Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Ντράγκι απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να μειώσουν τα φορολογικά βάρη και να περιορίσουν τη γραφειοκρατία προκειμένου να στηρίξουν την ανάκαμψη της ευρωζώνης, η οποία, σύμφωνα με τον Ντράγκι, είναι «εύθραυστη και άνιση».
Κατά τον ίδιο, ο κίνδυνος αποπληρωρισθμού στην ευρωζώνη είναι περιορισμένος, όμως αν ο πληθωρισμός παραμείνει υπερβολικά χαμηλός για υπερβολικά μεγάλο διάστημα και αυτό οδηγήσει σε μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και σε καθυστέρηση των δαπανών, η ΕΚΤ θα πρέπει να αναλάβει δράση ώστε να εκπληρώσει την εντολή της.
«Ο κίνδυνος να μην εκπληρώσουμε την εντολή μας για την σταθερότητα των τιμών είναι υψηλότερος απ' ότι πριν από έξι μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν τεχνικές προετοιμασίες για την προσαρμογή του μεγέθους, της ταχύτητας και της σύνθεσης των μέτρων μας στις αρχές του 2015, στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Υπάρχει ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο για το θέμα αυτό».
Ο Ντράγκι προσέθεσε πως οι αγορές κρατικών ομολόγων είναι μεταξύ των εργαλείων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ για να εκπληρώσει την εντολή της, όμως η κρατική χρηματοδότηση –η οποία απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή Συνθήκη- θα πρέπει να αποφευχθεί.
Το τύπωμα χρήματος για την αγορά κρατικών ομολόγων, γνωστό και ως ποσοτική χαλάρωση, θεωρείται ένα από τα ύστατα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσε η ΕΚΤ για να τονώσει τον πληθωρισμό, την ώρα που τα επιτόκια βρίσκονται στο 0,05% και αυξάνονται οι αμφιβολίες αναφορικά με την επίπτωση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.
Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης βρίσκεται στο 0,3% και οι φωνές που ζητούν περισσότερες ενέργειες από την ΕΚΤ γίνονται πιο δυνατές, καθώς οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση του πληθωρισμού κάτω από το μηδέν τους επόμενους μήνες. Οι ανησυχίες που εκφράζονται είναι ότι οι πιο αδύναμες προσδοκίες για τις τιμές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους μισθούς και τις επενδύσεις και να περιορίσουν τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ωστόσο, ο Ντράγκι απέκλεισε το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. «Διάλυση της ευρωζώνης; Αυτό δεν θα γίνει. Γι' αυτό δεν υπάρχει Plan B», τόνισε.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν επιθυμεί να μπει στην πολιτική. «Δεν θέλω να γίνω πολιτικός», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς εάν θα τον ενδιέφερε να διαδεχθεί τον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είπε πως «η εντολή μου ως πρόεδρος της ΕΤΚ συνεχίζεται μέχρι το έτος 2019».