών σε νοσοκομεία, σε διάφορες περιοχές και κυρίως στη Μόσχα, μειώνεται. Ως εκ τούτου, μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Και ένα παρόμοιο πείραμα πραγματοποιείται σε άλλες περιοχές; Άνθρωποι ανησυχούν ότι λόγω της μεταρρύθμισης θα δεν θα παρείχαν με το δικαίωμα σε ιατρική βοήθεια που είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα. Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: ξέρετε, μιλάμε για ένα σημαντικό θέμα στη ζωή μας προς το παρόν, ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα θα έλεγα. Εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να είναι πάντα σε σαφή οπτική επαφή με το κράτος και οι περιφερειακές κυβερνήσεις. Εν προκειμένω, είναι η κυβέρνηση της Μόσχας.
Φυσικά, πρέπει να δείτε, κατανοούμε και αντιδρά ακριβώς σε αυτό που συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη επαγγελματική Κοινότητα. Τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν πρέπει να εισαχθεί σε συνεργασία με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας-στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν η κυβέρνηση της Μόσχας παραληφθεί αυτό το στάδιο για κάποιο λόγο, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Τι θα πρέπει να μας καθοδηγούν στην πρώτη θέση όταν ασχολούνται με θέματα όπως η υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση; Θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από άτομα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση. Πολιτών, οι καταναλωτές υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης είναι εκείνοι, τους οποίους θα πρέπει να σκεφτούμε πρώτα από όλα. Τι είναι οι άνθρωποι λένε; Δεν είναι ικανοποιημένος με την υγειονομική περίθαλψη. Αυτό είναι παρά τις προσπάθειες. Πρέπει να αναλύσουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Εγώ δεν θα εκτιμήσει αυτό που έκαναν οι αρχές της Μόσχας τώρα. Ενήργησε αρμοδιότητάς τους. Λέμε ότι η υγειονομική μας περίθαλψη είναι ακριβά αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικό. Σε πολλές περιπτώσεις κρεβάτια χρησιμοποιούνται όχι για τη θεραπεία των ασθενών, αλλά και για τη βελτίωση της υγείας τους, ιδίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Πιθανότατα, αυτό δεν είναι κακό, αλλά το διάστημα κρεβατιών δεν είναι σχεδιασμένο για αυτό.
Πρέπει να μας ιατρική βοήθεια υψηλής τεχνολογίας, όπως γίνεται σε καλή κλινικές, από τον τρόπο σε αυτή τη χώρα καθώς και. Έτσι, για τέσσερις ή πέντε ημέρες ένα άτομο λαμβάνει εντατική θεραπεία σε ένα νοσοκομείο και στη συνέχεια συμπληρώνει τη θεραπεία σε μια κλινική εξωτερικών ασθενών. Πόσο χρόνο κάνουν άνθρωποι που ξοδεύουν σε ένα κρεβάτι του στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή; Δεν θέλω να κάνουν ένα λάθος, αλλά δεν είναι κατά μέσο όρο τέσσερις ή πέντε ημέρες, αλλά πολύ περισσότερο. Επιπλέον, η πόλη της Μόσχας πιστεύει ότι η ικανότητα κρεβάτι είναι υπερβολική κατά περίπου 30 τοις εκατό. Φυσικά, κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με αυτό. Γιατί? Διότι αν συνεχίσουμε αυτό το δρόμο είναι πρέπει να πληρώσει για την γη, ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και τα παρόμοια. Τα έξοδα που αναποτελεσματική. Δεν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους νέους· μόλις αναποτελεσματικών δαπανών. Είναι καλύτερο να απορροφούν τις πιστώσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής φροντίδας, τον εξοπλισμό κλινικές νοσοκομεία και εξωτερικά ιατρεία, με τη σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού.
Αναφέρομαι τώρα, κατά την άποψή μου, για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης ως σύνολο και όχι ενέργειες των αρχών της Μόσχας. Αλλά νομίζω ότι αυτό που έκαναν πρόσφατα είναι σωστή σε γενικές γραμμές. Πρώτον, θα ξεκινήσει έναν διάλογο με την ιατρική κοινότητα. Δεύτερον, έκαναν μια απόφαση για πρόσθετη αποζημίωση για τους γιατρούς που κυκλοφόρησε. Αν έχω δίκιο, πληρώνουν έως 500.000 ρούβλια για τις ιατρικές ειδικότητες, 300.000 για το νοσηλευτικό προσωπικό και 200.000 σε βοηθητικό ιατρικό προσωπικό.
Επιπλέον, φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα για την επανεκπαίδευση των Δενδρολόγοι. Οι γιατροί μπορούν να παρίστανται αναβάθμισης μαθήματα σε βάρος της πόλης από δύο ή τρεις μήνες, σε δύο χρόνια. Φυσικά, η πόλη πρέπει να αποφασίσει ποιος θα λειτουργήσει και σε ποια θέση αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαβούλευση με την ιατρική κοινότητα. Είμαι ελπίζοντας ότι η πόλη της Μόσχας θα ενεργήσει προσεκτικά, πολύ προσεκτικά, δεν βλάπτει κανέναν. Το κύριο σημείο είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν το σημαντικότερο αρχή, όχι μόνο γιατρός, αλλά όλοι οι μετασχηματισμοί στην υγειονομική περίθαλψη: μην κάνει κακό.
NATALYA GALIMOVA, GAZETA.RU: Καλό απόγευμα, ο κ. Πούτιν. Μιλώντας για τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία χρησιμοποιείται η έκφραση "μια ορισμένη Πέμπτη στήλη και εθνικό προδότες.» Δεν μπορείτε να καθορίσετε τους οποίους εννοείτε, αλλά χάρη σε σας, ο όρος "Πέμπτη Φάλαγγα" έχει γίνει και πάλι μέρος του πολιτικού λεξιλογίου.
Από τότε, σας υποστηρικτές χαρακτήρισαν εκείνοι που αντιτίθενται στις αρχές η Πέμπτη στήλη. Στους οποίους ήσουν αναφέρεται όταν μιλάμε για εθνικό προδότες και η Πέμπτη στήλη, και όπου, κατά τη γνώμη σας, είναι η γραμμή που χωρίζει την αντιπολίτευση από Πέμπτη στήλη;
Τέλος, αισθάνεσαι προσωπικά υπεύθυνος για την αναβίωση αυτής περιόδου, η οποία αυξάνει τις εχθροπραξίες και τις διχόνοιες στην κοινωνία; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: δεν αισθάνομαι καμία ευθύνη απολύτως εν προκειμένω. Όλα όσα κάνω αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρωσικής κοινωνίας, δεν χωρίζοντάς το. Αν νομίζετε ότι αυτό συνέβη, πιστεύετε. Είναι πιθανώς ο τρόπος που τα πράγματα είναι πραγματικά. Ίσως έχετε μια ακόμα πιο οξεία αίσθηση για αυτό από ό, τι κάνω. Ωστόσο, σε δημόσιες δηλώσεις μου έχω να είναι πιο προσεκτικοί. Θα σκεφτώ για αυτό. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε να αποκρύπτουμε την αλήθεια κατά τρόπο αόριστο, και μερικές φορές είναι καθήκον μας να καλέσετε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό είναι ένα άκρως περίπλοκο θέμα. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής: απάντηση στην ερώτησή σας δεν είναι εύκολο, δεδομένου ότι εμείς περπατάτε εδώ μια πολύ λεπτή γραμμή. Πιθανώς θα ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα ακαδημαϊκό ορισμό του όπου τελειώνει η αντιπολίτευση και αρχίζει η Πέμπτη στήλη.
Φέτος, και, με την ευκαιρία, το έτος 2014 είναι το έτος πολιτισμού, γιορτάσαμε την επέτειο του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, η ιδιοφυΐα της Ρωσικής ποίησης. Όλοι θυμόμαστε τις γραμμές του. Θυμόμαστε τι έγραψε για τη μάχη του Borodino: "από τη Μόσχα, τότε θα πεθάνουμε / / όπως έχουν αδελφούς μας πέθανε πριν." Αλλά έγραψε επίσης: «αντίο, αντίο, άπλυτα τα Ρωσία, / / τη γη των σκλάβων, η γη των Λόρδων, / / και σας, μπλε στολές και χωροφυλάκων, / / και σας, υπάκουος σε αυτούς τους λαούς.»
Ηταν ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης; Φυσικά ήταν. Ήταν ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης. Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, και πιθανώς πολλοί από εσάς γνωρίζετε, όταν έγραψε «Το θάνατο του ένα ποιητής» μετά το θάνατο του Πούσκιν, ένας από τους συγγενείς του είδε το κείμενο και ζήτησε Λέρμοντοφ να μαλακώσουν λίγο. Λέρμοντοφ ήταν τόσο εξαγρίωσε, ότι πράγματι κατέστησε ακόμα πιο πικρό και νευρικός. Το ποίημα που έληξε με "και μαύρο αίμα σας δεν θα ξεπλύνει / / ο ποιητής είναι ιερό αίμα."
Αυτός σίγουρα να αντιτίθενται στις αρχές, αλλά νομίζω ότι ήταν επίσης ένας πατριώτης. Αυτό είναι πολύ λεπτή γραμμή. Μετά από όλα, ήταν αξιωματικός, καθώς και ένα πολύ γενναία και θαρραλέα ένα, ο οποίος δεν φοβάται να μπει σε γραμμή του πυρός προς το συμφέρον της χώρας. Παρεμπιπτόντως, στην τελευταία ταινία του Νικίτα Μιχαλκοφ, τέτοια αξιωματικοί, που έφερε στην πραγματικότητα αυτές οι προσπάθειες να τους λογικό τέλος, την επανάσταση, σκοτώθηκαν αργότερα από επαναστάτες. Ίσως εάν θα μπορούσαν να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία, θα δεν έχουν κάνει ό, τι έκαναν από την αρχή για την καταστροφή του ρωσικού κράτους.
Μετά από όλα, η γραμμή που χωρίζει ακτιβιστές της αντιπολίτευσης από την Πέμπτη Φάλαγγα είναι δύσκολο να δούμε από το εξωτερικό. Ποια είναι η διαφορά; Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μπορεί να είναι πολύ σκληρή κριτική τους, αλλά στο τέλος της ημέρας ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας. Και η Πέμπτη Φάλαγγα είναι εκείνοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των άλλων χωρών, και οι οποίοι είναι μόνο εργαλεία για άλλων πολιτικών στόχων.
ΠΩΛΙΝΑ DANILOVA, ΦΟΙΤΗΤΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ OTKRYTKA, το ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ για το ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΏΝ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΕΣ (IGUMO): Καλησπέρα. Φέτος το Ινστιτούτο εντάχθηκε προγράμματος προικισμένα παιδιά σε εθνικό επίπεδο. Δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τον εντοπισμό και στήριξη των χαρισματικών παιδιών σε όλες τις ρωσικές περιοχές. Αυτό βοηθά να προωθήσει ένα αίσθημα πατριωτισμού, κοινωνικής ευθύνης για τη χώρα, αλλά και τον επαγγελματισμό. Είναι σημαντικό ότι δεν πρόκειται για μια εμπορική αλλά ένα κοινωνικό έργο που υλοποιείται από τους νέους και για τους νέους. Και τώρα θα ήθελα να ρωτήσω ερωτήσεις μου. Αυτά τα κοινωνικά σημαντικών έργων, που θα λάβουν Ομοσπονδιακή βοήθεια; Ο κ. Πούτιν, είστε προσωπικά έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία μας; Ελπίζουμε πραγματικά για σας βοήθεια και υποστήριξη. Ευχαριστώ για την απάντησή σας εκ των προτέρων, και παρακαλώ να έρθει να IGUMO. Γνωρίζουμε ότι θα σας αρέσει. Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: μόλις ένα δεύτερο, πώς σκοπεύετε να εφαρμοστεί στην πράξη;
ΠΩΛΙΝΑ DANILOVA: μας έχουν ξεκινήσει την πύλη προικισμένα παιδιά σε δοκιμαστική λειτουργία, και θα ανοίξει για το κοινό τον Φεβρουάριο. Είναι μια επαγγελματική online χώρος όπου τα παιδιά θα είναι σε θέση επικοινωνούν σε επαγγελματικά θέματα. Θα έχει...
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: έτσι θα γνωστοποιούν εκεί, αλλά τι θα κάνετε;
ΠΩΛΙΝΑ DANILOVA: θα υπάρχουν 25 κατηγορίες, από την οποία μπορούν να επιλέξουν τι συμπαθούν και αυτό που είναι ενδιαφέρον για τους. Θα αλληλεπιδρούν, μοιράζονται απόψεις και μάθετε σχετικά με διαγωνισμούς που μπορούν να συμμετέχουν σε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: βλέπω. Ναι, αυτό είναι μια πολύ καλή και σημαντική πρωτοβουλία.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό έργων σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας. Θα ζητώ από τους συναδέλφους μου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το τι γίνεται και πού, και πώς να σας βοηθήσουμε.
Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα είπα στην ομιλία μου [στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ότι θα υπάρξει υποτροφίες για τα χαρισματικά παιδιά, οι απόφοιτοι του σχολείου που εγγραφούν σε πανεπιστήμια, επιπλέον υποτροφίες που παρέχονται από την κυβέρνηση μέχρι την αποφοίτησή τους από τα πανεπιστήμιά τους. Όσο για το τι μπορώ προσωπικά να κάνω, θα σας πω ένα μυστικό. Πρόκειται για ένα μικρό έργο που έχω ξεκινήσει μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μια μόνιμη χειμερινά σπορ κέντρο εκπαίδευσης για τα παιδιά στην κοιλάδα Imereti. Αυτό το έργο έχει ξεκινήσει. Αλλά το επόμενο πράγμα θα πω... Ο υπουργός του αθλητισμού πιθανώς ακούγοντας αυτήν τη μετάδοση. Ελπίζω ότι αυτός δεν θα ελαφρά κατά την ακρόαση, αυτό που είμαι έτοιμος να πω... Θέλω να αλλάξω αυτό το έργο. Θέλω αυτό το κέντρο, το οποίο είναι ένα μεγάλο και πολύ εντυπωσιακό κτήριο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας... Κατ ' αρχάς, θα πρέπει να είναι ένα μη-κυβερνητικό έργο, και, δεύτερον, πρέπει να υπάρξουν δύο άλλα μέρη εκτός από τα παιδιά μας έχουν φέρει από των παιδιών της χώρας αθλητικά σχολεία. Θέλω να πω ότι θα πρέπει επιπλέον να παιδιά από τη φυσική του έθνους και την μαθηματικά σχολεία και από τα μουσικά σχολεία. Το παιδικό κέντρο πρέπει να αποτελείται από τρία μέρη – σπορ, μουσική και μαθηματικά. Έχω μεγάλη ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια αυτού του έργου... Επί του παρόντος υπάρχουν 200 νεαρούς αθλητές από όλη τη χώρα και θα μείνουν για 21 ημέρες. Η ίδια διάταξη εφαρμόζεται στα παιδιά από τα μουσικά σχολεία, καθώς και από σχολεία της φυσικής και των μαθηματικών. Αυτό θα βοηθήσει εμάς και τους ειδικούς που θα εργάζονται στο έδαφος για να επιλέξετε τα πιο προικισμένα παιδιά, να πάρετε μια καλή ματιά σε αυτά, να εργαστούν με τους σχεδόν ατομικά, και να τους βοηθήσει στο επόμενο στάδιο, να βρεθούν σε ένα πανεπιστήμιο ή στη ζωή. Έτσι, θα προχωρήσουμε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ευχαριστώ πολύ.
YUNASHEV ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ, νέα ζωή: Καλό απόγευμα, ο κ. Πούτιν. Ένα χρόνο πριν, σας χάρη Khodorkovsky. Υποσχέθηκε σας στη συνέχεια ότι δεν θα εμπλακείτε σε πολιτική. Αλλά σήμερα, δηλώνει σχεδόν προεδρικές φιλοδοξίες. Η ερώτησή μου είναι: Μήπως έχετε μετανιώσει;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Και όπου θα υποψηφιότητα για Πρόεδρος; (Γέλια)
YUNASHEV ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ: Η επόμενη ερώτηση είναι αυτό. Είναι αυτός ενός πολιτικού αντιπάλου ή έναν αντίπαλο και πατριώτης στο παζάρι; Πώς το βλέπετε;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Καλά, έχετε μια ερώτηση ή δύο;
YUNASHEV ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ:Έχω τρεις.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Τρεις! Τι θα τους άλλους όταν συζητάμε όλα αυτά μέχρι το πρωί;
Καλά, ο κ. Khodorkovsky ζητήσει μια συγχώρηση, τουλάχιστον απέστειλε σχετική αναφορά και φαινόταν να έχει την πρόθεση να συμμετάσχει στην πολιτική. Αλλά όταν ήμουν εξετάζει τη χάρη, δεν μπορώ να προχωρήσει από ό, τι θα μπορούσε ή δεν μπορούσε να κάνει, ή αν θα ή δεν θα συμμετάσχουν στην πολιτική. Είναι επιλογή του, και έχει το δικαίωμα να το κάνει όπως κάθε άλλος πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εφόσον αυτός πληροί τα αναγκαία κριτήρια, καθώς και για τις πρώτες θέσεις στη χώρα. Καλά, ο Θεός να τον βοηθήσει! Ας λειτουργήσει. Όσο για μένα, πήρα την απόφασή μου για ανθρωπιστικούς λόγους. Είπε στην επιστολή του ότι η μητέρα του ήταν βαριά άρρωστος. Ξέρετε, η μητέρα είναι ιερή. Δεν είμαι ειρωνικός. Και σχεδόν είχε υπηρετήσει έξω θητείας στη φυλακή. Έκανε νόημα να τον εκεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη και δεν θα έχει την ευκαιρία να πω αντίο στη μητέρα του; Αυτό είναι ό, τι ήταν όλα αυτά, και είπε τόσο πολύ στην επιστολή του. Δεν έχω καμία λύπη και νομίζω ότι έκανα το σωστό πράγμα.
PAVEL PCHYOLKIN, ένα ΚΑΝΆΛΙ: ο κ. Πούτιν, η ερώτησή μου είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για αθλητισμό και την πολιτική. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τους επιτυχία, τόσο από την άποψη των οργανώσεων τους και η απόδοση των αθλητών ήταν μία από τις πιο θεαματικές εκδηλώσεις του τρέχοντος έτους. Ήταν ένα τεράστιο έργο. Θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για ένα αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού της οικονομίας. Μετά από όλα, έχω χτισμένο μια τεράστια υποδομή, έγιναν τεράστιες επενδύσεις και απέδειξε ότι η χώρα αυτή είναι ικανή να υλοποίηση έργων σε αυτήν την κλίμακα.
Δεν νομίζετε ότι η Ρωσία δεν είχε τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω την τραγωδία στην Ουκρανία;
Και μία ερώτηση. Ετοιμαζόμαστε τώρα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2018. Είναι αρκετά ένα ακριβό γεγονός που απαιτεί πολλή επενδύσεων. Στον απόηχο των κυρώσεων, πτώση των τιμών του πετρελαίου και την πτώση της Λευκορωσίας, Ρωσίας θα μπορεί να φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο σε όλα;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: κατ ' αρχάς, επιτρέψτε μου να μιλήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι επιτύχαμε όλα όσα θέλαμε την προετοιμασία της και τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιτύχαμε ακόμη περισσότερο από ό, τι ονειρευτήκαμε. Έχουμε κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την οποία θα ήθελα να δώσει ιδιαίτερες ευχαριστίες μας Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλητών, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί ήρωες των αγώνων.
Όσον αφορά την Ουκρανία, είναι αλήθεια, τα παιχνίδια έρχονταν μόνο στο τέλος όταν αυτά τα τραγικά γεγονότα που άρχισαν να ξεδιπλώνονται. Αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος. Δεν ξεκινάμε το πραξικόπημα. Δεν είχε τίποτα να κάνει με μας. Θα ήθελα να είχε συμβεί ποτέ, αλλά το έκανε.
Μιλώντας για το αν είμαστε ικανοποιημένοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φυσικά χαιρόμαστε. Με τον τρόπο, μπορούμε να δούμε αυτό από ό, τι συμβαίνει με τις εγκαταστάσεις. Όπως ίσως γνωρίζετε, σε πολλές χώρες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι ακριβώς άδεις μετά τα παιχνίδια. Εντελώς άδειο. Μεταξύ των εποχών εγκαταστάσεις μας είναι περισσότερο ή λιγότερο κενά πάρα πολύ.
Αλλά έχουμε προγραμματίσει κάποιες προσπάθειες εκ των προτέρων, και χτισμένο στην πίστα της Formula 1 εκεί. Στη συνέχεια, το Ολυμπιακό Πάρκο φιλοξένησε το Παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα και κάποιες άλλες εκδηλώσεις. Για να δω. Νομίζω ότι γνωρίζετε ότι οι εγκαταστάσεις είναι όλα κλεισμένα αρχίζει τον Δεκέμβριο και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ απασχολημένος μέχρι το τέλος της σεζόν σκι των Άλπεων. Εντελώς. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι έχουν τώρα όλο το χρόνο επίκεντρο για υγεία και αναψυχή, για τόσο χειμερινά σπορ.
Πέρα από αυτό, εμείς θα συνεχίσουμε να φιλοξενήσει μεγάλες διαγωνισμούς στο έλκηθρο και άλλα αθλήματα. Μόλις ανέφερα σε άλλη απάντηση ότι θα πρέπει να αναβαθμίσει αθλητικά των παιδιών. Τώρα υπάρχει μια παιδική ομάδα χόκεϊ επί πάγου στο Σότσι. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα. Χάνει μερικές φορές, αλλά είναι μια νεανική ομάδα και κερδίζει μερικές φορές πάρα πολύ. Η ομάδα έχει μεγάλη οπαδούς. Θυμάμαι κυβερνήτης της το Krasnodar επικράτεια Tkachyov είπε, «δεν χρειαζόμαστε μια ομάδα. Δεν έχουμε έναν πολιτισμό του χόκεϊ. Θέλουμε το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θα με ενδιέφερε." Επισκέφθηκα το στάδιο μόλις πρόσφατα, ένα μήνα πριν, και ήταν γεμάτο. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι! Φουλ. Πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους φιλάθλους. Γενικά, οι ανεμιστήρες χόκεϊ επί πάγου είναι αρκετά πολιτισμένες. Έρχονται να τα παιχνίδια με τα παιδιά τους, τις συζύγους, με ολόκληρες οικογένειες τους. Είναι μεγάλη. Οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθεί περαιτέρω.
Μιλώντας για το Παγκόσμιο Κύπελλο-ναι, είναι ακριβό, αλλά σας υπενθυμίζω ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες που αρνούνται ακόμη και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις - ξέρετε πώς αυτές οι χώρες είναι διαφορετική από τη δική μας; Ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν γυμναστική και σπορ ανά 1.000 κατοίκους είναι πολύ υψηλότερος εκεί από ό, τι στη Ρωσία.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό οφείλεται εν μέρει η ανεπαρκώς ανεπτυγμένη αθλητικών υποδομών. Αν θέλουμε να ζουν περισσότερο, αν θέλουμε τον λαό μας να είναι υγιείς και πηγαίνετε στο πατινάζ rinks αντί καταστήματα ποτό, τότε παγοδρόμιο πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, παγοδρόμια χόκεϊ και γυμναστήρια. Σημαντικό, οι άνθρωποι πρέπει να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ιδιότητες μέλους γυμναστικής και όχι σε πάρτι με τους φίλους. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι ασκούν γυμναστική και σπορ. Στη συνέχεια, το προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία, θα είμαστε περισσότερο από το τρέχον έτος 70-71.
Εν προκειμένω, πρέπει να κατέχουν τέτοια γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή ο αριθμός των παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο θα αυξηθεί δραματικά. Μεταξύ άλλων, η υποδομή αυτή θα κατασκευαστούν όχι μόνο στο Σότσι, αλλά σε περισσότερες απο 10 άλλες πόλεις της Ρωσίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της υποδομής των μεταφορών, το σύστημα υγείας, κ.λπ., όπως ήταν στο Σότσι. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος να επενδύουν στη Ρωσία, και αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν καλά.
ΞΈΝΙΑ SOBCHAK,DOZHD τηλεοπτικό ΚΑΝΆΛΙ: Έχω δύο ερωτήσεις για σας, αν θέλετε.
Κατ ' αρχάς, ενώ ο καθένας ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπάρχουν γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Δημοκρατία της Τσετσενίας που μας αφορούν. Δηλαδή, οι επικεφαλής της την τσετσενική Δημοκρατία Ramzan Kadyrov πραγμάτων έχει αναγγείλει ότι ρωσικοί νόμοι και το ρωσικό σύνταγμα δεν ισχύουν στη Δημοκρατία της Τσετσενίας. Έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα υπήρχαν ορισμένα αντίποινα σχετικά με συγγενείς των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία που δεν έχουν ακόμη καταδικαστεί στο δικαστήριο. Εν προκειμένω, θα ήθελα να πάρετε μια απάντηση από εσάς: ως δικηγόρος και ο εγγυητής του Συντάγματος, θα μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες που έχουν μείνει ευάλωτα, στην πραγματικότητα, σε προδικαστική αντίποινα; Τα σπίτια τους έχουν καεί, και ο μοναδικός οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία ήταν σε αναζητήσεις και ακόμη και πυρπόλησαν. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ(να Dmitry Peskov): Γιατί σας δώσω τον λόγο;
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: Λυπάμαι για αυτό.
ΞΈΝΙΑ SOBCHAK: Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα η δεύτερη ερώτησή μου.
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: MS Sobchak, ας δείχνουν κάποια σεβασμό προς τους άλλους και να έχουν ένα άτομο θέσω ένα ερώτημα.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Εντάξει, δεδομένου ότι έχετε τον λόγο, να προχωρήσει και να ζητήσει τη δεύτερη ερώτησή σας. Περί τίνος πρόκειται;
ΞΈΝΙΑ SOBCHAK:Θα ήθελα να διευκρινίσω για τον εαυτό μου και το κοινό μας αυτής της λεπτής γραμμής μεταξύ Πέμπτη στήλη και της αντιπολίτευσης. Τα πράγματα είναι τώρα σαφή με Λέρμοντοφ, αλλά θα ήταν ωραίο να τακτοποιήσει τα πράγματα με το παρόν. Ο κ. Πούτιν, μόλις δηλώσατε δημοσίως ότι υπήρχε μία εκφοβισμού εκστρατεία εναντίον της ο πατέρας μου σε κάποιο σημείο στο χρόνο. Νομίζω ότι σήμερα, ο όρος «εκφοβισμού» έχει έρθει πίσω στη ζωή μας.
Αναφέρομαι όχι μόνο την παρενόχληση των Makarevich, οι ισχυρισμοί σχετικά με εφηύρε τους φίλους της χούντας (ξέρω αυτούς τους ανθρώπους, και είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς είναι αληθινοί πατριώτες της χώρας τους), ή όλα τα επίθετα όπως "yid Banderites" ακούσει στο ομοσπονδιακό κανάλια. Έχω την αίσθηση ότι ομοσπονδιακή κανάλια σκόπιμα αναζωπυρώνουν μίσος στην κοινωνία της Ρωσίας. Πάρτε για παράδειγμα το επεισόδιο για ένα αγόρι που σταυρώθηκε από το Slavyansk που είχε εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δίαυλος όπου το κράτος έχει μια ελέγχουσα συμμετοχή. Αυτό το επεισόδιο θεωρήθηκε... Αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδή, αλλά κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη για αυτό. Δεν σας φοβίζει τόσο μίσος στην κοινωνία μας όπου κάποιοι παίζουν τόσο έντονα ενάντια σε άλλους; Και τι σκοπεύετε να κάνετε για να μειώσετε αυτό το μίσος; Νομίζετε ότι άνθρωποι χωρίζονται ακόμα σε συμμάχους της δική σας και Bandar-κούτσουρα;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Bandar-κούτσουρα, φυσικά, υπάρχουν. Kipling είπε αυτό, δεν μου. Όσο για το κύριο θέμα, ας ξεκινήσουμε με το πρώτο ερώτημα.
Αναφέρομαι σε λεγόμενα Kadyrov σχετικά με τους συγγενείς των τρομοκρατών, τα σπίτια τους, την αποβολή τους από τη Δημοκρατία, και ούτω καθεξής. Φυσικά, μπορώ να έχω μόνο μια άποψη σχετικά με αυτό: στη Ρωσία ο καθένας πρέπει να τηρείτε την ισχύουσα νομοθεσία, και κανείς δεν θεωρείται ένοχος μέχρι αυτό αποδεικνύεται από το Δικαστήριο. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Δεύτερον, έχω ήδη πει ότι η ζωή είναι περίπλοκη. Θα σας πω κάτι από την πρακτική εμπειρία των αντιτρομοκρατικών μονάδων. Γενικά-δεν θα πω πάντα-οι συγγενείς των ατόμων που διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες θα ενημερωθεί σχετικά με αυτά τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αν όχι περισσότερο. Αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης της κεφαλής της Τσετσενίας, καταφεύγω εξωδίκων αντίποινα. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας σχετικά με αυτό.
Επιπλέον, η σχετική επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν μια προκαταρκτική έρευνα σχετικά με αυτό. Είναι απαραίτητο να μάθετε που καίγεται ολοσχερώς σπίτια και σκότωσε τους (συγγενείς των τρομοκρατών) επειδή φορούσαν μάσκες.
Όσο για τη δήλωση του Kadyrov, θα μπορούσε να έχει απλά συναισθηματική, και στη συνέχεια κάποιος κατασχέθηκαν σε αυτό. Κατανοώ την ταραχή, επειδή 14 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε αυτή την πράξη του τρόμου. Όλα ξεκίνησαν με τη δολοφονία του τροχονόμους. Δεν ήταν σε μια μάχη. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν άγρια πυροβόλησε εξ επαφής και πολλοί πέθαναν αργότερα. Συνολικά, σκοτώθηκαν 14 και 38 τραυματίες, μερικοί από αυτούς σοβαρά.
Όπως γνωρίζετε, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να το αποδείξει. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας έκανε κάποια συναισθηματική φόρτιση.
Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι παρατηρήσεις πλήρως έζησε μέχρι στις προσδοκίες των πολιτών. Αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να πω ότι. Και θα ήταν απόλυτα σωστό να εξακριβώσει τα πραγματικά περιστατικά. Να επαναλάβω, εκτός από τα δημόσια σχόλια και τις ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών να καταστρέψει αυτά τα κτίρια κατοικιών, ένα καθετήρα πρέπει να διεξάγονται για να καθοριστεί το τι πραγματικά συνέβη. Ίσως κάποιος είχε επωφεληθεί από αυτό και το έκανε. Ίσως όχι. Και στη συνέχεια οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα πρέπει να ανταποκριθούμε δεόντως. Την ίδια στιγμή (και γνωρίζετε πολύ καλά), δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτές οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε διεθνή πρακτική της αντιτρομοκρατικής. Χρησιμοποιούνται πιο ενεργά στο Ισραήλ. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Δεν πρόκειται για το Ισραήλ. Είδαμε ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, νομιμοποιήθηκε βασανιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό; Επιπλέον, δεν ήταν μόνο νομιμοποίηση, αλλά αναπτύχθηκε μια μεθοδολογία για τη χρήση βασανιστηρίων! Έτσι η ζωή είναι πολύπλοκες και ποικίλες, αλλά πρέπει να ακολουθούμε το δίκαιο. Συμφωνώ μαζί σας εκεί. Αν πάμε έξω από το νόμο, αυτό μόνο θα οδηγήσει σε χάος. Θα διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά και να ανταποκρίνονται κατάλληλα.
Τώρα όσον αφορά αυτό που περιγράφεται ως διώξεις εκστρατείες. Απλά ξέρω – έμαθα για το ότι όταν ήρθα στη Μόσχα. Ακόμη και πριν από αυτό, είχα υποψίες ότι η δίωξη διοργανώθηκε κατά τον πατέρα σου. Ωστόσο, όταν ήρθα στη Μόσχα, βρήκα άμεση απόδειξη για αυτό. Ακόμη και τότε φαινόταν παράξενο για μένα ότι αφού ο Anatoly Sobchak απέκτησε μια μελαγχολική 100 τετραγωνικό μέτρο επίπεδη, δύο ποινικές υποθέσεις άνοιξαν εναντίον του μέσα σε μια εβδομάδα: [ποινικές υποθέσεις] δεν είναι ανοιχτές για μήνες, αλλά τώρα δύο άνοιξαν μέσα σε μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το γεγονός ότι κινήθηκαν ποινικές υποθέσεις συμπεριλήφθηκε σε φυλλάδια που είχαν πέσει πάνω από το Λένινγκραντ από τα αεροπλάνα. Φυσικά, ήταν μια σαφώς ενορχηστρωμένη εκστρατεία, και οργανώθηκε από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη στον αγώνα εναντίον του. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε καμία οργανωμένη διώξεις των ανθρώπων που διαφωνούν με τις ενέργειές μας, ας πούμε, στην Ουκρανία ή στην Κριμαία, ή με κάποια άλλα ζητήματα εγχώρια πολιτική. Κανείς από τους φορείς της υπηρεσιακής εξουσίας, καμία επίσημη κυβερνητικοί εκπρόσωποι γι ' αυτά. Αν υπάρχει κάποια αντίδραση από το κοινό, από τους ανθρώπους που διαφωνούν με αυτή τη θέση, οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει αυτό σήμερα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά δεν μπορεί να μονοπωλήσει το δικαίωμα να κάνει σαρωτικές κατηγορίες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με τη θέση τους και ότι θα αντιμετωπίσουν επίσης κατηγορίες. Είναι σημαντικό να μάθουν να αντιδρούν σε αυτό σωστά. Είναι περιττό να κάνει τέτοια ένα απόχρωση και κραυγή, φωνάζει από τις στέγες: βοήθεια, είμαι παρενοχλήσεις! Αντίδραση θα πρέπει επίσης να έρχονται από το δημόσιο τομέα.
Όσο για τα κρατικά όργανα, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι υπήρχαν δεν και δεν θα είναι κάθε προσπάθειες, οδηγίες ή προσπάθειες να στιγματίσουμε κανέναν. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, αυτό δεν είναι ο δρόμος που επέλεξε από, ας πούμε, τους ευρωπαίους εταίρους μας. Για παράδειγμα, Gazmanov, Βαλέρια και Ιωσήφ Kobzon είχαν απαγορευτεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας από την είσοδο της Δημοκρατίας της Λετονίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μια επίσημη θέση ενός κρατικού φορέα. Οι ρωσικές αρχές ποτέ δεν έχουν λάβει ή θα υιοθετήσει μια τέτοια στάση.
ANISHCHYUK του ΑΛΕΞΈΙ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ειδήσεων REUTERS: Καλησπέρα, ο κ. Πούτιν. Στην τελευταία έτος Ρωσία έχει καταπιωθεί σε ό, τι θα μπορούσε να ονομαστεί μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2013, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία εν συνεχεία επιδείνωση στις σχέσεις με τη Δύση, που θυμίζει το "ψυχρός πόλεμος", και τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια οξεία νόμισμα ανταλλαγή κρίση, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί σε μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. Οι κίνδυνοι είναι εκεί. Ξέρω ότι όλοι πάρα πολύ καλά, ότι συχνά έχετε την τάση να κατηγορούν κάποιες εξωτερικές δυνάμεις για τα πάντα. Γνωρίζω επίσης ότι ορισμένοι στην ρωσική ελίτ, από σας εσωτερικό κύκλο, που είναι οι πιο καλά ενημερωμένοι άνθρωποι στη Ρωσία, παρά όλους τους δημόσιες δηλώσεις, έχουν την τάση να επιρρίψω την ευθύνη για κάποια πράγματα σε σας, ως το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνος για την λήψη όλα τα βασική απόφαση στη Ρωσία για τα τελευταία 15 χρόνια...
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Τι είναι τα ονόματα;
ALEXEI ANISHCHYUK: Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω. Μιλούν συνήθως υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αλλά τον τελευταίο καιρό τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσε να ακουστεί σε συνομιλίες τους με τους δημοσιογράφους.
Ερώτησή μου εν προκειμένω είναι το εξής: σε ποιο βαθμό είστε σίγουροι ότι σας εσωτερικό κύκλο σας υποστηρίζει άνευ όρων; Βλέπετε κανένα κίνδυνο μια κυβέρνηση πραξικόπημα ή ακόμη και ένα χτύπημα παλατιών; Είπατε, σε αρκετές περιπτώσεις, τι θα κάνατε σε περίπτωση μια «πορτοκαλί επανάσταση» ή, Θεός φυλάξοι, «κόκκινη επανάσταση.» Αλλά έχετε ένα σχέδιο σε περίπτωση προδοσίας στο εσωτερικό κύκλο σας ή ένα χτύπημα παλατιών;
Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Σχετικά με ένα χτύπημα παλατιών, σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουμε «παλάτια», έτσι δεν είναι πραγματικά δυνατό, ένα χτύπημα παλατιών. Η επίσημη προεδρική κατοικία είναι στο Κρεμλίνο, προστατεύεται καλά, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη σταθερότητα των κρατικών θεσμών στη Ρωσία.
Αλλά αυτό δεν είναι ό, τι η σταθερότητα είναι όλα σχετικά με. Στην πραγματικότητα βασίζεται σε... Δεν υπάρχει καμία άλλη σταθερότητα σταθερή όσο την υποστήριξη του ρωσικού λαού. Δεν νομίζω ότι έχετε αμφιβολίες για το αν μας βασικό ξένες και εγχώριες πολιτικές πρωτοβουλίες που επωφελούνται από μια τέτοια υποστήριξη.
Γιατί συμβαίνουν αυτά; Επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται βαθιά κάτω στο εσωτερικό που εμείς, και εγώ ιδιαίτερα, ενεργούν προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειονότητας των Ρώσων.
Όσον αφορά το ζήτημα του ποιος φταίει και ποιος δεν είναι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία που ξεκίνησε η σειρά κατακλυσμούς που βιώνουμε, ξέρεις πολύ καλά τι νομίζω. Έχω πολλές φορές πει ότι διαπράχθηκε ένα πραξικόπημα και ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ανατολική Ευρώπη, οι γείτονές μας, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, δεν είναι μια μπανανία, ούτε καν Βόρεια Αφρική ή τη Σομαλία, όπου μπορείτε να κατατάξετε ένα πραξικόπημα χρησιμοποιώντας κάποια ειδικά εργαλεία, μαχητές, ή οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με τις κυβερνητικές πολιτικές. Λέτε ότι εγώ κατηγορώντας κάποιον. Οχι, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, το δηλώνω ακριβώς ένα γεγονός.
Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, θα πω λίγα λόγια σχετικά με τις συζητήσεις μας σε αυτό το λογαριασμό με τους εταίρους μας. Ίσως, αντιλαµβάνεστε της συμφωνίας μεταξύ της αντιπολίτευσης και η ουκρανική κυβέρνηση της 21ης Φεβρουαρίου. Η συμφωνία υπεγράφη από τους τρεις υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, η Πολωνία και η Γαλλία, ως εγγυητές της συμφωνίας. Μπορείτε να με ακολουθήσουν; Είχαμε συνομιλίες με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, που μας έλεγε, «Γιανουκόβιτς πρέπει δεν χρήση δύναμη δεν έχει σημασία τι.» Έκανε και αυτό που πήρε ήταν ένα πραξικόπημα. Μας τώρα λένε, «τι να κάνουμε; Η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, που ονομάζεται μια υπερβολική πράξη στο ποινικό δίκαιο.» Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Αν αυτό είναι μια υπερβολική πράξη, τότε τι σας έπρεπε να πω, ακόμη και αν δεν καταφέρατε να σταματήσουν αυτές οι ρίζες που έσπασαν την προεδρική διοίκηση και ανέλαβε το κυβερνητικό Μέγαρο; Πρέπει να έχετε πει τους ως εξής, "θέλουμε να σας δούμε στην Ευρώπη, θέλουμε να υπογράψουν και να επικυρώσουν τη συμφωνία σύνδεσης, είστε πράγματι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά εάν ενεργείτε με τον τρόπο αυτό, θα είστε ποτέ μέρος της Ευρώπης, και δεν θα σας υποστηρίξει. Επιστρέψτε στη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας και να αρχίσουν να δουλεύουν μαζί."
Είμαι σίγουρος ότι αν αυτή ήταν η θέση τους, θα υπήρχε δεν εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία με τα πολλά ανθρώπινα θύματα. Οι συνεργάτες μας έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική στάση. Από δίνετε τα cookies κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών Μαϊντάν, κινήθηκαν προς τις πολιτικές και οικονομικές υποσχέσεις. Παρεμπιπτόντως, το λαό της Ουκρανίας έχουν ανάγκη τα χρήματα, αλλά κανείς δεν πρόκειται να το κάνετε αυτό από μόνοι τους, μόνο μέσω των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η θέση μας ήταν εντελώς δίκαιη και αντικειμενική από μία ημέρα.
Τώρα για την ελίτ. Ξέρεις, υπάρχει ελίτ κρασί, υπάρχουν ελίτ θέρετρα. Υπάρχουν οι άνθρωποι δεν ελίτ. Ξέρετε τι είναι η ρωσική ελίτ; Είναι ένας εργαζόμενος. Ένας αγρότης. Κάποιος που φέρνει το σύνολο της χώρας μας στους ώμους του. Έχει το μεταφέρετε για αιώνες, και θα το μεταφέρουν για αιώνες επόμενο. Όλα τα άλλα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των ελίτ και άλλοι, είναι απολύτως αβάσιμες. Υπάρχουν πλούσιους και φτωχούς, αρρώστους και υγιείς ανθρώπους. Αλλά είναι όλοι ίσοι, πριν η χώρα, καθώς και ενώπιον του νόμου. Υπάρχουν πλούσια πατριώτες. Μπορείτε να αναρωτηθείτε αν αυτό είναι δυνατό. Ίσως, μερικά είναι δυσαρεστημένοι. Φυσικά, τι θα ήταν ευχαριστημένοι; Είναι δυσαρεστημένο. Αλλά το ερώτημα είναι, πώς πρόκειται να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Εξαρτώμαστε διαρκώς κάποιον, που είναι πάντα στο άγκιστρο;
Μία από τις εταιρείες μας με υπεράκτιας σύστασης σε κάποια νησιά έλαβε μια απόφαση σχετικά με τα μερίσματα. Είναι μια νόμιμη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παράκτια ζώνη, μια μεγάλη εταιρεία. Έλαβε την απόφαση. Ξέρετε ότι αυτό που συνέβη έπειτα; Καθώς υπήρχαν κάποιοι που καλύπτονται από κυρώσεις εκεί, οι τοπικές διευθυντές αρνήθηκε και είπε ότι μπορούν να μεταφέρουν δεν χρήματα για πληρωμές μερισμάτων τους, και ότι έπρεπε να διαβουλεύσεις. «Που θα πας να συμβουλευτείτε; Θα πρέπει να πληρώσει, είναι ο νόμος". Είπαν ότι αυτό ήταν αλήθεια, αλλά ότι δεν απέδιδαν το δίκαιο. Τους είπαν, «που είναι σε μια οργή, θα πάμε να σας μεταφέρει στο δικαστήριο.» Και ξέρετε τι έκαναν; Θα σας πω: παραιτήθηκε. Αυτό δεν είναι παρά μια πράξη τσίρκο. Παραιτήθηκε, και τα χρήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν χωρίς τις υπογραφές τους. Επιπλέον, είναι δυνατό να ορισθεί σε αυτές τις θέσεις, διότι η διαταγή εκδόθηκε δεν για να γεμίσουν τα κενά αυτά τα. Έτσι, τα χρήματα που πλανιέται στον αέρα.
Αν μιλάτε για εκπροσώπους της Ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας, θέλουν να ζήσουν με αυτό τον τρόπο; Οι περισσότεροι από αυτούς δεν. Μόνο ένα ισχυρό ρωσικό κράτος μπορεί να γίνει ο κύριος προστάτης ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ρώσοι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι κάνουν, επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται.
ΜΙΧΑΉΛ BAZHENOV, FM επιχείρηση:Καλό απόγευμα. Κύριε Πρόεδρε, στην ετήσια ομιλία σας να τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας, είπατε ότι υπεάρξαν σχέδια για την αμνηστία του κεφαλαίου. Μία εβδομάδα έχει περάσει ήδη, αλλά ακούσαμε δεν άλλες λεπτομέρειες. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ορισμένες λεπτομέρειες. Όταν θα την αμνηστία αρχίσει, πόσο καιρό θα διαρκέσει και πόσο σκοπεύετε να επαναπατρίζουν; Και εδώ είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα: πώς προβλέπετε το μηχανισμό αυτό Αμνηστία; Θα όλα πρωτεύουσα επαναπατρίζονται, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων κεφαλαίων, ή όχι; Ή, ίσως, θα εισαχθούν κάποια διαδικασία ανίχνευσης; Και πώς θα απαντήσει στην έννοια της διαλογής επιχειρήσεις; Θα πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να περάσει αυτή τη διαδικασία και να συνεχίσει ήρεμα επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία; Μακροπρόθεσμα, ποιες εγγυήσεις θα δέχονται ότι δεν θα πρέπει να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις από υπηρεσίες επιβολής και φορολογικού νόμου, κ.λπ., μετά την εγγραφή τους επιχειρήσεις στη Ρωσία; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Καταλαβαίνω. Πρώτον, πόσο σχεδιάζουμε να επιστρέψει; Μας δεν περιλαμβάνουν στόχους κάθε επαναπατρισμό κεφαλαίων σε όλα. Τον επαναπατρισμό του κεφαλαίου δεν είναι το κύριο ζήτημα. Αυτό δεν είναι ένα φορολογικό μέτρο. Πρόκειται για νομιμοποίηση. Εάν μια επιχείρηση θέλει να κρατήσει τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, είναι ελεύθερος να το πράξει. Αυτό το θέμα συνεπάγεται νομιμοποίησης, ώστε να μπορούν να έρθουν και να εγγραφείτε εδώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θέλω να καταστήσω αυτό σαφές.
Δεύτερον, εγώ προσωπικά θα δω σε αυτό ότι δεν υπάρχουν καμία παραβιάσεις σχετικά με μηχανισμούς και εγγυήσεις. Και θέλω να προειδοποιήσω όλους τους συναδέλφους μου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ότι θα λάβουμε εξαιρετικά σκληρή δράση ενάντια σε εκείνους που παραβιάζει την αρχή που μόλις ανέφερα.
Όσο για τη διαλογή, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει καμία διαλογή διαδικασίες. Ο καθένας που επιθυμούν να έρθουν εδώ, εγγραφείτε και να γίνει νομιμοποίηση, εδώ θα πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Έχω σημειώσει πολλές φορές ότι το τεκμήριο της αθωότητας που υπάρχει όσον αφορά τις ποινικές υποθέσεις, και ό, τι θεωρείται νομικός, εκτός εάν υπάρχουν αποδείξεις για το αντίθετο.
Τέλος, θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τους μηχανισμούς. Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν δεν έχει εκπονηθεί μέχρι στιγμής, και πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με αυτό. Η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε αυτό τώρα. Πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιήσουν όχι μόνο παράκτια ιδιοκτησίας, αλλά και ιδιοκτησία που έχει καταχωρηθεί, έχουν δηλωθεί ξανά ή κρυμμένα σε εταιρείες-βιτρίνα, από συγγενείς, είτε με κάποιο άλλο τρόπο στη Ρωσία. Ο καθένας θα πρέπει να δηλώνουν την περιουσία τους μια για πάντα, να γυρίσετε σελίδα και να προχωρήσει.
YEVSTOLIYA TARANDA,ΑΡΚΤΙΚΉ τηλεοπτικό δίκτυο: Καλό απόγευμα, ο κ. Πούτιν. Εκπροσωπώ Yamal περιοχή και την κατάλληλη Yamal περιοχή. Πολλοί άνθρωποι στέλνουμε τους χαιρετισμούς και λόγια υποστήριξης σε σας. Κρεμάστε εκεί σχετικά με το εξωτερικό περίγραμμα. Έχω μια ερώτηση σχετικά με την περιοχή μου. Άνθρωποι ανησυχούν ότι οι διοικητές της Yamal και Φενέρμπαχτσε [Khanty-Mansi αυτόνομη περιοχή] πλέον θα εκλεγεί. Υπάρχουν σχέδια διεύρυνσης, και θα συγχωνευθούν αυτές τις περιοχές Yamal, Φενέρμπαχτσε και η περιοχή Tyumen-; Σας έχουν στην περιοχή μας περισσότερο από μία φορά, και να ξέρετε για μας συνθήκες και ιδιαιτερότητες, και ότι δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Τι γνώμη έχετε επί του θέματος; Θα υπάρξει μια ενιαία τεράστια Ομοσπονδιακή οντότητα από το Καζακστάν στην Αρκτική;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Ας μιλήσουμε για τις ομοσπονδιακές οντότητες-παρακαλώ, κάθισε – τη συγχώνευσή τους και όλα τα άλλα συναφή θέματα. Υπάρχει ένα ομοσπονδιακό νόμο, σύμφωνα με την οποία οι περιφέρειες μπορούν να συγχωνευθούν με βάση μόνο την ελεύθερη έκφραση της θέλησης των ανθρώπων που ζουν εκεί. Αυτό γίνεται, διαφορετικά, σε διαφορετικές περιοχές: μπορεί να γίνει μέσω ενός δημοψηφίσματος ή με απόφαση της νομοθετικής Συνέλευσης της συγκεκριμένης περιοχής. Καμία απόφαση επιβάλλεται στους ανθρώπους από τον ουρανό. να κάνει έτσι είναι αντιπαραγωγική. Την ίδια στιγμή, όπως όλοι εδώ γνωρίζουν, μας παραγωγικές δυνάμεις διανέμονται σε όλη τη χώρα εξαιρετικά άνισα. Ως εκ τούτου, τα έσοδα της περιοχής μπορεί να διαφέρει από εκείνη της μιας άλλης περιοχής από 26 φορές ή ακόμη περισσότερο, αν θυμάμαι. Και η ποιότητα διαβίωσης των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και τα παρόμοια, επίσης διαφέρουν ριζικά, που είναι κακή, συνολικά.
Ωστόσο, θα ήθελα να πω και πάλι ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, ειδικά όταν πρόκειται για εθνικές δημοκρατίες, και πρέπει να αναγκάζουμε ποτέ οποιαδήποτε ενοποίηση σχεδίων στους ανθρώπους. Μόνο οι άνθρωποι οι ίδιοι μπορούν να κάνουν τη σωστή απόφαση με βάση την πείρα της ζωής τους και την κατανόηση των εξελίξεων στην οικονομία και κοινωνικό τομέα.
Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρξουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις υπέρ της επανένωσης, αλλά στη συνέχεια, υπάρχουν επίσης αντι-ενοποίηση δυνάμεων... Αυτό πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο ανοικτά και με το κοινό που συμμετέχουν στον μεγαλύτερο βαθμό. Αποφάσεις δεν πρέπει να αναγκάζονται από πάνω.
JOHN SIMPSON, BBC: Δυτικές χώρες σχεδόν καθολικά πιστεύουν τώρα ότι υπάρχει ένα νέο ψυχρό πόλεμο και ότι εσείς, ειλικρινά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν που. Βλέπουμε, σχεδόν καθημερινά, τα ρωσικά αεροσκάφη, λαμβάνοντας μερικές φορές αρκετά επικύνδινες μανούβρες προς το δυτικό εναερίου χώρου. Που πρέπει να γίνει για τις παραγγελίες σας? είστε ο αρχιστράτηγος. Θα πρέπει να έχουν τις παραγγελίες σας που έστειλε τα ρωσικά στρατεύματα στο έδαφος μιας κυρίαρχης χώρας-Κριμαία πρώτα, και στη συνέχεια ό, τι είναι που συμβαίνει στην Ανατολική Ουκρανία. Τώρα έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα με το νόμισμα της Ρωσίας, και θα πάμε να χρειάζονται βοήθεια και την υποστήριξη και την κατανόηση από χώρες εκτός της Ένωσης, ιδιαίτερα από τη Δύση. Έτσι μπορώ να πω σε εσάς, να σας ερωτώ τώρα, θα σας ενδιαφέρει να επωφεληθώ της ευκαιρίας να πω στους ανθρώπους από τη Δύση που έχετε καμία επιθυμία να συνεχίσω με το νέο ψυχρό πόλεμο, και ότι θα κάνετε ό, τι μπορεί να λύσουμε τα προβλήματα στην Ουκρανία; Ευχαριστούμε!
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή σας. Σχετικά με μας ασκήσεις, ασκήσεις και την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών μας. Είπατε ότι η Ρωσία, ως ένα βαθμό, συνέβαλε στην την ένταση που βλέπουμε σήμερα στον κόσμο. Ρωσία συνέβαλαν αλλά μόνο στο βαθμό που είναι όλο και πιο σταθερά η προστασία των εθνικών συμφερόντων. Δεν πλήττει με την πολιτική έννοια της λέξης. Δεν πλήττει. Εμείς προστατεύουμε μόνο τα συμφέροντά μας. Δυτικών συνεργατών μας- και ειδικά οι Αμερικανοί εταίροι μας-είναι δυσαρεστήθηκε με μας για να κάνει ακριβώς αυτό, όχι γιατί επιτρέπουμε ασφαλείας που σχετίζονται με δραστηριότητα που προκαλεί ένταση.
Επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Μιλάτε για μας αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών της στρατηγικής αεροπορίας. Ξέρετε ότι στις αρχές του 1990, Ρωσία εντελώς σταμάτησε στρατηγικής Αεροπορίας πτήσεις σε τηλεπαρακολούθησης περιοχές όπως η Σοβιετική Ένωση έκανε προηγουμένως; Σταματήσαμε εντελώς, ενώ οι πτήσεις των ΗΠΑ στρατηγικό αεροσκάφος που μετέφερε πυρηνικά όπλα, συνέχισε. Γιατί? Κατά του οποίου; Που απειλήθηκε;
Έτσι δεν κάνουμε πτήσεις για πολλά χρόνια, και μόνο λίγα χρόνια πριν εμείς επαναλαμβάνεται τους. Έτσι είμαστε πραγματικά, να κάνουμε την προκαλεί;
Έτσι, στην πραγματικότητα, έχουμε μόνο δύο βάσεις εκτός Ρωσίας, και οι δύο είναι σε περιοχές όπου η τρομοκρατική δραστηριότητα είναι υψηλή. Ένα είναι στην Κιργιζία και αναπτύχθηκε εκεί κατόπιν αιτήματος των αρχών της Κιργιζίας, Πρόεδρος Akayev, αφού αυτό δέχτηκε επίθεση από το Αφγανιστάν μαχητές. Το άλλο είναι στο Τατζικιστάν, η οποία επίσης συνορεύει με το Αφγανιστάν. Θα υπέθετα ότι σας ενδιαφέρει πάρα πολύ στην ειρήνη και την σταθερότητα εκεί. Παρουσία μας είναι δικαιολογημένο και σαφώς κατανοητές.
Τώρα, βάσεις των ΗΠΑ είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο- και μου λες Ρωσία συμπεριφέρεται επιθετικά; Έχετε την κοινή λογική σε όλα; Τι αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κάνουν στην Ευρώπη, επίσης με στρατηγικά πυρηνικά όπλα; Τι είναι που κάνουν εκεί;
Ακούστε, Ρωσία έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της για το 2015, αν δεν κάνω λάθος, είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια σε ισοδύναμο του δολαρίου. Προϋπολογισμό του Πενταγώνου είναι δέκα φορές το ποσό, 575 δισεκατομμύρια δολάρια, νομίζω, ότι πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Κονγκρέσο. Και μου λες επιδιώκουμε μια επιθετική πολιτική; Υπάρχει οποιαδήποτε κοινή λογική σε αυτό;
Είμαστε πορεία μας δυνάμεις στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλες χώρες; Που κινείται βάσεις του ΝΑΤΟ και των άλλων στρατιωτικών υποδομών προς εμάς; Δεν είμαστε. Δεν μας ακούει; Κάποιος επιδίδεται σε κάποιο διάλογο μαζί μας σχετικά με αυτό; Όχι. Κανένας διάλογος σε όλα. Όλοι ακούμε είναι "ότι δεν είναι δουλειά της επιχείρησής σας. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέγουν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την ασφάλειά." Όλα δεξιά, αλλά έχουν το δικαίωμα να κάνει το ίδιο. Γιατί δεν μπορεί εμείς;
Τέλος, του συστήματος ΑΒΜ – κάτι που ανέφερα στην ομιλία μου να τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Ποιος ήταν αυτό που αποσύρθηκαν μονομερώς από τη Συνθήκη ABM, ο ακρογωνιαίος λίθος του συστήματος παγκόσμιας ασφάλειας; Ήταν Ρωσία; Οχι, δεν ήταν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκανε αυτό, μονομερώς. Δημιουργούν απειλές για μας, αυτοί η ανάπτυξη στρατηγικών πυραυλικών αμυντικών συστατικά τους όχι μόνο στην Αλάσκα, αλλά στην Ευρώπη καθώς και-στη Ρουμανία και η Πολωνία, πολύ κοντά μας. Και μου λες επιδιώκουμε μια επιθετική πολιτική;
Αν το ερώτημα είναι αν θέλουμε να έχουμε σχέσεις με βάση το νόμο, η απάντηση είναι ναι, αλλά μόνον εφόσον τηρούνται απολύτως μας εθνικά οικονομικά και συμφέροντα ασφαλείας.
Έχουμε διαπραγματεύτηκε την ένταξη στον ΠΟΕ για 19 χρόνια περίπου, και συναινέσει να συμβιβάσετε σε πολλά θέματα, αν υποτεθεί ότι συνάπτουμε συμφωνίες από χυτοσίδηρο. Και στη συνέχεια... Δεν θα συζητήσουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος είναι λάθος (ήδη είπα πολλές φορές ότι πιστεύω Ρωσία συμπεριφέρθηκε ο σωστός τρόπος στην ουκρανική κρίση, και η Δύση ήταν λάθος, αλλά ας το θέσουμε αυτό στην άκρη προς το παρόν). Ακόμα, ενταχθήκαμε στον ΠΟΕ. Έχει κανόνες. Και ακόμα, επεβλήθησαν κυρώσεις για τη Ρωσία σε παραβίαση των κανόνων του ΠΟΕ, το διεθνές δίκαιο και το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών-και πάλι μονομερώς και παράνομα. Είμαστε σε λάθος και πάλι;
Θέλουμε να αναπτύξουμε τις φυσιολογικές σχέσεις στον τομέα της ασφάλειας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα δουλέψουμε μαζί για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Θα συνεργαστούμε σε άλλες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών, οργανωμένου εγκλήματος και σοβαρές λοιμώξεις, όπως ο ιός Έμπολα. Θα κάνουμε όλα αυτά από κοινού, και θα συνεργαστούμε στον οικονομικό τομέα, αν μας εταίροι θέλουν αυτό.
SAIDA ZHARKINOVA, MIR εταιρεία τηλεόραση, ΚΑΖΑΚΣΤΆΝ: Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Saida Zharkinova από το Καζακστάν. Φυσικά, η ερώτησή μου αφορά τα θέματα ολοκλήρωσης. Ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2015, η Ευρασιατική οικονομική Ένωση θα γίνει πλήρως αποτελεσματική, και οι τρεις χώρες-Καζακστάν, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία-θα συνοδεύεται από την Αρμενία και την Κιργιζία. Υπάρχει μια αιτία ανησυχίας με τις τρέχουσες κρίσεις στις οικονομίες μας; Πιστεύετε ότι αυτή η κοινή αγορά θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια κοινή κρίση;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: ξέρετε, το Καζακστάν, καθώς και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι ένα φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που παράγουν χώρα, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από την ενσωμάτωση κάτω από την Ευρασιατική οικονομική Ένωση, ένας τρόπος ή ένα άλλο Καζακστάν – καθώς και τη Ρωσία-αντιμετωπίζει ένα δυσμενές σενάριο στις ξένες αγορές. Θα μπορέσουμε να χειριστούμε αυτή την κατάσταση; Έχω ήδη πει ότι αναπόφευκτα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση με θετικά αποτελέσματα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και τις απαιτήσεις για ενεργειακούς πόρους, που έχουμε τώρα και θα έχει στο μέλλον, και λόγω του γεγονότος ότι οι οικονομίες μας, ένα ή τον άλλο τρόπο, θα προσαρμοστούν με τις χαμηλές τιμές για ενεργειακούς πόρους.
Αλλά τι είναι στον πυρήνα της την πρόταση που έγινε από τον Πρόεδρο Nazarbayev πριν από λίγο καιρό, που εφαρμόζουμε με επιτυχία, όσον αφορά την ολοκλήρωση; Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε αυτό μαζί, παροχή δωρεάν χώρου για τη μετάβαση του εργατικού δυναμικού, αγαθών και των κεφαλαίων. Φυσικά, αυτό είναι πιο εύκολο με κοινές προσπάθειες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της τελωνειακής Ένωσης, μας κύκλος εργασιών το εμπόριο αυξήθηκε κατά 50 τοις εκατό κατά τα τελευταία έτη. Πρόκειται για μια σοβαρή αντικειμενική ένδειξη, και εμείς θα επικαλεστεί τα θετικά επιτεύγματα που σχετίζονται με την ένταξη.
Υπάρχει μια γυναίκα από την εφημερίδα Krestyanskaya Zhizn , αυξάνοντας το χέρι... Δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τους αγρότες, λαμβάνοντας υπόψη τη φετινή συγκομιδή σιτηρών 104 εκατομμύρια τόνους. Ας συγχαρούμε τους αγρότες μας φορά για αυτό το επίτευγμα και να τους ευχαριστήσω.
ΣΒΕΤΛΆΝΑ SAMSONOVA, ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ZHIZN KRESTYANSKAYA, ΒΌΛΓΟΓΚΡΑΝΤ: Καλησπέρα. Η ερώτησή μου είναι σχετικά με την γεωργική ανάπτυξη, η οποία είναι αδύνατη χωρίς την επίλυση θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού. Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα: έχουμε αγρότης στην Περιφέρεια Βολγκογκράντ, Μιχαήλ Ροστόφ. Ένας άνθρωπος που εργαζόταν για λογαριασμό του, ενός τορναδόρου, έχει αποσυρθεί, και αυτός δεν ήταν σε θέση να βρείτε μια αντικατάσταση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Κ. Rotov που προσφέρει μια επαρκή μισθό, από κριτήρια στον γεωργικό τομέα, καθώς και καταλύματα και γεύματα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αυτό είναι ένα πρόβλημα άλλοι αγρότες αντιμετωπίζουν καθώς, ειδικά σε φυτική ανάπτυξη: κανείς δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά, και οι γεωργοί ανησυχούν ότι πολύ λίγοι άνθρωποι θα εργάζονται στους τομείς, για παράδειγμα, του χρόνου. Αγρότες πιστεύουν ότι το θέμα του εργατικού δυναμικού είναι απειλή για την εθνική επισιτιστική ασφάλεια. Συμφωνείτε; Τι μπορεί να γίνει για αυτό; Πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του προσωπικού στον τομέα της γεωργίας;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Περιττό να πούμε ότι, συμμερίζομαι την ανησυχία των παραγωγών γεωργικών προϊόντων για τις δυσκολίες της εργασίας υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά από την άλλη δεν μπορώ παρά να μοιραστώ την αισιοδοξία όσων πιστεύουν ότι η εκκαθάριση της εγχώριας αγοράς για τους παραγωγούς μας δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της γεωργίας.
Όσον αφορά το προσωπικό, θα έπρεπε να σκεφτούμε αυτό εκ των προτέρων, φυσικά. Το κράτος το σκέφτομαι. Αναφέρομαι στην κατάρτιση της μέσης και υψηλής ειδίκευσης εργαζομένων. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες κατάρτισης. Έχουμε υπέροχη, απλά υπέροχο πανεπιστήμια και τις επαγγελματικές σχολές που εκπαιδεύουν agrarians. Γεωπονική Ακαδημία μας έχει γίνει μέρος της Ακαδημίας μεγάλο και ελπίζω ότι αυτό θα παράγει θετικά αποτελέσματα συνέργειας για αυτόν τον σημαντικό κλάδο της ρωσικής οικονομίας. Εκτός από όλα τα άλλα (μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για αυτό χθες), η κυβέρνηση αποφάσισε να προσθέσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ρούβλια στον κλάδο της γεωργίας. Έτσι το επόμενο έτος, στήριξη της γεωργίας θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ρούβλια και ελπίζω ότι το agrarians θα το νιώσετε.
Είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα κονδύλια που δέχεται από την πώληση της συγκομιδής ένα ρεκόρ (104 εκατομμύρια τόνους) φτάσει το γεωργικών παραγωγών και σε καμία περίπτωση γης στα χέρια του κάποια middling εφευρετικών μεσολαβητών.
Όσο για το προσωπικό... Λοιπόν, πρέπει να τους προσλάβει εγκαίρως. Τιμές των τροφίμων είναι αντικειμενικά και μερικές φορές χωρίς λόγο, ακόμα αυξανόμενη, που δεν είναι πολύ καλή για τους καταναλωτές, αλλά αυτή είναι μια ευκαιρία για τους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων. Ελπίζω ότι όλοι θα επωφεληθούν από αυτό.
ALYONA YEVTYAKOVA, ΜΑΓΙΛΙΌΒ τηλεοπτικό ΚΑΝΆΛΙ, περιοχή VORONEZH: Κύριε Πρόεδρε, να μου πείτε παρακαλώ... Στην περιφέρειά μου-είναι τώρα στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά την θέση σε λειτουργία νέων κατοικιών-τα τοις εκατό των αγορών με τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε σε 60 τοις εκατό. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τι θα συμβεί με υποθήκες, δάνεια και το πρόγραμμα νέοι οικογένεια;
Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να σας κάνω μια άλλη ερώτηση-άνθρωποι δεν θα με συγχωρήσει αν δεν ζητώ- και πιθανώς δεν θα πρέπει να πάει πίσω στην πόλη μου... Πείτε μου, παρακαλώ... Όταν ήμουν έτοιμη για το ταξίδι ρώτησα γνωστούς μου: τι ερώτηση θα σας ρωτήσω κ. Πούτιν; Και όλους τους φίλους της θείας μου είπε από κοινού: είναι νούμερο ένα γαμπρό της Ρωσίας! Ναι, αυτό είναι αυτό. Ζωή ενός αγάμου για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο κ. Πούτιν έχει το χρόνο για μια ιδιωτική ζωή; Αν είναι δυνατόν, παρακαλούμε να ξεκινήσετε από την πρώτη απάντηση. Σε ευχαριστώ πολύ.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Παρακαλώ διαβιβάστε μου εγκάρδια Χαιρετίσματα στους φίλους της θείας σας. Ευχαριστούμε τους τέτοια προσοχή.
Όσο για τις υποθήκες, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Τώρα που το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας είναι 17 τοις εκατό, είναι δύσκολο να προσφέρουν τις υποθήκες, αν είναι δυνατόν καθόλου.
Πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια η χρήση των ενυπόθηκων δανείων έχει αυξηθεί σε υψηλότερα ποσοστά από ό, τι περιμέναμε. Είμαι φοβισμένος να κάνει λάθος σε απόλυτους αριθμούς, αλλά ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο. Όσο για το επιτόκιο... Έχει αλλάξει – στο πρώτο 9.5 τοις εκατό, στη συνέχεια το 10 τοις εκατό, αλλά άνθρωποι εξακολουθούσαν να δάνεια.
Επιπλέον, το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας έχει αυξηθεί από την αρχική 5,5 τοις εκατό όλο το χρόνο, αλλά δεν διστάσαμε αγορά ενυπόθηκων δανείων. Παράξενο αν και μπορεί να φαίνεται, ιδιωτικές τράπεζες δεν αύξησε τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων-τους κράτησαν. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά τράπεζες δεν θα βιαστούμε να επανεξετάσει τους επιτόκια των στεγαστικών δανείων.
Γιατί? Επειδή είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, για την παράδοση στις κοινωνικές δεσμεύσεις μας για παροχή στέγασης, καθώς και σχετικά με την οικονομία, από περίπου 30-35 τοις εκατό των εσόδων από τα ενυπόθηκα δάνεια διοχετεύονται άμεσα σε οικοδομές, που έχει ένα υψηλό αποτέλεσμα πολλαπλασιασμού για πολλές άλλες βιομηχανίες.
Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν το ποσοστό αυτό παραμένει σε αυτό το επίπεδο για κάποιο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ρωσίας θα πρέπει να καταλήξει σε κάποια ειδικά εργαλεία για τη στήριξη της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, συμπεριλαμβανομένων δύο υποθήκη ποσοστά για ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών (εννοώ νέων επαγγελματιών και ερευνητών, νέες οικογένειες και στρατιωτικούς) και ενυπόθηκων δανείων σε γενικές γραμμές.
Ποιες είναι οι επιλογές μας; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές. Αλλά όλοι βράζουν κάτω σε μια λέξη: επιδοτήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούμε να προσφέρουμε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα του λαού και της οικονομίας. Πρέπει να κάνουμε ότι μας κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουν, και είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε.
Γιατί είμαι τόσο σίγουροι; Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, και μόλις έχω επανέλαβε, το βασικό επιτόκιο τέθηκε για να διατηρήσουν τη μακροοικονομική σταθερότητα. Αυτό ήταν το σωστό πράγμα που κάνει, δεδομένου ότι είναι από της εξασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας, ότι θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουν μια υγιή οικονομία. Είναι για το λόγο ότι είμαι αισιόδοξος ότι αργά ή γρήγορα αυτή η υγιής οικονομία θα συνεχιστεί η ανοδική τάση.
Όπως γνωρίζετε, ενώ η αύξηση το βασικό επιτόκιο, η Τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε έξοδα δανεισμού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε 6.5 τοις εκατό, ενώ όλες τις άλλες επιχειρήσεις που εργάζονται για τα λεγόμενα προγράμματα, δηλαδή, που επωφελούνται από την χρηματοδότηση του σχεδίου, έχουν ένα ποσοστό 9 τοις εκατό. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι η κυβέρνηση έχει ακόμη προτείνει κατάλληλα σχέδια, αλλά αυτό είναι το πώς θα πρέπει να λειτουργεί.
Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω σας και το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός: Εάν έχετε ένα πρόγραμμα ήχου, οικονομικά βιώσιμων, κερδοφόρες και βιώσιμες, μπορείτε να την παρουσιάσετε σε μια ιδιωτική τράπεζα, ο δανειστής θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από την Επιτροπή μια κυβέρνηση, και αυτή η Επιτροπή πρέπει να επιβεβαιώσει ότι το έργο είναι πράγματι αποτελεσματική και βιώσιμη, μετά την οποία η Τράπεζα λαμβάνει την απαραίτητη χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 6,5 είτε 9 τοις εκατό. Αυτό ισχύει και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου. Ένα παρόμοιο σύστημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί για την αγορά ενυπόθηκων δανείων.
Όσο για τη θεία σου, έχω στείλει ήδη της χαιρετισμούς μου. Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε. (Γέλια) Είχα πρόσφατα μια συνομιλία με έναν φίλο του ορυχείου από την Ευρώπη, που είναι ένα μεγάλο αφεντικό εκεί. Μετά από όλα όσα συνέβησαν πέρυσι, ρώτησε: «Ακούστε, υπάρχει αγάπη στη ζωή σας;» Και είπα: «Τι εννοείτε;» Είπε, «Υπάρχει κάποιος που αγαπάς;» Είπα, «καλά, σίγουρα.» «Και να κάποιον να αγαπώ;» Μου απάντησε "Ναι". Πρέπει να έχουν σκέφτηκε ήταν σε παρακμή. Έτσι είπε "Δόξα τω Θεώ", και ήπιαν έναν πυροβολισμό της βότκας. Έτσι όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε.
Ναι, έχω ακόμα μια καλή σχέση με Lyudmila. Μεταξύ τους βλέπουμε τακτικά. Και τα παιδιά μας πάρα πολύ, φυσικά. Δεν τους βλέπω τόσο συχνά όσο θα ήθελα να, αλλά ακόμα, όλα είναι καλά.
Ας δώσω τον λόγο στον κύριο από την Τουρκία και, στη συνέχεια, στη γεωργία, εντάξει;
VLADIMIR MAMATOV, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ: Καλό απόγευμα, ο κ. Πούτιν. Vladimir Mamatov, δημοσιογράφος εφημερίδα, από Κίροφ, που χρησιμοποιείται για να είναι Βιάτκα καθώς.
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: Αλλά δεν είστε από την Τουρκία.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ MAMATOV: Καλά, αλήθεια, έχει μόλις συνέβη... Σας ευχαριστώ για τα χειροκροτήματα.
Σε σύγκριση με τα παγκόσμια ζητήματα μακροοικονομικής και του συναδέλφου μου θεία, η ερώτησή μου είναι πραγματικά ασήμαντος. Υπήρχε μια ερώτηση σχετικά με την γεωργία για μια μηχανικός, το οποίο μου άρεσε. Η ερώτησή μου είναι μικρή, αλλά σημαντική. Βλέπετε, η περιοχή μου παράγει κβας.
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: Κβας;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ MAMATOV: Βιάτκα καθώς κβας.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Υποθέτω ότι είχατε κάποια κβας σήμερα το πρωί.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ MAMATOV: Ο κ. Πούτιν, θα ήθελα να φέρει μερικά για εσάς αλλά ασφαλείας δεν θα με αφήσει.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Ξέρεις τι λένε μερικές φορές; Παίρνω ένα δώρο και ζητούν, «ο κ. Πούτιν, είστε βέβαιοι ότι θέλετε να φάει ή να πιει, ή θα θέλατε να ελέγχεται πρώτα;»
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ MAMATOV: Έτσι δεν έχετε ένα δοκιμαστή. Εντάξει. Το ερώτημα είναι, βλέπετε, έχουμε την παραγωγή κβας καλή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και που έχουμε σημειώσει πολλά από αυτά.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Μπορώ να δω που. (Γέλια)
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ MAMATOV: Αλλά το πρόβλημα είναι Auchan ούτε άλλες μεγάλες λιανικές αλυσίδες θα αγοράσει έστω και αν η γεύση και η τιμή είναι καλύτερη από Coke, Pepsi και ό, τι άλλο κάνουν. Τι πρέπει να κάνουμε για κβας Βιάτκα καθώς και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ; Υπάρχει ένας τρόπος για να το πάρει στα ράφια;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Λοιπόν, ξέρετε, αστεία κατά μέρος, αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Δεν ξέρω πώς ανθυγιεινά κοκ αλλά πολλοί ειδικοί λένε είναι, ειδικά για τα παιδιά. Δεν θέλω να προσβάλω κοκ, είναι δική τους δουλειά. Αλλά είναι αλήθεια έχουμε δικό μας μη-αλκοολούχων ποτών (κβας είναι μη αλκοολούχα, δεξιά;), συμπεριλαμβανομένων κβας. Το νερό μας είναι επίσης μεγάλη, και εμείς σαφώς πρέπει να τον προωθήσουμε. Ξέρετε, δεν μπορεί να γίνει από τη fiat. Δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν από την αγορά ή να δημιουργήσετε τις δυσμενείς συνθήκες για τους επενδυτές που ήρθε εδώ και καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσει να κερδίσει πίσω την εγχώρια αγορά, που δικαιωματικά είναι δική σας. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε.
Τώρα ας περάσει το μικρόφωνο να Τούρκου δημοσιογράφου.
ΦΟΥΆΝΤ SAFAROV, CIHAN ΝΈΑΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ: Ο κ. Πούτιν, ήταν πρόσφατα στην Τουρκία σε μια επίσημη επίσκεψη.
Αλλά είναι περίεργο: μετά αφήσατε, Ευρωπαϊκή γραφειοκράτες έσπευσαν μακριά στην Τουρκία.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Συγχώρηση;
SAFAROV ΦΟΥΆΝΤ: Ευρωπαϊκή γραφειοκράτες. Από όλες τις εμφανίσεις, ήθελαν να πείσει την Τουρκία να ενταχθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μπορείτε να σχολιάσετε αυτό; Και τι πιστεύετε σχετικά με τις προοπτικές για τις διμερείς σχέσεις;
Η επόμενη ερώτηση είναι αυτό. Υπάρχει μια παραγνωρισμένη χώρα, Βόρεια Κύπρος, η οποία έχει εκτεθεί σε ευρωπαϊκές κυρώσεις για τα τελευταία 40 χρόνια. Αναμένουν τη Ρωσία ως δύναμη για την επίλυση του Κυπριακού. Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Ας ξεκινήσουμε με την τελευταία ερώτηση.
Όσον αφορά γενικότερα την Κύπρο – Βορείου Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο νότο-ξέρετε ότι προσπαθούμε να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη προσέγγιση και να επιφέρει μια λύση που θα ταιρίαζε το βόρειο, τουρκική, και νότια, Ελληνικά, μέρη του νησιού.
Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία. Κατά συνέπεια, αυτό σε ένα ή άλλο τρόπο ισχύει στη Βόρεια Κύπρο. Αυτό δεν είμαι παραπέμπουν Ελλάδα, επειδή έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, έχοντας κατά νου μας θρησκευτική συγγένεια. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη και εντελώς τοπικό θέμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους.
Όπως και πριν, θα επιδιώκουμε μια ισορροπημένη λύση χωρίς επιβολές από το εξωτερικό (αυτό είναι πολύ σημαντικό) για να αφήσουμε τους ανθρώπους να έρθουν σε συμφωνία σχετικά με τη δική τους. Μόλις παρεμβαίνουν από έξω και να επιβάλουμε κάτι, αυτές οι συμφωνίες είναι πάντα βραχύβια.
Αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια αισιοδοξία: περιστασιακά περισσότερη αισιοδοξία, περιστασιακά λιγότερο. Υπάρχουν επαφές και μία κάποια ελευθέρωση και χαλάρωση των απαιτήσεων στα σύνορα. Θα συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ό, τι αφορά τις προσπάθειες για να πείσει την Τουρκία να ενταχθούν οι κυρώσεις, δεν είχα καμία αμφιβολία για αυτό. Ενώ σε μια επίσκεψη εκεί, μου είπε ο κ. Ερντογάν: «ίσως καλύτερα δεν θα πούμε ορισμένα πράγματα στο κοινό αυτή τη στιγμή. Γιατί να σπρώξει την αρκούδα; Θα έρθουν σπεύσει στο αύριο." Καλά, ο κ. Ερντογάν είναι ένα ισχυρό χαρακτήρα. Αυτός θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Είπα: «Ας ανακοινώσει δεν ορισμένα πράγματα.» Σκέφτηκε για λίγο και είπε: «Όχι, εμείς θα.» Είναι οι Τούρκοι εταίροι μας επιλογή. Είπε: «δεν έχουμε τίποτα να κρύψει. Εμείς δεν πρόκειται να κλέψουμε τίποτα από κανέναν? φροντίζουμε των διμερών μας σχέσεων.»
Γνωρίζετε, υπήρξαν πολλά τραγική και δραματική επεισόδια στην ιστορία μας, καθώς και πολλά καλά πράγματα, κατά την εποχή του Ατατούρκ. Εν προκειμένω, θα ήθελα να πω τα εξής. Στην Ευρώπη, επίσης, ήταν μακριά από μια εύκολη βόλτα στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων χωρών και λαών.
Κατά τη γνώμη μου, η Γερμανία και η Γαλλία, για να αναφέρουμε μόνο αυτά τα δύο, ρύθμιση μας ένα πολύ καλό παράδειγμα των σχέση-κτήριο υπό τις παρούσες συνθήκες. Έχουν υπάρξει τόσοι πολλοί πόλεμοι μεταξύ τους! Παγκοσμίου Πολέμου ι, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, 1870 και ούτω καθεξής... Αλλά σήμερα είναι μέλη της μια ενιαία Ένωση και συνεργαστούν πολύ αποτελεσματικά. Πρέπει να μπορούμε να μιμηθούμε καλά παραδείγματα.
Ρωσία και η Τουρκία έχουν πάρα πολλές-θα ήθελα να το τονίσω-συμπίπτοντας περιφερειακά συμφέροντα. Επιπλέον, μια σειρά περιφερειακών προβλημάτων δεν μπορεί να επιλυθεί, εκτός εάν η Τουρκία προσχωρήσει να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους. Γι ' αυτό και ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για την προώθηση των σχέσεων μας και θα κάνουμε ακριβώς αυτό.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: δεν μπορούμε να αγνοήσουμε Xinhua. Υπάρχουν 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Κίνα.
ΑνεμιστήραWEIGO,ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ειδήσεων XINHUA: Ευχαριστούμε.
Κύριε Πρόεδρε, πώς θα περιγράφατε ρωσο-κινεζικά σχέσεις το απερχόμενο έτος και τις προοπτικές τους για το επόμενο έτος; Γνωρίζουμε ότι BRICS και SCO συνόδους κορυφής θα πραγματοποιηθεί σε Ufa επόμενο έτος. Τι πιστεύετε για την ρωσο-κινεζικά συνεργασία εντός αυτών των οργανώσεων; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Εγώ θα αρχίσουν στο τέλος. Θα ήθελα να πω ότι το SCO δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης να επιλύσει τα συνοριακά ζητήματα μεταξύ της Κίνας και των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική εν προκειμένω. Εμείς είχαμε καμία σύγκρουση, ευχαριστώ ο Θεός, και κανένα πρόβλημα για να εγκατασταθούν στις διμερείς σχέσεις. Υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες, αλλά δεχτήκαμε όλοι τους με βάση τις αρχές του σεβασμού για τα συμφέροντα της Κίνας και όλα τα άλλα SCO κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η SCO έχει υπερβεί την αρχική εντολή? μπορεί να κάνει περισσότερο από τη διεύθυνση τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε επειδή είναι όλο και περισσότερο στη ζήτηση. Αυτό δεν θα είχε συμβεί είχε η διεθνής κοινότητα και τα κράτη μέλη της SCO δεν δει ότι χρειάζονταν να συνεχίσουν να συνεργάζονται. Όπως γνωρίζετε, Ιράν, Πακιστάν, την Ινδία και πολλές άλλες χώρες παρατηρητή έχουν δείξει ενδιαφέρον εργασίας μαζί με εμάς. Ινδία και το Πακιστάν έχουν κατατεθεί αιτήσεις για να γίνουν πλήρη μέλη. Αυτό το ζήτημα είναι στο τραπέζι.
Αυτό επηρεάζει σίγουρα σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ως μια χώρα, η Κίνα είναι μεγαλύτερες εμπορικές και το οικονομικός εταίρος της Ρωσίας. Διμερείς συναλλαγές μας θα είναι περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Έχει αυξηθεί παρά παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τρέχουσα προτεραιότητα μας είναι να διαφοροποιήσουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Μας έχουν κινηθεί προς τα εμπρός σε αυτόν τον τομέα αρκετά ενεργά. Θέλω να πω ότι εμείς πληρώνουμε περισσότερη προσοχή στην αλλαγή της δομής του εμπορίου μας, αυξάνοντας το μερίδιο των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Όπως γνωρίζετε, χτίζουμε πυρηνικών σταθμών, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, εάν η Κίνα ενδιαφέρεται. Συνεργαζόμαστε στην εξερεύνηση του διαστήματος και την κατασκευή αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνα και νέα ελικόπτερα βαρύ-ασανσέρ.
Επίσης συνεργαζόμαστε σε αρκετές άλλες υποσχόμενους τομείς, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα στη διεθνή σκηνή, όπως διεθνή σταθερότητα. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας σε αυτό το φόρουμ είναι σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο στην σταθεροποίηση της διεθνούς κατάστασης.
COURTNEY WEAVER, FINANCIAL TIMES: Courtney Weaver, Financial Times. Έχω μια ερώτηση σχετικά με Yevtushenkov. Αποφυλακίστηκε χθες. Αν υπάρχει μια πραγματική μήνυση εναντίον του, καθώς και μια πραγματική ποινική υπόθεση, γιατί ήταν κυκλοφόρησε αμέσως μετά έδωσε Bashneft στο κράτος; Είναι αυτό είναι ένα σημάδι που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού στη Ρωσία;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Η υπόθεση της Bashneft δεν έχει τίποτα να κάνει με την αναθεώρηση της ιδιωτικοποίησης, γιατί το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ιδιωτικοποίησης. Το Δικαστήριο τεθεί υπό αμφισβήτηση η μεταβίβαση του ακινήτου από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς περιφερειακή κυριότητα δεν την ιδιωτικοποίηση. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση. Το μόνο πράγμα το Εξεταστικής Επιτροπής ύποπτο Yevtushenkov Κύριε κάνει, ήταν ότι, κατά τη γνώμη τους, έχοντας επίγνωση της υψηλής τιμής του περιουσιακού στοιχείου που ανήκει από τη Ρωσική Ομοσπονδία- και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Επιτροπής Έρευνας, θα είχε τιμολογηθεί σε περίπου $5-7 δισεκατομμύρια-το αγόρασε για $2 δισεκατομμύρια. Δεν είναι ότι αυτός εκφράζει τη βαθιά προεξοφλημένο τιμή αγοράς, αλλά το γεγονός ότι, κάνοντας έτσι βοήθησε μη εξουσιοδοτημένη ιδιοκτήτες-σύμφωνα με τους ερευνητές (μετά από πολλές επαναλήψεις, το περιουσιακό στοιχείο που κατέληξε στην ιδιωτική ιδιοκτησία, ούτε καν υπό την ιδιοκτησία της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν)-πλύντε τα χρήματά τους, αλλά η έρευνα δεν έχει παράσχει ουσιαστική απόδειξη αυτού. Έτσι, τις κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν. Όσο για τη μεταβιβάση της περιουσίας από σύστημα στην Ομοσπονδιακή ιδιοκτησία, αυτό έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση. Επαναλαμβάνω, αυτό μόνο έχει να κάνει με την παράνομη σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με το δικαστήριο, μεταβίβαση περιουσίας Ομοσπονδιακή προς περιφερειακή κυριότητα. Αυτό είναι όλο.
Ελπίζω ότι Sistema, η οποία έχει κάνει πολλά για την ανάπτυξη της μικροηλεκτρονικής και είναι πολύ δραστήρια σε άλλους τομείς, όχι μόνο σε καύσιμα και την ενέργεια, θα αποκαταστήσουν τη θέση της στην αγορά και να πάρει πέρα από αυτό. Θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των επιχειρήσεων πριν από το νέο έτος. Αυτό είναι μια τακτική συνεδρίαση, και ο κ. Yevtushenkov έχει επίσης λάβει πρόσκληση.
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: Ο κ. Πούτιν, τι γίνεται με την γεωργία; Υποσχεθήκαμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Ναι, παρακαλώ προχωρήστε.
TAMARA GOTSIRIDZE: ήμουν έτοιμος να το συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να απαντήσει στην ερώτησή μου.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Όχι, όχι.
TAMARA GOTSIRIDZE: γεωργιανό TV Maestro, Tamara Gotsiridze. Ποιες είναι οι προοπτικές για την ρωσο-γεωργιανών σχέσεων; Η Ρωσία πιστεύει και πάλι ότι η γεωργία είναι μια χαμένη υπόθεση; Ή να μας σχέσεις φθάσει σε νέο επίπεδο, όπως η πρόσφατη δυναμική των σχέσεων της γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι πιο ενεργά από ό, τι με τη Ρωσία.
Είναι καιρός για Ρωσικά και Γεωργιανά αρχηγών να ανταποκριθεί; Είναι εκεί μια βάση και μια ατζέντα για αυτό;
Και μια τελευταία ερώτηση. Τι ρόλο μπορεί να παίξει η Ρωσία στην επίλυση των συγκρούσεων; Της Ρωσίας αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο Γεωργιανά εδάφη και την ανάπτυξη των στρατευμάτων εκεί αφήνει τη σύγκρουση άστατος. Τι μπορεί να Ρωσία προσφέρει εν προκειμένω;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Γνωρίζετε, όπως και με Νοτιοανατολική Ουκρανία, το θέμα είναι να συμβιβαστεί με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Κάποια στιγμή προσπάθησα να πείσω Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος είναι τώρα στο τρέξιμο, και παρεμπιπτόντως, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κάνει με αυτό. Είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν πρόκειται να υποπτεύεται μας είναι πίσω από την κατάσταση όπου οι γεωργιανές αρχές να τον κυνηγούν σε όλο τον κόσμο σαν ένα κουνέλι. Αυτό δεν ήταν το σχέδιό μας. Δεν έχουμε τίποτα να κάνει με αυτό. Δεν μπορεί να πάρει ακόμη και μια θεώρηση εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο ξέρω.
Ωστόσο, ταυτόχρονα, διατηρούνται λέγοντάς του: «ο κ. Saakashvili, μην το κάνετε αυτό. Δεν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση, δεν έχει σημασία τι". "Όχι, όχι, εγώ δεν θα," υποσχέθηκε. Αλλά το έκανε. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει από αυτό.
Γνωρίζετε, κατανοώ ότι πρόκειται για τον πόνο της γεωργίας, του λαού της γεωργίας, και ότι είναι μια πληγή που αιμορραγεί. Αλλά στη συνέχεια ο καθένας θυμάται το 1919. Η κατάσταση ήταν επίσης πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή, όταν, μετά τη διάλυση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Γεωργία δήλωσε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους και Αμπχαζίας είπε ότι ήθελε να μείνει στη Ρωσία. Ήταν ακριβώς το ίδιο, τόσο η τιμωρητική λειτουργία και τις εχθρότητες. Αυτό δεν έχει ξεχαστεί. Βλέπετε, δεν αρχίζουμε αυτό. Κατηγορούμαστε πάντα κάθε αμαρτία στο βιβλίο, κατηγορούνται για προκαλώντας κάτι. Εμείς δεν προκαλούν τίποτα. Είναι απλά ο τρόπος που είναι, και είναι απαραίτητο να συμβιβαστεί με αυτούς τους ανθρώπους. Και είμαστε έτοιμοι να συμβάλει στη διαδικασία αυτή. Ωστόσο, μετά τις προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν και άρχισαν εχθροπραξίες... Ναι, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δημοκρατιών αυτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Μπορεί να γίνει κάτι σε αυτές τις συνθήκες; Θα σας πω ειλικρινά, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, κατά το πρώτο στάδιο, σχέσεις, πρέπει να θεσπιστούν άμεσες επαφές. Πρέπει να υπάρξει κάποιο πολιτικό διάλογο. Είναι λάθος να απορρίψουν τα πάντα από τον έλεγχο. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. Ως προς το τι αποτελέσματα θα έχει, εγώ δεν μπορώ να πω ακριβώς τώρα.
Τι άλλο;
TAMARA GOTSIRIDZE: σχετικά με μια συνάντηση.
Ναι, μια συνάντηση. Γνωρίζετε ότι, δυστυχώς, έχουμε ελάχιστες επαφές στη γεωργία. Σχεδόν καμία επαφή σε όλα. Ωστόσο, υπάρχει μια εσωτερική πολιτική πάλη βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούμε να δούμε ότι. Τι μας ζητήθηκε να – δηλαδή, να ανοίξει η ρωσική αγορά γεωργιανό εμπορεύματα-κάναμε όλα αυτά, και το κάναμε σε αντάλλαγμα για την απόφαση της Γεωργίας να μη παρακωλύεται η προσχώρηση της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες. Ήταν μια πολύ θετική χειρονομία από την πλευρά την της γεωργίας ηγεσία, και ανταποκριθήκαμε σε αυτή η χειρονομία, ανοίγοντας τις αγορές μας.
Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουν περαιτέρω προς την κατεύθυνση αυτή. Αν την της γεωργίας ηγεσία θεωρεί δυνατή, θα χαρούμε να δούμε κάθε εκπρόσωπος της γεωργιανής διοίκησης στη Μόσχα, αν ο Πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός.
PESKOV ΝΤΜΊΤΡΙ: ίσως οι συνάδελφοί μας από την Τσετσενία, επειδή έθιξε το ζήτημα της Τσετσενίας. Πάει μπροστά, παρακαλώ.
ALVI KARIMOV: Καλό απόγευμα, ο κ. Πούτιν. Εγώ είμαι ο Alvi Karimov, Γραμματέας τύπου στο κεφάλι από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, μια τηλεόραση άγκυρα και υποδοχής του προγράμματος "Διάλογοι", στην οποία πήρε μέρος και για την οποία είμαι ευγνώμων.
Οι κυρώσεις και την εχθρότητα ορισμένων χωρών έναντι της Ρωσίας είναι ένα πράγμα, αλλά είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι τα σλαβικά έθνη που θεωρήσαμε πάντα φιλικό εντάχθηκαν σε.
Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας ρωτήσω: πιστεύετε ότι σλαβικά έθνη-Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρωσία, κ.λπ.-θα μπορούσε να καθιέρωσης κάποιου είδους φιλικό Ένωση, δεν είναι απαραίτητα ακόμη και μια επίσημη Συμμαχία (και εννοώ μακροπρόθεσμα). Θα μπορούσε να ενεργούν από κοινού στη διεθνή σκηνή σαν αγγλόφωνες χώρες κάνουν τώρα;
Έχω μία ερώτηση. Θα ήθελα να πω ότι Ms Sobchak παίζει γρήγορα και χαλαρά με τα γεγονότα. Ο κ. Kadyrov ποτέ δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν θα ανεχτεί ποτέ τέτοιες παραβιάσεις στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.
KSENIYA SOBCHAK: Είναι αλήθεια ότι έκανε μια τέτοια δήλωση.
ALVI KARIMOV: Ήμουν σιωπηλός όταν σας ξεδιάντροπα, ασύστολα ψέματα.
KSENIYA SOBCHAK:Να αντίγραφα αυτό που είπα.
ΝΤΜΊΤΡΙ PESKOV: Kseniya, κανείς δεν παρενέβαινε μαζί σας μία ερώτηση.
ALVI KARIMOV: Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Όταν τη ζωή απολύτως αθώων-τροχαία, καθηγητές και δημοσιογράφοι-δεν τηρούνται, όταν συντρόφους σας-σε-ARM σκοτώνονται, όταν σκοτώνεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας κυκλοφορίας που απλά να κάνει τη δουλειά του, αφήνοντας πίσω τα τέσσερα ορφανά μικρές κόρες (δύο από αυτές έχουν εγκεφαλική παράλυση) και μια έγκυος γυναίκα, και όταν το κεφάλι της Δημοκρατίας είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι ορισμένες οικογένειες έμεινε σε επαφή με τους μαχητές (δεν μαχητές αλλά τρομοκράτεςδεν υπάρχουν πια κάθε μαχητές)... Όταν αυτές οι οικογένειες είχαν κληθεί να συμβάλει στην υλοποίηση αυτών των ανθρώπων στις, δεν θα το κάνουν. Κάλεσαν τους στο δάσος και ρώτησε: "Γεια σας, αγαπητέ ο γιος μου, έχουν σας κοιμηθεί εντάξει; Είστε κρύο εκεί έξω;»
Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας δήλωσε ότι αυτό ονομάζεται "συνενοχή σε τρομοκρατία" σύμφωνα με το δίκαιο. Και λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί οφείλουν να λογοδοτούν. Κατά τη γνώμη σας, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το πλήρες οπλοστάσιο των πόρων και δυνατοτήτων να αποτρέψει τους τρομοκράτες από απειλώντας τις ζωές εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι; Στην περίπτωση αυτή, εάν τα μέτρα δεν είχαν ληφθεί αμέσως, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν 500, 1000 ή ακόμα περισσότερο. Με συγχωρείτε για να πάρει συναισθηματικά.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Όσο για τα θύματα και τις οικογένειες των νεκρών, είμαι βέβαιος ότι Ramzan ποτέ δεν θα αφήσει τους συντρόφους του-σε-όπλων στη μοίρα τους. Αν χρειάζεται να είναι, εμείς θα βοηθήσουμε τους καθώς και. Αυτό είναι το πρώτο σημείο. Δεύτερον, όσον αφορά τη συνενοχή, όλοι συνένοχοι οφείλουν να λογοδοτούν, αλλά, φυσικά, πρέπει να γίνει σύμφωνα με το νόμο. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, η προκαταρκτική έρευνα θα αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκεί. Αλλά να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία σε όλο το μήκος της γραμμής, και που περιλαμβάνει βοήθεια και υποκίνηση-μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτό πρέπει να γίνεται μόνο εντός των ορίων που προβλέπει ο νόμος.
Όσο για τις σλαβικές χώρες, πιθανότατα γνωρίζετε ότι λειτουργούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, και, κατά συνέπεια υπόκεινται σε μεγάλη πίεση. Ακόμη και η ρωσική οικονομία επηρεάζεται από το ξένο οικονομικό τοπίο, και σε κάποιο βαθμό, από τις κυρώσεις, πόσο μάλλον αυτές τις μικρές χώρες.
Είναι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, διασφαλίζοντας την κυριαρχία τους. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι βαθιά κάτω, υπάρχει μια προσδοκία μεταξύ των Σλαβικών Εθνών για τη διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής, αν όχι πολιτικά, ενότητα. Αυτή η προσδοκία είναι ακόμα εκεί και θα είναι πάντα εκεί, δεν μπορούν να ξεριζωθούν.
SELDEMIROVA ΝΑΤΑΛΊΑ, πορτοκαλί:Καλό απόγευμα. Δεδομένου ότι το όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού μας έχει να κάνει με αυτοκίνητα, αυτό είναι τι θα ρωτήσεις.
Κατ ' αρχάς, θα ήθελα να ρωτήσω, όταν οι κυρώσεις απάντηση εισήχθησαν, εκεί ήταν τα φήμες σχετικά με μια ενδεχόμενη απαγόρευση των εισαγωγών αυτοκινήτων. Τώρα αυτό έχει συμβεί στην πραγματικότητα από μόνη της: δεν έχουν αποκλειστεί, αλλά πρόκειται για εισαγωγές αυτοκινήτων λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Υπάρχει μια θεωρητική πιθανότητα για μια τέτοια απαγόρευση να εισαχθούν στην πραγματικότητα;
Δεύτερον, δεν είναι τυχαίο ότι έφερα αυτό το χαρακτήρα μαζί μου (που έχει ένας κροκόδειλος παιχνίδι). Σας δεν μπορεί να γνωρίζει ότι οι απλοί άνθρωποι κλήση έλκει φορτηγό υπηρεσίες «κροκόδειλοι». Αυτό που έχω εδώ μαζί μου είναι πολύ ωραίο, αλλά στην πραγματική ζωή, αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο αρπακτικό. Για αυτούς, όλα είναι πιθανά τροφίμων.
Οι άνθρωποι είναι απλά σε θέση να χειριστεί αυτά τα τεράστια πρόστιμα, η οποία συχνά είναι αβάσιμες. Όταν ένα πρόσωπο πάρκα κοντά στο σπίτι του / της, το αυτοκίνητο μπορεί να είναι συρόμενα μακριά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι τι συμβαίνει στη Μόσχα αυτές τις μέρες.
Πρόστιμο 3.000-Ρούβλι Ρωσίας θα είναι αρκετή, αλλά όχι, το αυτοκίνητο είναι συρόμενα μακριά ούτως ή άλλως, έτσι ο οδηγός πρέπει να πληρώσουν ακόμη και περισσότερα. Ο άτυχος οδηγός ξοδεύει την επόμενη μέρα που τρέχει γύρω από την πόλη. Πρόκειται για μια επιχείρηση multimillion-Ρούβλι Ρωσίας, όλοι το ξέρουν. Πιστεύετε ότι μια τέτοια εκβιασμός είναι δίκαιη, ειδικά σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Όσον αφορά τις εισαγωγές αυτοκινήτων, είναι αλήθεια ότι όταν ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το καθεστώς κυρώσεων εξωφρενική, η κυβέρνηση άρχισε να σκεφτόμαστε πώς να προβεί σε αντίποινα. Μία από τις επιλογές ήταν η απαγόρευση εισαγωγών νέα, καθώς και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Γιατί? Επειδή όλες οι παγκόσμιες μάρκες έχουν ήδη δημιουργήσει εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρωσία, έτσι μια απαγόρευση στις εισαγωγές έτοιμων μηχανήματα θα έχουν αναμφίβολα υποστήριζαν τους τοπικές επιχειρήσεις, και, δεύτερον, θα ήταν αρκετά ένα σοβαρό πλήγμα για τις χώρες που προβλέπονται κυρώσεις.
Αλλά είστε απολύτως σωστοί, με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, αυτό κάνει κανένα οικονομικό νόημα γενικώς, επειδή η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ήδη βάλει τα πράγματα σε μια προοπτική. Εμμένουμε στις αποφάσεις μας και υποστήριξη κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των ξένων εταιρειών που έρχονται στη Ρωσία και συμφωνείτε να μας κατάσταση που τουλάχιστον το 50 τοις εκατό των στοιχείων που πρέπει να γίνουν τοπικά.
Καθώς για ρυμούλκηση αυτοκίνητα – είναι πιθανώς πάρα πολύ από ένα καλό πράγμα, αλλά καταλαβαίνετε ότι οι πεζοί έχουν δικαιώματα, καθώς και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, και πολλοί από αυτούς δεν είναι ευτυχής ότι ορισμένες δρόμους-ειδικά στο κέντρο της Μόσχας-έτσι είναι γεμάτη με αυτοκίνητα που δεν μπορείτε καν τα πόδια κάτω τους, πόσο μάλλον οδηγούν. Τόσο οι αρχές της πόλης, θέλω να πω στη Μόσχα, ακριβώς όπως σε οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα του κόσμου, έπρεπε να δράσει για τη βελτίωση της κατάστασης.
Αλλά επαναλαμβάνω, μπορεί να είναι πάρα πολύ από ένα καλό πράγμα, και θα πρέπει να γίνει εντός ορισμένων κανόνων. Οι κανόνες πρέπει να υιοθετηθούν στο κοινό, ή υποβάλλονται τουλάχιστον σε δημόσιες διαβουλεύσεις, πριν είναι υιοθέτησαν, και αν χρειαστεί, θεωρείται και ενέκρινε διάφορα δημόσιων ενώσεων όπως η Μόσχα υποκατάστημα της Ρωσικής Λαϊκού μετώπου, Αίθουσα Civic, και βουλευτών.
Αλλά μόλις οι κανόνες που έχουν καταρτισθεί από, θα πρέπει να τηρούνται από όλους, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και δημοτικές αρχές. Αλλά αυτά τα πρόστιμα σίγουρα δεν πρέπει να είναι στην κλίμακα-θα πρέπει να αντιστοιχούν στα επίπεδα του μέσου εισοδήματος. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι, αλλά ελπίζω ότι θα βασιστεί στην κοινή λογική.
Μπορώ να δω τον τίτλο, Kaliningradka. Ας ακούσουμε από το Καλίνινγκραντ, είναι μια πολύ σημαντική περιοχή στη Ρωσία.
ΕΛΈΝΑ NESMACHNAYA, ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ KALININGRADKA, ΚΑΛΊΝΙΝΓΚΡΑΝΤ: Γεια σας κύριε Πρόεδρε. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να σας κάνω μια ερώτηση.
Ο καθένας ξέρει ότι μας χωρίζουν από το υπόλοιπο της Ρωσίας. Είναι αυτό που ονομάζουμε τους εαυτούς μας-εδώ είναι "μας" και η "μεγάλη Ρωσία". Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος που είναι. Είμαστε περιβάλλεται από τους φίλους. Τουλάχιστον έχουμε εξετάσει τους φίλους και συχνά πηγαίνετε να επισκεφθείτε, αλλά ακούμε συχνά ειδήσεις από εκείνη την πλευρά ότι έχουν αυξάνοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενίσχυση τους άμυνες κοντά μας, γράφοντας ότι σχεδιάζουμε να τους επιτεθεί. Αλλά έχω μια διαφορετική ερώτηση.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ:Έτσι δεν είστε σχεδιάζει μια επίθεση;
ΕΛΈΝΑ NESMACHNAYA: Όχι, δεν είμαστε. Και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Με το μαλακό.
ΕΛΈΝΑ NESMACHNAYA: Έχω μια διαφορετική ερώτηση για σας. Ρωσία, που θα αυξήσει τις δυνάμεις της με την περιοχή του Καλίνινγκραντ; Και μία ακόμα ερώτηση, αν δεν σας πειράζει: τι γίνεται με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Baltiyskaya; Άνθρωποι ανησυχούν πάρα πολύ για αυτό.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Baltiyskaya το έργο αυτό είναι υπό κατασκευή, όσο ξέρω, η εργασία είναι με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Sergei Kiriyenko. Η εταιρεία μας Rosatom είναι πολύ αποτελεσματική. Όλες οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σε ρωσικά σχέδια και εξάγονται είναι στο λεγόμενο μετά τη Φουκουσίμα επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους αντιπάλους μας έχουν αυτό το είδος της τεχνολογίας ασφάλειας. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Δεύτερον, σχετικά με τις σχέσεις σας με τους γείτονές σας-ξέρω ότι οι διαπεριφερειακές σχέσεις είναι πράγματι καλό και φιλικό, χωρίς υπερβολή. Έχω ακούσει αναφορές από τους δημάρχους και Καλίνινγκραντ υπαλλήλων, οι οποίοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περαιτέρω τέτοιο φιλικό διασυνοριακές σχέσεις. Πολλοί άνθρωποι από Πολωνία και Γερμανία που ταξιδεύουν προς το Kaliningrad, και τους κατοίκους της περιοχής του Καλίνινγκραντ, πηγαίνουν συχνά σε γειτονικές περιοχές.
Νομίζω ότι πρέπει να παραμερίσουν τους φόβους και να συνεχίσει να αναπτύσσει συνεργασία.
Μπορώ να δω μια αφίσα πάνω από εκεί λέγοντας "Βετεράνων". Θα πρέπει να πάντα να δώσουμε στους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσει για αυτήν την ευκαιρία να. Παρακαλώ, να προχωρήσει.
ΙΒΆΝΟΦ ΑΛΕΞΈΙ, ΝΌΒΑΓΙΑ ZHIZN: Καλό απόγευμα, κύριε Πρόεδρε. Αλεξέι Ivanov από την πόλη της Kirillov σε Βολογκντά περιοχή.
Ο κ. Πούτιν, το επόμενο έτος θα γιορτάσουμε την 70η επέτειο της νίκης στον μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Βετεράνοι του πολέμου είναι πολύ ευγνώμων για τους βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Αλλά υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που εργάστηκαν πίσω από το μέτωπο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι εργαζόμενοι αυτοί εσωτερικό μέτωπο έκανε μια τεράστια συμβολή στην κοινή αιτία, να μας νίκης στον μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Είναι σας και η κυβέρνηση σχεδιάζει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης για αυτή την κατηγορία;
Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Υποθέτουμε πάντα ότι το εσωτερικό μέτωπο εργαζομένων και Βετεράνοι αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από το κράτος. Είμαι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα που έχετε εγείρει. Αλλά επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι όταν λάβαμε την απόφαση-προσωπικά έκανα την-πιο γρήγορα να παρέχει καλύτερη στέγαση να βετεράνοι Μεγάλης Πατριωτικό Πόλεμο, σκεφτήκαμε ότι θα υπάρξει δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις. Αλλά όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε, εκεί κατέληξε να είναι εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων. Και ο αριθμός αυξανόταν συνεχώς. Ήταν εντελώς απρόσμενη τόσο στους όρους των κοινωνικών και επιπτώσεις στον προϋπολογισμό.
Ως εκ τούτου, καλείται Πρώτα να παρακολουθήσει αυτά που έχουν σχεδιαστεί για τους βετεράνους. Θα πρέπει, φυσικά, να σκεφτούμε το εσωτερικό μέτωπο εργαζομένων, που με την ανιδιοτελή εργασία τους, που πραγματοποιείται νίκης στον μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Γίνομαι πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτό που λέω εδώ επειδή πρέπει να μπορούμε να υπολογίσουμε κάθε βήμα πριν από την πραγματοποίηση δημόσιες δηλώσεις μπροστά από το σύνολο της χώρας, ειδικά με τις τρέχουσες συνθήκες.
Μπορώ να δω ένα κόκκινο σημάδι εκεί. Αυτή ταπεινή νεαρή γυναίκα είναι πιθανώς να κάθεται εκεί χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα της γίνονται αντιληπτοί, παρακαλώ.
NALBANDYAN ΛΙΆΝΑ, SOBESEDNIK: Καλό απόγευμα. Σας ευχαριστώ για την παρατηρήσει μου.
Φέτος έχω απολαύσει εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες και τη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτών. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Ρώσοι ψήφισαν σας άνθρωπος της χρονιάς στην πολιτική. Οι επιλαχόντες πήρε μόνο 2 έως 4 τοις εκατό, έτσι υπήρχε ένα τεράστιο κενό. Αυτό συνολική υπεροχή και, ως εκ τούτου, η μοναξιά στην πολιτική σας ενοχλεί; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Ποτέ δεν έχω βαρεθεί. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανησυχείτε για αυτό. Ξέρετε, έχω μιλήσει για αυτό πολύ. Και αυτό δεν είναι κάτι μόνιμο, έτσι πρέπει να έχετε μια σοβαρή στάση. Τι σημαίνει έχοντας μια σοβαρή στάση σημαίνει για μένα; Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε την εργασία σας, εργάζονται σκληρά και ποτέ να σκεφτόμαστε πώς να διατηρήσει τις βαθμολογίες σας. Μόλις αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τους χαρακτηρισμούς θα αρχίσουν αμέσως να πέσουν επειδή ξεκινάτε να περάσει από τις κινήσεις, αντί να εργάζονται πραγματικά.
Μέχρι στιγμής, αυτός ο τρόπος εργασίας έχει ποτέ απέτυχα εμένα. Ελπίζω να επιμείνουμε σε αυτό στο μέλλον και ότι θα συνεχίσουν να έχουν θετικά αποτελέσματα, δεν, έτσι ώστε θα καταγραφούν στα χαρτιά, αλλά προς όφελος το έθνος και τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο στόχος.
Τώρα, η νεαρή κοπέλα με το σάλι, παρακαλώ.
YEKATERINA VINOKUROVA, ZNAK.COM: σας ευχαριστώ, διαφορετικά το αφεντικό μου θα με είχε σκοτώσει.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Wow. Που είναι το είδος των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης που έχουμε;
Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που οι συνάδελφοί μου που ξεκίνησε, η Πέμπτη Φάλαγγα και εχθρούς της Ρωσίας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν θεωρείτε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων να είναι εχθροί της Ρωσίας, δηλαδή οι εταιρείες αρχηγών που πρώτα να ζητήσει να δανειστεί τρισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, στη συνέχεια αγοράζουν iPhones για εκατομμύρια, που απορρίπτουν τα ομόλογα στην αγορά της χώρας, αλλά ποτέ δεν καταφέρνουν να πληρώσουν οι ίδιοι μπόνους στα εκατομμύρια. Οι υπάλληλοι, μερικά ακόμη και σε σας εσωτερικό κύκλο, που ζουν σε παλάτια λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες μας υπολογίζουμε καπίκια να αγοράσει ψωμί. Η ελεγχόμενη αρχηγοί τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν τα βίντεο σχετικά με σταυρώθηκε παιδιά, που βλάπτουν την εικόνα μας στη Δύση και προσωπικής εικόνας σας, εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις, και σπέρνει διχόνοια. Οι πολιτικοί που κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών του ακραία ένταση για όλους – μας και πιστεύω, για σας, καθώς και-ανοιχτά ζήτησε από τη Ρωσία για την έναρξη ενός πολέμου της επιθετικότητας, γεγονός που θα ήταν ένα έγκλημα. Η εφαρμογή του νόμου που είναι αδιάφορα σε οποιαδήποτε από αυτό, αλλά που οργάνωσε μια ομάδα των ερευνητών να εξετάσει μια υποτιθέμενη ζωγραφική κλοπή από υποστηρικτής του Αλεξέι Navalny, ακόμα κι αν ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι υπήρξε καμία κλοπή, το οποίο, και πάλι, μόνο βλάπτει την εικόνα μας στη Δύση. Και το τελευταίο: Κύριε Πρόεδρε, τι είναι Igor Sechin του ετήσιου μισθού;
Σε ευχαριστώ πολύ.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Λοιπόν, δεν ξέρω το μισθό της κ. Sechin. Ειλικρινά, δεν ξέρω καν δικό μου μισθό-δίνουν μόλις μου, και έβαλα μακριά στο λογαριασμό μου. Όσο για τον κ. Sechin-ειλικρινά, εγώ δεν μπορώ να πω. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες μας κάνουν τα καλά χρήματα. Αλλά πρέπει να συγκρίνουμε το τι κάνουν για τις αμοιβές που κέρδισε από τους συναδέλφους σε παρόμοια μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, να μην ο μέσος μισθός στη χώρα μας (αν και αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου καθώς).
Επειδή ο κ. Sechin που λειτουργεί εκεί τώρα, αλλά αύριο μπορεί να ασκήσουμε σε ξένο ειδικό. Αλλά για να φέρει σε ένα ξένο ειδικό... Εγώ don t θέλετε να ακούγεται σαν θα απορρίψει ο κ. Sechin. Αυτός θα συνεχίσει να εργάζεται, και έχει διατελέσει αρκετά επιμελής και αποτελεσματική, έχει αποδείξει να είναι ένας αποτελεσματικός μάνατζερ. Αλλά δεν μιλώ για τον τώρα. Λέω ότι μπορούμε να φέρουμε ξένων ειδικοί σε ορισμένες εταιρείες, αλλά δεν μπορώ να τους πληρώνουμε ένα μισθό που είναι διαφορετική από ό, τι πληρώνουμε ειδικούς μας. Αυτό έχει να συσχετίζεται με τον τομέα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Λυπάμαι, αλλά τέτοια λαϊκισμός είναι ακατάλληλη.
Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται οι πτυχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως παραδείγματος χάριν-αυτό μπορεί να δει στο λεγόμενο χρυσά αλεξίπτωτα, που είναι σίγουρο. Και συμφωνώ με τους βουλευτές της Δούμας και της κυβέρνησης, ότι μια τέτοια χρυσά αλεξίπτωτα πρέπει να εξαλειφθούν. Άλλες χώρες κάνουν αυτό καθώς και πρέπει να συνεχίσει.
Τώρα όσον αφορά τους υπαλλήλους από εσωτερικό κύκλο μου. Δεν υπάρχουν κανένα στον εσωτερικό κύκλο μου, και ελπίζω ότι θα υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε. Πρόκειται για όλους τους συναδέλφους, αλλά δεν μπορώ να οικοδομήσουμε στενές σχέσεις με κανέναν, ούτε σκοπεύω να. Υπάρχει μια ορισμένη λειτουργία κράτους που είναι σχεδόν αδύνατο να εκτελέσει αποτελεσματικά, με μια στενή προσωπική σχέση. Κατάλαβε αυτό, κατάλαβα πολύ καιρό πριν, και έτσι ζητώ να διατηρηθεί μια ορισμένη απόσταση με όλους, αλλά είναι επίσης συμπαθητικό και λειτουργεί με την πλήρη κατανόηση της ευθύνης που εμπλέκονται. Φυσικά, αυτοί οι υπάλληλοι θα μπορούσε να παρενοχλούνται συνεχώς, αλλά μην ξεχνάτε ότι η αποτελεσματική επιδόσεις τους είναι ζωτικής σημασίας για την τύχη των εκατομμυρίων συμπολιτών μας, για την κοινωνική και οικονομική ευημερία τους.
Υπάρχουν ενδείξεις για μερικούς ανθρώπους να πάτε πετώ στη θάλασσα, να το πω έτσι, σε ό, τι κάνουν; Ίσως υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει πάντα και παντού. Είναι σημαντικό να εξετάσει το ζήτημα αυτό. Αν τα μέσα ενημέρωσης δίνουν προσοχή σε αυτό, αυτό είναι η καλύτερη μέθοδος για την καταπολέμηση κάθε είδους υπερβολές, καθώς και όσον αφορά την αντιπολίτευση. Αναφέρατε ορισμένους από αυτούς τους ανθρώπους. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γνωμοδοτεί. Ο καθένας έχει δικαίωμα να δηλώσει τη θέση του, αλλά επαναλαμβάνω, εντός των ορίων του νόμου, χωρίς κλονίζουν τη χώρα και να μονοπωλεί το δικαίωμα να πει την απόλυτη αλήθεια.
Ιράν? Εντάξει, για το Ιράν.
RAJAB SAFAROV, DELOVOI Ιράν:Ο κ. Πούτιν, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, εδώ στην αίθουσα αυτή, είπατε ότι το Ιράν είναι γείτονάς μας, εταίρος για μας ύψιστη προτεραιότητα. Σας παραθέτω...
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Σας ευχαριστώ για την πίστη σου.
RAJAB SAFAROV:Είπατε ότι "που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε σχέσεις με τη χώρα αυτή σε όλους τους τομείς, και πρόκειται για θεμελιώδη επιλογή μας."
Ωστόσο, έχει περάσει ένας χρόνος, και στην πραγματικότητα έχει μειωθεί η αξία των εμπορικών συναλλαγών, και δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε ειδικές επαφές που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες, ευρείες συμφωνίες. Ιράν δεν είναι να προσκληθεί να ενταχθεί το SCO. Ιράν δεν είναι μέλος της Κοινότητας Ευρασιατική. Ιράν δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε μεγάλα ενεργειακά έργα. Λάδι σύμβασης που υπογράφηκε στην αρχή του έτους δεν έχει υλοποιηθεί.
Επιπλέον, ενεργώ στην υπόθεση ότι ο τζίρος του εμπορίου φέτος είναι λιγότερο από 0,5 τοις εκατό του εμπορίου της Ρωσίας με άλλες χώρες.
Παραδόξως, κανείς στη Ρωσία δεν είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή. Δεν ένας υπάλληλος, δεν ένας πολιτικός είναι υπεύθυνη για τη φθίνουσα αξία των εμπορικών συναλλαγών με το Ιράν. Ίσως πρέπει να εξετάσετε την αρμόδια για τους διορισμούς προεδρικές ή κυβερνητικές επιτρέπεται αντιπροσώπους για τις χώρες που είναι καθοριστικής σημασίας, για την αξία των εμπορικών συναλλαγών και την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.
Και ένα τελευταίο σημείο. Μεγάλη εξαρτάται από την απόδοση των Πρέσβεων. Πρέπει να τους επιδόσεις να εξετασθεί από μια διαφορετική οπτική γωνία;
Αν ένας πρέσβης δεν εξασφαλίσει τουλάχιστον μια αύξηση πέντε τοις εκατό σε εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μέσα σε μία ή σε δύο χρόνια, ίσως αυτός θα πρέπει να αντικατασταθεί. Πιστεύω ότι πολλά εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με το Ιράν. Υποσχεθήκατε να επισκεφθείτε το Ιράν πέρυσι, αλλά δεν έχετε. Υποσχεθήκατε να υπογράψει μια μεγάλη οικονομική συμφωνία με το Ιράν, αλλά αυτό δεν έχει επέλθει είτε. Έχει κάτι αλλάξει στη στρατηγική σας, ή η ομάδα σας δεν εφαρμόζει τις οδηγίες σας; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Πρώτον, πρέσβεις. Φυσικά, είναι ένα από τα καθήκοντά του Πρέσβη να εργαστούν για την προώθηση των διακρατικών σχέσεων, αλλά η αύξηση του εμπορίου δεν είναι στην ατζέντα του. Αν εμείς ενεργούν σύμφωνα με τις συστάσεις σας, σύντομα θα διατρέχαμε από πρεσβευτές.
Όσο για την αποτελεσματικότητα των διπλωματικών αποστολών, και θα πρέπει να προσδιοριστεί με τον Υπουργό Εξωτερικών ή, τελικά, τον εαυτό μου, με βάση τις εκθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα έχουμε σίγουρα μια ματιά την αποτελεσματικότητα της Πρεσβείας μας [το Ιράν], συμπεριλαμβανομένων χάρη στην προτροπή σας, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με τη λειτουργία.
Όσο για το εμπόριο, έχει πράγματι υποχώρησε. Συζητήσαμε αυτό το ζήτημα με τον Ιρανό Πρόεδρο και έχουν λάβει μέτρα για τη βελτίωση της δομής και όγκου.
Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μόνοι μας, αλλά επίσης από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Πρόκειται για καθαρά αντικειμενικών διαδικασιών, γιατί το Ιράν είναι μια χώρα-παραγωγός αερίου και την οικονομία σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τον παγκόσμιο τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Βλέπουμε ότι οι τιμές της ενέργειας, η τιμή του πετρελαίου, πέφτουν. Οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό είναι κάποια σκευωρία μεταξύ Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να τιμωρήσει το Ιράν, ή να επηρεάσει η ρωσική οικονομία, Βενεζουέλα, κ.λπ.;
Ίσως, αλλά τότε ίσως δεν. Ίσως είναι μια μάχη μεταξύ των παραγωγών των παραδοσιακών ενεργειακών πόρων και σχιστόλιθου πετρελαίου. Και η τιμή του πετρελαίου, η οποία πλησιάζει γρήγορα του κόστους, μπορεί να πέσει λίγο περισσότερο, τα πάντα θα καταρρεύσουν και τότε η τιμή του πετρελαίου θα ξεκινήσει, αναρρίχηση και πάλι. Αλλά δεν είμαστε σίγουροι.
Να αμερικανικών συμφερόντων συμπίπτουν με τα συμφέροντα της οι σημαντικότεροι παραγωγοί ενέργειας; Ναι, σίγουρα, επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ανησυχεί σχετικά με τις επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών στο πετρέλαιο σχιστόλιθου. Η προτεραιότητα για τους είναι το συνολικό επίπεδο των τιμών.
Αλλά αν οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλά, εταιρείες θα πάψουν να επενδύουν στη σκληρά-να-ανάκτηση αποθεματικά και νέες καταθέσεις. Και τελικά οι τιμές μπορεί να αυξηθεί τόσο υψηλή στο φόντο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ότι είναι κακό, ακόμη και για τις βιομηχανικές χώρες. Πολλοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό.
Παρεμπιπτόντως, κινεζική φίλοι μας κατανοούν αυτό πολύ καλά. Δεν ενδιαφέρει σε πολύ χαμηλές τιμές ελαιολάδου που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά το Ιράν εξαρτάται από αυτό και τίποτα δεν μπορεί να γίνει για αυτό. Αναζητούμε τρόπους για τη διαφοροποίηση της συνεργασίας μας με το Ιράν, εμείς θα συνεχίσει να το κάνει αυτό, και κάνουμε ειλικρινά.
Θα επιτευχθεί επιτυχία σε ορισμένους τομείς και να αποτύχει σε άλλες. Εργαζόμαστε για μηχανή κτιρίου, κατασκευή αεροσκαφών και ψάχνουν για άλλους τρόπους του διαφοροποιημένου τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όσο για τη σύμβαση που έχετε αναφέρει, δεν έχετε δίκιο λέγοντας ότι εδώ κανείς δεν είναι υπεύθυνος για αυτό. Μας υπουργός ενέργειας έχει περισσότερες από μία φορές στο Ιράν και κάλεσε τους εταίρους μας εδώ.
Αυτό ήταν μια πολύ περίπλοκη αναζήτηση για έναν συμβιβασμό, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, και τελικά το βρήκαμε. Υπήρχαν πολλά δύσκολο υπολογισμούς, πραγματικά έναν πλήθο των προβλημάτων, αλλά αποφασίσαμε στο σύνολό τους. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εμφανίζει τη θέλησή τους, και αυτές τις συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το πετρέλαιο, θα πρέπει να είναι επωφελής για...
Μετά από όλα, η κυβέρνηση δεν θα πωλούν ιρανικού πετρελαίου. Αυτό θα γίνει από τις σχετικές εταιρείες, αλλά οι συμβάσεις πρέπει να είναι επωφελής για αυτές. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε ενδιαφέρονται ειλικρινά για αυτό και θα το κάνουμε αυτό-θα αναζητούμε τρόπους ενίσχυσης του εμπορίου μας.
Φυσικά, θα δουλέψουμε με μας ιρανική συνεργάτες και φίλους για μια διευθέτηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Κατά τη γνώμη μου, τους ηγέτες του Ιράν είναι πολύ ευέλικτο.
Σε γενικές γραμμές, δεν ακόμη και καταλαβαίνω γιατί τις τελευταίες συμφωνίες σχετικά με το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον και αν συμβεί αυτό θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις οικονομικές σχέσεις μας.
Ένα ταξίδι στην Τεχεράνη είναι αρκετά δυνατό για μένα. Θα συζητήσουν αυτό μέσω διπλωματικών διαύλων και επιλέξτε μια βολική ώρα για τους εταίρους μας, και για μένα. Έχω ήδη στην Τεχεράνη...
Ένα ταξίδι δεν είναι αυτοσκοπός. Όταν πάω στην Τεχεράνη, τι θα κάνουμε εκεί; Συναντηθεί με τον Πρόεδρο. Αλλά μόλις έχω γνωρίσει τον ίδιο, και περισσότερο από μία φορά, και εμείς θα συνεχίσουμε να μείνετε σε επαφή.
Αν βλέπουμε ότι ένα ιδιαίτερο ταξίδι είναι απαραίτητη, θα έχουμε χωρίς περιορισμούς. Δεν έχουμε κανένα περιορισμό που συνδέεται με οποιαδήποτε έξωθεν πιέσεις. Υποσχεθήκαμε να χτίσει έναν σταθμό πυρηνικής ενέργειας και αυτό κάναμε.
Ακριβώς που έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις για την περαιτέρω συνεργασία μας και εμείς θα το κάνουμε αυτό. Έτσι, αυτό είναι ένα αυστηρά τεχνικό ζήτημα. Θα δουλέψουμε για αυτό.
Υπάρχει μια γυναίκα εκεί, η λέξη "Μαμά" είναι γραμμένο για την αφίσα. Πάει μπροστά, παρακαλώ.
ΟΛΓΑ ΠΑΝΙΝΑ, OTKRYTAYA ROSSIYA: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πούτιν. Είμαι Πρόεδρος του εθνικού κινήματος για δημόσιες Ένωσης της Ρωσίας του μητέρες και είμαι μητέρα πολλών παιδιών.
Εδώ είναι η ερώτησή μου. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι έχει υποβληθεί ένα σχέδιο νόμου για την αναβίωση της τον τίτλο της ηρωίδας μητέρας στη Ρωσία η Δούμα. Ο τίτλος αυτός συνεπάγεται ορισμένες προτιμήσεις στην υποστήριξη και εφάπαξ καταβολή συντάξεων.
Εδώ είναι η ερώτησή μου. Θα υποστηρίζατε την πρωτοβουλία να επαναφέρετε αυτό το τιμητικό τίτλο; Αν ναι, θα μπορούσατε να ελέξετε ότι το σχέδιο νόμου για το σκοπό αυτό υιοθετείται στο εγγύς μέλλον, ή σας επιτρέψει αυτή την πρόταση;
Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: ξέρετε μου αναλάβει όλα τα δημογραφικά θέματα: υποστήριξη οικογένειες, μεγάλες οικογένειες, γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά (δεν έχει σημασία αν είναι ένα δεύτερο, με την επακόλουθη ή το πρώτο παιδί)... Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που έχει διαστάσεις τόσο από οικονομική όσο και από ηθική. Έτσι είμαι έτοιμη να υποστηρίξει οτιδήποτε σχετίζεται με την υποστήριξη των οικογενειών, των μητέρων και των παιδιών.
Όταν τα επιδόματα μητρότητας κεφαλαίου εισήχθη, θα θυμάστε ότι είπα τότε ότι αυτό το όφελος ήταν αναμενόμενο να παρέχει οικονομική και ηθική βοήθεια στις γυναίκες. Και είμαι βέβαιος ότι η ρωσική άνδρες κατανοούν αυτό. Αυτό που βλέπω είναι ότι η παρούσα απόφαση έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από γυναίκες και άνδρες. Οι άνδρες πρέπει να αναλάβει πολλές ευθύνες, αλλά αγαπάμε τις γυναίκες μας. Για το λόγο αυτό, οι άνδρες συνοδεύσει τα μέτρα, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι θα προσπαθήσουμε να βρείτε πρόσθετες ευκαιρίες και να καταλήξουμε σε νέες λύσεις για τη διασφάλιση ότι οι γυναίκες αισθάνονται μας ηθική υποστήριξη.
Επιτρέψτε μου να ελέγξει σε ποιο στάδιο είναι αυτό το σχέδιο νόμου. Δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα που θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την πρωτοβουλία από κινείται προς τα εμπρός.
Ξέρετε, έχουμε ήδη εργαστεί για τρεις ώρες, έτσι κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη διάσκεψη σύντομα. Θα πάρω τρεις περισσότερα ερωτήματα...
Στην τηλεόραση, παρακαλώ.
NADEZHDA PESHEKHONOVA, η εταιρεία 2-τηλεόραση:Εκπροσωπούμε το Volgograd-1 Τηλεοπτικού σταθμού στην πόλη του Βόλγκογκραντ.
Υπήρχε πολύς λόγος για την ανάγκη να δημιουργηθεί ανεξάρτητο τηλεοπτικό κοινό, αλλά την ίδια στιγμή ένα νόμο που απαγορεύει τη διαφήμιση στα κανάλια pay τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Πιστεύετε ότι ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες για την προώθηση ανοιχτή, ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, δεδομένου ότι οι διαθέσιμες σταθμοί χρηματοδοτούνται από διάφορους προϋπολογισμούς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανεξάρτητη;
Έχω μια προσωπική ερώτηση: είμαστε ένα καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι. Δεν είμαστε ένα κανάλι πληρώσει, αλλά θα πρέπει να πληρώνω καλώδιο εταιρείες για την πρόσβαση σε δίκτυα τους. Ακόμη και τους δικηγόρους μας αδυνατούν να πω αν ο νόμος αυτός θα επηρεάσει τα κανάλια όπως το δικό μας.
Σε ευχαριστώ πολύ.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: ξέρετε, μπορεί να μην είναι σε θέση να σας παρέχει μια πλήρη ενόραση για αυτό το θέμα. Τι μπορώ να πω είναι ότι η κατάσταση αυτή υποστηρίζεται από αμιγώς οικονομικούς παράγοντες. Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον η διαφημιστική αγορά τείνει να συρρικνωθεί. Έτσι, έχουμε μια απόφαση να κάνει είτε να υποστηρίξει την Ομοσπονδιακή δίκτυα άμεσα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό (το οποίο είναι αρκετά ένα πολύπλοκο ζήτημα, δεδομένου ότι έχουμε πολλές άλλες υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων καταβολή συντάξεων, τα οφέλη, κ.λπ., ο στρατός-εσείς το όνομα, όλα όσα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον προϋπολογισμό), είτε για να μπορέσουν να επωφεληθούν από τη συρρικνούμενη αγορά διαφήμιση.
Αυτό δεν ήταν μας απόφασης ή της πρότασης, και δεν κινήθηκε από τις κυβερνητικές αρχές. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από τους αντιπροσώπους των μέσων ενημέρωσης-πιο συγκεκριμένα, τη διαχείριση αυτών των καναλιών. Για καλύτερα ή χειρότερα, η λογική εδώ είναι ότι αν υπάρχει τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια, δεν μπορεί να κλείσει, αλλά πρέπει να μάθουν πώς να κάνουν χρήματα, δηλαδή, για τη μετάβαση σε ένα σύστημα τελών. Και είναι στο χέρι τους θεατές να αποφασίσουν αν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτό ή όχι.
SAFIYE ABLAYEVA: Καλησπέρα. Εκπροσωπώ το πρώτο κριμαϊκή ταταρική τηλεοπτικό κανάλι, ATR, η Συμφερόπολη, η Κριμαία.
Αυτή η προηγούμενη άνοιξη, θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με την αποκατάσταση των λαών απελαθεί από την Κριμαία-ωστόσο, τοπικές αρχές δεν κάνουν καμία πραγματική προσπάθεια να εφαρμόσει αυτή τη σειρά. Γιατί νομίζετε ότι η σειρά ανενεργά; Ευχαριστούμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: δεν νομίζω ότι αυτό ανενεργά, αυτός είναι ο λόγος. Πρώτον, δεν μπορεί να ανακληθεί είτε από ΟΤΑ ή οποιονδήποτε άλλον. Ανακοινώσαμε την πολιτική αποκατάσταση όλων των λαών που ήταν καταστολή-Τάταροι της Κριμαίας, Γερμανοί, Έλληνες, Αρμένιοι, οι Βούλγαροι-όλοι όσοι ήταν καταστολή. Κατά τη γνώμη μου, αυτό έχει σοβαρή πολιτική και ηθική σημασία.
Αλλά υπάρχει περισσότερος σε το. Έχουμε επίσης ανακοίνωσε- και αυτό εγκρίθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εφόσον αναφερθήκατε εντολής – ότι όλες τις κύριες γλώσσες ομιλούνται στη χερσόνησο της – Ρωσίας, Ουκρανίας και Αζεριανά (AZ) – είναι πλέον επίσημο, που είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία των Κριμαίων Τατάρων ανθρώπων. Αυτό είναι επίσης ένα σοβαρό πράγμα που αφορά τα συναισθήματα του λαού Αζεριανά (AZ) και τους θεωρώντας εαυτούς ως ισότιμοι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και, φυσικά, όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν σταθερά σε περιφερειακό επίπεδο.
Αλλά υπάρχει ακόμη περισσότερο σε αυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα, φυσικά, είναι το ζήτημα της νομιμοποίησης της γης. Γνωρίζω ότι αυτό είναι περίπλοκη και ότι η κριμαϊκή ταταρική άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που ζουν στην Κριμαία. Ξέρω ότι κάθε άλλο παρά ο καθένας συμφωνεί με την παρούσα απόφαση και να λένε ότι αν τους νομιμοποιήσουμε συνεχώς εκτάσεις που αποσύρονται οι καταληψίες, παραγγείλετε θα ποτέ να καθιερωθείτε.
Αλλά κατά τη γνώμη μου- και ζητώ από όσους ζουν στην Κριμαία να ακούσουν και να καταλάβουν μου – καταπιεσμένων λαών είναι ένα ξεχωριστό θέμα, και το κράτος χρωστάει πολλά σε αυτούς. Θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, και μετά από αυτό μπορούμε να πούμε ότι όλοι είναι ίσοι και το δίκαιο που πρέπει να ακολουθηθεί.
Ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την εθνικότητα του ατόμου, ο καθένας έχει να ακολουθήσει το νόμο. Και, φυσικά, οι τοπικές αρχές πρέπει να βρούμε λύσεις που είναι αποδεκτή από όλους και που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσει το νόμο κατά γράμμα. Ξέρω ότι αυτό είναι υπό συζήτηση στο Κοινοβούλιο Κριμαίας, και αν δεν υπάρχει οποιαδήποτε τελική απόφαση όμως, πρέπει να υπάρξει. Αυτό είναι το δεύτερο πράγμα.
Εργαζόμαστε για ένα πρόγραμμα που θα παρέχει οικονομική και κοινωνική στήριξη να Τάταροι της Κριμαίας και άλλων καταπιεσμένων λαών: κατασκευή οδών, παιδικούς σταθμούς και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Δυστυχώς, αυτό δεν μπορούν να τακτοποιηθούν μέσα σε μια νύχτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα έχει ξεχαστεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί; Σίγουρα όχι λόγω έλλειψης χρημάτων (παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση είναι πάντα ένα πρόβλημα, ακόμη και στα πιο άφθονο χρόνια υπάρχει ποτέ αρκετό για τα πάντα), αλλά επειδή απαιτεί περισσότερο λεπτομερή προγραμματισμό. Πρέπει να αποφασίσουμε πού πρέπει να κατασκευαστούν και τι, πόσοι, και ούτω καθεξής. Αλλά θα το κάνουμε τελικά.
Η τελευταία ερώτηση – τι θα λέγατε για ένα στην οικονομία. Ξεκινήσαμε με την οικονομία, και θα τελειώσουμε με αυτό επίσης.
KOLANDER ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ, DOW JONES: Ο κ. Πούτιν, είπατε το Ρούβλι πέφτει και οικονομικά προβλήματα που αναδύονται λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου. Αλλά το Ρούβλι άρχισε να εξασθενεί το 2013, επενδυτικές ροές άρχισε να συρρικνώνεται πριν από αυτό, και μέλη της κυβέρνησης αρμόδιο για οικονομικά θέματα μίλησε για οικονομικά προβλήματα, ακόμη και πριν το Ρούβλι άρχισαν να μειώνονται. Η κατάσταση είναι παρόμοια με τη έχοντας ένα κρύο-ένα υγιές άτομο μπορεί να αγνοούμε τα συμπτώματα, ενώ ένα άρρωστο άτομο πάσχει πολύ περισσότερο από το ίδιο κρύο.
Μην νομίζετε ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα της το προσωπικό αποφάσεις, καθώς και τα εγχώρια και εξωτερική πολιτική κινείται από τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια; Πιστεύετε ότι είστε προσωπικά υπεύθυνοι για αυτές τις κινήσεις, για του αποδυναμωμένο Ρούβλι Ρωσίας και οικονομικά προβλήματα;
Και την τελευταία ερώτηση-έχετε κάνει μια απόφαση για το τρέξιμο για έναν άλλο όρο, και αυτή η απόφαση εξαρτάται από το ποσοστό της Λευκορωσίας και η οικονομική κατάσταση;
ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ: Εξαρτάται από το συνολικό αποτέλεσμα των επιδόσεων μας – ο Πρόεδρος, η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα. Θα έλεγα ότι είναι πολύ νωρίς για οποιονδήποτε να λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με την εκτέλεση στο 2018 προεδρικές εκλογές. Πρέπει να έργο μας πιο δύσκολο για τους λόγους της και προς το συμφέρον του ρωσικού λαού, και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας και το δημόσιο αίσθημα να αποφασίσει που θα πρέπει να εκτελέσετε το 2018. Αυτό είναι το πρώτο.
Δεύτερον, ο αρχηγός του κράτους πάντα ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, όπως υπαλλήλους σε ολοκληρη την ιεραρχία της κυβέρνησης. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να απεκδύεται των ευθυνών του και δεν πρόκειται να ξεκινήσει τώρα.
Τέλος, όσον αφορά τα λάθη με το προσωπικό και ούτω καθεξής-ο καθένας κάνει λάθη. Γενικότερα, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η προσωπική υπευθυνότητα θα πρέπει να αυξηθεί-όλα κεντρική τράπεζα και κυβερνητικά στελέχη πρέπει να είναι υπεύθυνος για το έργο που τους έχουν ανατεθεί. Την ίδια στιγμή, πιστεύω ότι πιο διοικητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και οι δημοσιονομικές αρχές, αντιμέτωποι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τη Ρωσία σήμερα.
Αυτό είπα στην αρχή, και θα ήθελα να επαναλάβω αυτό Συμπερασματικά: πράγματι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Τις δυσκολίες που προκαλούνται από μια σειρά από το στόχο και ίσως υποκειμενικές περιστάσεις-πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες θα μπορούσαν να έχουν γίνει βήματα πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά.
Συνολικά, νομίζω ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση ακολουθούν σωστές πολιτικές. Αυτό δίνει μας λόγους να πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους της κοινωνικής του 2012 οι εκτελεστικές αποφάσεις και να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα, σε μεσοπρόθεσμη βάση, αν όχι στο εγγύς μέλλον, με τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και μια υγιή οικονομία και χρησιμοποιώντας διαθέσιμα αποθέματα.
Έχω ήδη πει γιατί θα συμβεί-επειδή η οικονομία τελικά θα προσαρμοστούν σε χαμηλές τιμές της ενέργειας και θα αρχίσει να διαφοροποιηθούν.
Και δεύτερον, ακόμη και αν οι τιμές της ενέργειας παραμένει χαμηλό ή εξακολουθούν να μειώνονται, θα υπάρξει ένας χρόνος όταν οι τιμές της ενέργειας θα επαναλάβει αυξάνεται και πάλι, όταν η παγκόσμια οικονομία και η ζήτηση για ενέργεια αυξάνεται.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί. Αλλά πώς θα συμβεί; Θα δούμε πώς οι αρχές-οι χρηματοοικονομικοί και τομείς και η κυβέρνηση-εκτέλεση και αξιολόγηση τους αναλόγως.
Μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το χειρότερο θα περάσει, και ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, βγούμε από αυτό που είναι ισχυρότεροι στην εγχώρια αγορά, στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και στη διεθνή σκηνή. Έχουμε τους αναγκαίους πόρους για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας κοινωνική, να ενισχύσει τις άμυνές μας, και για τον εκσυγχρονισμό του στρατού και του Ναυτικού, και σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε τους να εφαρμόσουν τα σχέδιά μας.
Αλλά η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθεί την ευημερία των ανθρώπων, προσαρμογής των συντάξεων σε πληθωρισμό, παρά τη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού. Μπορούμε να κάνουμε αυτό; Μπορούμε σίγουρα. Επόμενο έτος, όπου και θα προσαρμόσουμε συντάξεις για την πραγματική, δεν υπολογίζεται ο πληθωρισμός.
Εμείς θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κοινωνική ευημερία του λαού μας κατά την επερχόμενη περίοδο. Και είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε όλους τους στόχους.
Σε ευχαριστώ πολύ. Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!